Az én életmódváltásom története 2016. - Női különdíj: Sebeők Sarolta

BEVEZETŐ


Ez a történet neked szól, hogy erőt érezz magadban ahhoz, hogy változtass. Akarj élni, egészségesen, erőteljesen és mosolyogva. Találd meg a célod, a belső motivációdat, és ismerd fel a rossz szokásaidat. Elérhető, csak tenni kell érte!


Nem mondom, hogy rövid leszek, de ez az eredmény több év munkája. Nem egyik évről a másikra sikerült, sok lemondással és rengeteg edzéssel értem el ezt. Olvasd el, hogy tanulj belőle, hogy motiváljon, erőt adjon neked is a változtatáshoz!


Egyszerűen egy anya vagyok, egy feleség, egy háziasszony, aki önmegvalósításra adta a fejét, és be akartam bizonyítani mindenkinek, nem mellesleg magamnak, hogy mire vagyok képes, hogy ez nem genetika, igenis meg tudom csinálni, mindenféle szuper zsírégető bogyók, „otocsilik” és „flabélosok” nélkül is.


Így lettem anya: 30 évesen mentem férjhez, meghozva ezzel életem legjobb döntését. Az esküvőt követően két fiúgyermekünk született, 31 és 33 éves koromban. Életkorom: sokan nem hiszik el, de 40+


A lényeg, és itt most biztos, hogy nem fogsz olyat olvasni, hogy milyen versenyeket nyertem és milyen sportágakban volt kimagasló eredményem. Egyikben sem, és nem is tervezem. Semmiféle sportmúlttal nem rendelkezem, 36 éves koromban futottam először igazán úgy, hogy tudtam miért csinálom, ezt megelőzően csak olyan „himbi-limbi-alibi” edzésekre jártam a barátnőkkel.

Teljesen egyedül, edző és életmód-tanácsadó nélkül. Közepes életszínvonallal, takarítónő és bébiszitter nélkül, saját kútfejemből állítottam össze étrendet, edzést magamnak.
Amit szeretnék: minél több nőt, anyát, tinédzser lányt meggyőzni arról, hogy a hamburger, a chips és a fagyi, a kóla bizony nem jó dolog. Hogy arra van időd, amire szeretnéd, hogy legyen. Hogy te is meg tudod csinálni, mert nekem is sikerült!

Amit nem tudok: edzeni helyetted, főzni helyetted, megenni helyetted, elkezdeni helyetted, tervezni helyetted. Szóval, ami a te részed, neked kell megcsinálni.

Amit tudok: hiszek benned, melletted leszek, segítek, tanácsot adok, motivállak, ha nem jól csinálod, javítalak, elmondom százszor, ha kell ezerszer!

Amit már megtettem: 2015. november végén kezdett működni a www.mozduljanyu.hu webcímen található Mozdulj Anyu! blogom. Ez előtt 2013 évvégétől a blogspoton ugyanezzel a névvel, illetve a facebookon is a mozdulj anyu néven van rajongói oldalam, ma már 4500+ követővel.

2016. szeptember 1-jén indítottam el a Mozdulj Anyu! – Nektek is sikerülni fog zárt csoportot a facebookon, olyan anyáknak, akik együtt, egymást támogatva fogynak, váltanak életmódot.

KEZDETEK

Amit a tükörben láttam: a tükör nem is volt annyira gond, inkább a fényképek, amiktől rosszul voltam. Amit a mérleg mutatott: 66kg Úgy voltam vele, hogy minek foglalkozzam vele, hiszen így az esküvő után úgyis kisbabát szeretnénk, jön a terhesség, a hízás ideje, majd ledobom a felesleget, ha már túl vagyok rajta. De azzal nem voltam ekkor még tisztában, hogy a terhesség alatt jó esetben 10, rosszabb esetben, akár 30 kilót is lehet hízni. Én szerencsére csak 14 kilót híztam, majd 69 kilóval lettem terhes és 83 kilóval mentem szülni 2006. szeptemberében. Ekkor született meg az első fiam. A terhességem utolsó heteiben annyira be voltam már vizesedve, hogy mozogni sem esett jól. Erről az időszakról szerencsére nincs is fényképem.

