A színházban üljön, ne a dugóban! - A József Attila Színház stresszmentesítő kezdeményezése

A Drive Time Színház a József Attila Színház hazánkban egyedülálló, kísérleti kezdeményezése, melynek célja, hogy a néző a munkaidőt követő értékes idejét ne a forgalmi dugóban araszolva, buszon, metrón vagy villamoson szorongva, hanem sokkal
kellemesebben, egyfelvonásos előadások megtekintésével tölthesse.

A programban résztvevő produkciók a megszokottnál korábban kezdődnek, így az előadás és a munka vége közti holt idő is lerövidül.

Az előadások időtartama illeszkedik a munka utáni csúcsforgalomhoz, így a színházi előadás végén a közönség egyszerűbben és gyorsabban, egy kellemes színházi élménnyel gazdagabban juthat haza, ráadásul szinte az egész estéje szabad marad.

 

A Drive Time Színház programján jelenleg három darab szerepel, amelyek teljes értékű stúdiószínpadi produkciók, időtartamuk átlagosan egy óra.

 

Karinthy Ferenc: Dunakanyar és Békés Pál: A Tisza felső folyása című színműve mellett Friedrich Dürrenmatt Késő őszi esti órán című bűnügyi komédiája látható

Fehér Anna

Nemcsák Károly

Létay Dóra

Quintus Konrád

Verebes István

Schlanger András és

Balázs László

szereplésével.

 

Időpontok:

2017. január 24. Karinthy Ferenc: Dunakanyar

2017. február 14. Karinthy Ferenc: Dunakanyar

2017. február 15. Békés Pál: A Tisza felső folyása

2017. február 17. Friedrich Dürrenmatt: Késő őszi esti órán

 

A Drive Time-előadások kezdése: 17:30 óra

 

Jegyárak: 2000 Ft

 

Minden Drive Time-előadásra jegyet váltó néző 500 Ft-os jegyvásárlási kupont kap ajándékba, amelyet bármelyik hagyományos kezdési időpontú nagyszínpadi előadásra beválthat.

 

 

 

 

 

Az előadásokról:

 

Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR

színmű

 

Kávéfőző kisasszony: FEHÉR ANNA

Vendég: NEMCSÁK KÁROLY

 

Díszlet: Telihay Péter

Jelmez: Fehér Anna

Asszisztens, ügyelő: Balázs László

Rendező: Telihay Péter

 

Egy kései órán, zárás előtt alig húsz perccel érkezik a Vendég egy országúti presszóba. A Kávéfőző kisasszony már indulna haza, a kávéfőzőt már elzárta, így a Vendég konyakot rendel. A kezdeti feszült helyzetet egy beszélgetés követ, ahol a két magányos lélek nemcsak megismeri, de meg is szereti egymást. A kimondott szavak és a ki nem mondott gondolatok végül összekapaszkodáshoz és egy lassan kibontakozó szerelemhez vezetnek. Édesbús történet egy véletlen találkozás sorszerűségéről.

 

A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadásunk hagyományos, 19:30 órai kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.

Karinthy Ferenc örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette

 

 

Békés Pál: A TISZA FELSŐ FOLYÁSA

színmű

 

Nő: LÉTAY DÓRA

Férfi: QUINTUS KONRÁD

 

Díszlet: Telihay Péter

Jelmez: Fehér Anna

Asszisztens, ügyelő: Balázs László

Rendező: Telihay Péter

 

Két ember, egy nő és egy férfi. Nincs nevük, nem ismerik egymást, az ország határánál árad a Tisza, visz mindent, ami az útjába kerül. A víz általában tisztára mos mindent. A mocskot, bűnöket, titkokat. Menekülő útvonalat viszont nem ad a tisztaság elől, és nem mindig akkor akarjuk tisztán látni dolgainkat, hibáinkat, amikor az élet tükröt tart. Ismerős ez a mindennapi életben is. Két jó taktikus, de őszinte ember, akiknek bizalmatlanság és titok fedi lényüket, mindketten menekültek. Egy nem várt természeti esemény, az árvíz összezárja őket egy büfé szigetre, ahonnan sehova nem tudnak mozdulni. El bírják viselni egymást? Meddig célravezető az őszinteség, és mikor mi számít óvatoskodásnak vagy éppen támadásnak? A tét csupán az életük.

 

A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadásunk hagyományos, 19:30 órai kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.

Békés Pál műve a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül előadásra.

 

 

Friedrich Dürrenmatt: KÉSŐ ŐSZI ESTI ÓRÁN

bűnügyi komédia

 

Korbes: VEREBES ISTVÁN

Hofer: SCHLANGER ANDRÁS

Titkár: BALÁZS LÁSZLÓ

 

Díszlet: Mira János

Jelmez: Fehér Anna

Játékmester: Németh Dóra

Ügyelő: Balázs László


Ritka pillanat, amikor egy rajongó találkozhat egy sokak által nagyra becsült szerzővel. Még ritkább, amikor lehetősége nyílik arra, hogy kedvenc könyveiről beszélgessen az alkotóval. A regényben bemutatott történetek vajon a fantázia szülöttei, vagy a valóságban is megtörtént esetek?

 

Az előadás megegyezik az Írók, gyilkosok, lúzerek című előadásunk első felvonásával.

 

 

További információ: www.jozsefattilaszinhaz.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!