Az egészség kincs, amelyre vigyázni kell!

Rákellenes színházi staféta 2017/2018 

 

Október 10-én a kecskeméti Katona József Színházban hangzott el a Nézőpontváltó® rákellenes színházi staféta idei üzenete. A társulat tagjai ezen az estén maguk is feltűzték ruhájukra a figyelemfelkeltő program szimbólumát, a lila szalagot.

 

Az ingyenes orvosi rákszűréseken való részvétel fontosságát hangsúlyozó staféta 2015-ben indult útjára. A kezdeményezéshez országszerte mintegy 60 színház csatlakozott, hogy sajátos eszközeikkel népszerűsítsék a testtudatos életmódot és felhívják a figyelmet a betegség korai felismerésének jelentőségére.

A staféta idei alapgondolata a betegeket támogató családtagok, hozzátartozók munkájának és áldozatkészségének megbecsülése. A Nézőpontváltó Egyesület által megfogalmazott üzenetet Danyi Judit színművész olvasta fel a Csárdáskirálynő kedd esti előadása előtt.

Mi, a kecskeméti Katona József Színház színművészei, alkotói és munkatársai 2016-ban csatlakoztunk a Nézőpontváltó® rákellenes staféta programhoz.

Önöket szemléletváltásra biztatva felemeljük a szavunkat minden egyes ember jólléte és egészsége érdekében: álljanak önmagukhoz másként, mint eddig, vigyázzanak arra a testre, ami az övék, próbálják adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni a minőségi élet reményében.

„A betegbe – és tesszük hozzá, a hozzátartozóba – mindig reményt kell önteni! – hirdette Hippokratész már az ókorban. Napjainkban, amikor egyre több a daganatos megbetegedés, mi adhatna nagyobb reményt, biztosabb fogódzót, mint az a felismerés, hogy az emberek nincsenek teljesen kiszolgáltatva a betegségnek, de ha mégis megtörténne a baj, a környezetében élő, őt segítő hozzátartozók, barátok nagyon sokat tehetnek a gyógyulásért.

Mi, Nézőpontváltók a 2017/18-as évadot a Hozzátartozók Évének szenteljük.

A Nézőpontváltó® program jelképe a levendulavirág, amely gyönyörködtet és gyógyít is egyben, így egyesítve magában mindannak a múltbeli tudásnak a jelenre ható tapasztalását, amelyet mi, lelki egészségmentőkként színészi játékunk erejével, estéről-estére átadunk a nézőközönségünknek.

 

 

További információ, előadások, jegyvásárlás:

http://kecskemetikatona.hu/hu/fooldal.html

Iratkozzon fel hírlevelünkre!