A második gyermekem pedig viszonylag hamar jött, 23 hónap múlva. Még jó, hogy nem álltam neki komolyan diétázni, hisz újra jött a 10 kiló pluszba. Ami pár hónap alatt lement magától, most újra visszajött, így a következő szülésnek is 84 kilóval indultam neki. Immár egy kicsivel és egy picivel nem volt épp mozgás-szegény az életem. A nagyobbik még éppen, hogy totyogott, a kicsi pedig keveset aludt. Hol a babakocsit toltam, hol a kismotor után futottam. Amikor már a kisebbiket sem szoptattam, elkezdtem 2009. nyarán kocogni. Ezt úgy oldottam meg, hogy amikor ő elaludt a babakocsiban, kitoltam a focipályára, ahol leállítottam a szöglethez és én körbe-körbe kocogtam. Idővel ezt görkorizással kombináltam. Így simán mentek le rólam a kilók, de az étkezésemen nem igazán változtattam. Éjszakánként, vagy az egyikhez, vagy a másikhoz ébredtem. Nem voltak éjszakáim, hogy kipihenjem magam, így nem tudtam komolyabban foglalkozni a diétázással.

Fel is adtam, nem bírtam, azt mondtam, hogy várnom kell még ezzel. Nem lehet áldozata a diétának az egész családom, a gyerekek kiegyensúlyozottsága és a családi béke sokkal fontosabb mindennél. Így hát éltem a mának, a gyerekekkel töltöttem a lehető legtöbb időmet, igyekeztem minél többet pihenni. Voltak éjjelek, amikor tizenhatszor kellett felébrednem, mert valamelyik mindig ébren volt. A kilók visszajöttek.


ÚJRAKEZDÉS

A két szülésem utáni első próbálkozás feladással végződött, eltelt úgy fél év, hogy nem érdekelt, belefáradtam, nekem ez úgy sem fog sikerülni. Aztán összeszedtem magam újra és újra terveztem. Eltelt két év. 2011. szeptemberében döntöttem úgy, hogy most már elég volt, ezen változtatnom kell!

A fiúk már 5 és 3 évesek, vannak éjszakák, van oviba járás, van elég szabadidőm, meg kell csinálnom! Elolvastam Schobert Norbi könyvét, amiből nagyon sok új információt tudtam meg. Amit ő csinált, én is meg tudom csinálni. Naponta többször edzett, nagyon szigorú volt magával, igenis meg kell csinálnom! És neki álltam! Amit a mérleg mutatott: 82 kg – mozgás: heti 5-6 alkalommal kocogás. Eleinte futás-gyaloglás, majd azt vettem észre, hogy végig futottam 5 km-t, közepes tempóban, ezt a távot emeltem egészen 15 km-ig, amit másfél óra alatt teljesítettem. – étkezés: cukor és liszt kizárva, még egy nyalat fagyi sem.

A gyerekek az oviban kaptak ebédet, a férjem a munkahelyén, én itthon voltam és tanultam. Nem főztem magamra külön, ők pedig vacsorára általában hideg ételt kértek, így rendeltem az ebédemet. Napi menüm így állt össze:  Reggeli: pro body kenyér 2 szelet, vaj, sonka, zöldség vagy pirítva diabetikus lekvárral. Tejeskávé  Tízórai: natúr joghurt vagy gyümölcs  Ebéd: diétás rendelt ebéd  Uzsonna: ua. mint a tízórai  Vacsora: vegyes zöldsaláta, tojás, sonka, sajt Mint látható, ez az étrend nagyrészt low carb diétán alapult, alacsony szénhidrát, magasabb zsír és fehérje tartalommal. Tejet ittam 2,8%-osat, zsíros sajtokat ettem, kolbászt, felvágottat ettem, virslit ettem. Mivel nem vagyok sem laktóz-, sem gluténérzékeny így ezzel a részével nem is foglalkoztam. Valami elindult…

MEGTALÁLTAM A CÉLT

Amit a tükörben láttam az a testem!

Örültem, hogy most nem adtam fel, hogy nem voltam fáradt, hogy a tanulás is sokat segített, olvastam rengeteg szakirodalmat a témában. Elkezdetem az edzői iskolát is.

