A Hálafestő kérése

A Hála festő-ként elhíresült Lakatos Norbert a kislánya kórházi tartózkodása idején figyelt fel a gyógyító munkához nem méltó kórházi munkakörülményekre, és elhatározta, a saját eszközeivel segít az ott dolgozókon. Az eszközei a két keze, ecsetek és festékek.

Ennyi kell az elhatározáson kívül, hogy a Hála Festője dolgozni tudjon.

 

Norbert vállalásából mozgalom nőtte ki magát, amely az ország különböző kórházaiban teljesít jószolgálati tevékenységet. Sorra újították fel azokat a kórházi osztályokat, és szakrendelő helyiségeket, rendelőket, amelybe már nemcsak betegként, hanem gyakran életmentő munkát is végző orvosként, egészségügyi szakdolgozóként is szégyen és rossz érzés bejárni, azok elhanyagolt külseje és rossz állapota miatt. 

Többek között a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Közőpont Fül-orr-gégészeti, a Neurológiai, ezen kívül a Gyermek ortopédiai rendelője várja felfrissült, megújult külsővel a gyermek és felnőtt pácienseket.

 

Norbertet sokszor megkérdezik a jó szándékú segítségnyújtásról, sőt, meg is kérdőjelezik, miért csinálja azt?

Az érdeklődésre türelmesen mindig elmondja, hogy azt szeretné, ha tudnák, hogy a betegek nagyon hálásak a gyakorta embert próbáló körülmények között dolgozó, eszköz- és pénzhiánnyal küszködő orvosoknak, ápolóknak, és a kórházi szakszemélyzetnek. Azt is tudja, hogy ő és maroknyi csapata nem tud ezen összességében változtatni, hiszen ahhoz politikai akarat és szakmai összefogás kellene, de úgy véli, a saját tehetségével és lehetőségével mindenki hozzátehet valami apróságot a közjóhoz.

Szükségük van a segítségre, hogy a gyógyítók ne veszítsék el a hitüket a hivatásukban! - mondja Norbert az ő töretlen hitével.

És nemcsak az egészségügy területén változtathatunk a hozzáállásunkkal az ott dolgozók közérzetén! – emeli ki a fiatalember.

A többi közintézményben, mint például önkormányzati hivatalok, ahol egy mosollyal, kedves szóval, jól hallható köszönéssel is sokat tehetnek az emberek az ott dolgozók mentális jóllétéért, jó közérzetéért.

Hiszen értünk dolgoznak, a mi ügyes-bajos problémáinkat, ügyeinket próbálják megoldani – hívja fel a figyelmünket az emberek számára nem mindig nyilvánvaló tényre Norbert.

 

A Nézőpontváltó Egyesület ajánlásával már több kórházi osztályt, rendelőt is felmért, hogyan lehetne a legjobb eredménnyel felújítani a legpraktikusabb, csak a felhasználandó anyagok és eszközök árát tartalmazó költségvetéssel.

A civilszervezeten kívül két közismert művész, Gubik Ági színművész, és Hajnal János színész az első hívó szóra csatlakoztak a Hála festője mozgalomhoz, és a népszerűségükkel, ismertségükkel szívesen támogatják őt. A művészek elmondták, hogy fontos dolognak tartják az önkéntes segítségnyújtást, ami személyes példamutatás is egyben.

Az optimizmusukat és a lelkesedésüket látva, és szavaikat hallgatva akár még a szkeptikusok is elhiszik, hogy a világ egy jó hely… Lehetne, főleg, ha közösen teszünk érte.

Norbert sok nehézséggel küzd a magánéletében, de ezeken felülemelkedve szívesen folytatná a megkezdett karitatív tevékenységét, de előbb családja megélhetését kell biztosítania, ezért várja magánember lakásfelújítók megrendelését is.

Ha lehet, támogassák munkaajánlattal a segítőt!

Elérhetőségei: 06/30 6703-507; 06/30 850-7542; www.halafestoje@gmail.com;

Facebook: Testenfestők

 

Fotó: Tóth Viktória;

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!