Az első igenek a hosszútávú életmódváltásban

Kedves Olvasóim!

Nem hiszek a kampányszerű életmódváltásban.

Amikor valami így kezdődik, hogy holnaptól nem, az engem megrémít. Azt szeretem, ami holnaptól valamit igen.

Az én első igenem a táplálkozásban még nagyon messze volt az életmód szakemberek által jónak mondott étrendtől, de számomra mégis meghozta az első sikereket.

Úgy döntöttem, hogy igent mondok arra, ami természetes. Mert ami természetes, az biztosan jobb nekem, nem idegen a testem és a sejtjeim számára. Még nem vega, nem paleo, nem a többi ma is divatos – különösen, hogy ezek ellentmondanak egymásnak,  - csak  természetes.

Elkezdtem fényképezni a törekvéseimet látványosan példázó ételeimet és örültem nekik. Most megmutatok nektek ezekből néhányat.

Csíkokra vágott répával együtt főztem meg a durum spagettit. Ez volt az első lépés, azóta is főzöm így. Nagyon finom egy darált húsból készülő sajtos szósszal.

Sokat gondolkodtam egészséges kenyérre kenhető vajhelyettesítőkön, margarint évek óta nem eszem.  A brokkoliból, karfiolból, vagy paprikából és más zöldségekből  pürésítéssel  készült krémek mellett felfedeztem magamnak az avokádót, ami egy kis sóval és fokhagymával ízesítve kiváló szendvicskrém.

Egy kis salátát, lila hagymát mellé téve sonkatekercsbe is kiváló.

Sikerült arról is meggyőznöm magam, hogy a fehér liszt és a fehér kenyér sem természetes. A lisztet mindentől, ami értékes a búzában, megszabadítják mire a zacskóba kerül, a belőle készült kenyér meg újabb testidegen adalékanyagokat tartalmaz.

Az interneten sok oldalon hozzák egészséges alternatívaként a karfiol pizzát, aki szeretné kipróbálni, azonnal meg is találja a receptet. Nagyon megszerettem, gyakran sütöm.

Legközelebb arról mesélek majd, hogy a megszokott ételeket hogyan változtattam úgy egészségessé, hogy a családom semmit nem vett észre belőle. Addig is szeretettel üdvözöllek benneteket!

Andi

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!