A Karinthy Színház idei évadértékelője, és a 2017/18-as évad előzetese

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a sikerek és a rekordok évadát zártuk idén.

A Karinthy Színház elmúlt 35 éve alatt mindig is híres volt a kísérletező kedvéről és bátorságáról, amelyek sokszor sikerek formájában igazolták is magukat.

Ez a 2016/2017-es évadban sem volt másképp, sőt! Az idei évad bemutatóinak egytől egyig kísérleti jelleggel és merészséggel álltunk neki, de a fogadtatás ezúttal is igazolt minket!

Rekordszámú bemutatónk sorát a Bozsik Yvette rendezte Rozsda Lovag és Fránya Frida mesemusical nyitotta meg, amelyet rögtön egy angol humorral átszőtt krimivígjáték követett, a Szajré, Böhm György rendezésében.

Igazgatónk, Karinthy Márton, Aszlányi Károly régen látott társadalmi vígjátékát rendezte meg, Péter, avagy szélhámos kerestetik... címmel.

Decemberben egy újabb fordulóponthoz érkezett színházunk: bemutattuk első musicalünket, egyenesen a Broadway-ről. A Chicago és a Kabaré szerzőinek a tollából született Nercbanda igazi sztár szereposztással került bemutatásra Korcsmáros György rendezésében.

5 évvel ezelőtt kuriózumként mutattuk be Stephen King: Tortúra című pszichothrillerünket. Akkor, a Broadway bemutató miatt a játszási jogokat világszerte, így tőlünk is visszavonták, de idén januárban - Európában elsőként - újra megkaptuk a jogot, hogy láthassák nálunk a nézők az előadást.

Mi éltünk is ezzel a joggal és ismételten bemutattuk újfent Balázs Andreával, aki ezúttal partnereként Árpa Attilát kapta maga mellé. Az előadás rendezője ezúttal is Iványi Árpád lett. Bár eddig is csupa újdonságot mutattunk be, de a bátorságunk itt nem torpant meg:

Februárban Szántó Erika rendezésében, Ronald Harwood: Szembesítés című drámájával folytattuk az évadunkat. Ebben az előadásban tért vissza a színpadra hosszú idő után Balázsovits Lajos, olyan partnerek mellett, mint Szilágyi Tibor, Györgyi Anna vagy a szintén rég nem látott Olasz Ági.

Az évad utolsó bemutatójával a legkisebbeknek kívántunk kedveskedni: Zsurzs Kati tollából született a Zsuzsika hangja című interaktív zenés előadás, mely a színház kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket. Zsurzs Kati nemcsak szerzője, de az egyik szereplője sőt a rendezője is ennek a bájos játéknak.természetesen ennyi bemutató és az ezt követő sok-sok sikeres este nem jöhetett volna létre, hogyha áldozatkész kollégáink és a remek művészek nem teljesítették volna a maximumon! Ezúttal is szeretnénk nekik megköszönni a fáradozásaikat és jó pihenést kívánunk a nyárra!

Ám a kísérletező kedvünk nem állt meg ennél az évadnál. A teátrum 36-ik kapunyitásával újabb, eddig nálunk soha nem látott szerzőkkel, rendezőkkel és előadásokkal várjuk Önöket.

A bemutatók sorát Karinthy Márton nyitja meg, a Pulitzer-díjas író, Thorton Wilder: A mi kis városunk című darabjával. Még ebben az évadban színre kerül egy igazi Eisemann operett, a XIV. René. A műfajjal együtt a rendező is debütál nálunk, hiszen Csizmadia Tiborral eddig még nem volt szerencsénk együtt dolgozni.

A 2018-as év szintén egy újdonsággal indul, hiszen a Nézőművészeti Kft.-vel koprodukcióban a Rejtő-köpönyeg címen Rejtő Jenő életéről készülő előadás rendezője és egyben egyik főszereplője Scherer Péter lesz.

Karinthy Frigyes, amellett hogy a színházunk névadója, egyik legtöbbet és leghosszabban játszott előadásunk, a Tanár úr kérem szerzője is egyben. Úgy gondoltuk, hogy a remekművét az évad zárásaként megzenésítve és fiatalos lendülettel fűszerezve, Simon Kornél rendezésében újra színre visszük.

 

A Karinthy Színházat az esélyegyenlőség érdekében fizikailag akadálymentesítették, így kerekesszékes nézők is látogathatják a színházat.
 
Bővítették az akadálymentes előadások számát is:
Legközelebbi audionarraált előadásuk a május 18-án játszott Olympia lesz.
Jó hír, hogy a Falusi-Lang Egy kicsit kuplézgatunk koncerten is lesz jeltolmács.
 
 

 

Információ, jegyvásárlás: http://www.karinthyszinhaz.hu/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!