Tudtam, hogy csak akkor fog sikerülni egyedül, ha tudom, mit csinálok rosszul vagy jól. Így az elmúlt fél évben sokat fogytam, így teljesen meg voltam elégedve. Ekkor jött az ígéret! Én bizony 40 évesen úgy fogok kinézni, mint azon a képen Toldi Zsuzsi. És innentől nem volt megállás! Meglett a cél! Volt miért csinálni!

Megígértem magamnak, hogy ez a cél, ezt kell teljesíteni! Amit a mérleg mutatott: 64kg Amikor a futás mellé elkezdtem több eszközös köredzésre is járni, akkor már annyit módosítottam, hogy a napi 2 órás edzést követően ittam egy fehérje turmixot tejjel, így a tízóraim kicserélődött erre.

Idővel éreztem, hogy a futás és az edzés már kevés, többre vágyom, ekkor kerestem egy edzőtermet és egy személyi edzőt, aki sokat segített (2012. április). Megbeszéltük jelenlegi étkezésemet, és javasolt nekem egy szénhidrátdúsabb, zsírszegényebb étkezést, de sose fogadtam meg, csak mentem a saját fejem után. Heti 4-szer jártam súlyzós edzésre és heti 4-szer mentem futni, bár az edzőm azt kérte, hogy ne fussak és egyek több szénhidrátot, én továbbra sem fogadtam szót.

Étrendem a következőképpen alakult:  Reggeli: teljes kiőrlésű kenyér 1 – 2 szelet sonka, sajt, vaj, tejes kávé  Tízórai: tejsavó fehérje turmix tejjel  Ebéd: még mindig diétás low carb rendelt étel  Uzsonna: turmix vagy valami saját készítésű diétás süti  Vacsora: saláta tonhal, csirke, tojás, sajt Ez az étkezés még mindig nagyon kevés, hiába minden olvasmány, hiába az edző tanácsai, hiába az iskolában tanultak. Az agyam nem akarta befogadni.

Csalások: ritkán egy-egy sütemény, inkább családi eseményeken. Mivel egy idő után annyira rosszul voltam, minden csalóétkezést követően, inkább nem is ettem félre.


MOTIVÁCIÓ

Amit a tükörben láttam: alakuló testet láttam, most már láttam, hogy van vállam, karom és hasizmom. Amit a mérleg mutatott: 60-62kg. Annyira megörültem ezeknek az eredményeknek, hogy a motiváció megvolt. Nem hagytam abba. Az iskolám két éves volt, minden második hétvégémet vette el. Tanárom Berkes László, akinél azt gondolom, nem sok jobb van a szakmában. Az iskolai hétvégéken vagy a férjem, vagy anyukám volt a gyerekekkel. Hétköznapjaim pedig az általános anyai-teendőim mellett tanultan-tanultam-tanultam, és hozzáolvastam.

Nagyon szerettem ezt a témát, ami a vizsgáimon is látszik, hiszen jeles bizonyítvánnyal végeztem. Étrendem hasonló az előző időszakhoz, itt kezdtem el azt, hogy a turmixot nem tejjel ittam, hanem átszoktam vízre, azonban a kávéhoz még mindig tejet fogyasztottam. Csalások: most már megengedtem magamnak, hogy néha fagyizzak, sütizzek. Családi eseményeken nem mondtam nemet a süteményeknek továbbra sem. A mikulás csokit is megdézsmáltam, majd lelkiismeret-furdalással másnap szuper jó nulla szénhidrátos napot tudtam csinálni.

Ami nagyon megviselt az a tejszínhab, vagy a vajkrémes torták. Ezeket egyáltalán nem bírtam. A zsíros ételeket kellett elkerülnöm, mert ugyanezt éreztem a pizzánál és a lecsónál is. Étrendemet még mindig nehezen módosítottam, ha kellett szénhidrátot ennem, akkor is inkább valami müzli szelet szinten ki is merült, még a kínai étteremben is rizs nélkül ettem a húst.

A sok olvasás és a rengeteg “egyél valamit!” felszólítások megtették a hatását, végre kezdtem megérteni, elfogadni ezt a szénhidrát dolgot. A közérzetem sokkal jobb, a bőröm szebb, nem vagyok fáradt, nem vagyok beteges. Kicsattanok az energiától és mindig mozgásban lát a környezetem. A családomnak tetszik, mindenben támogatni, le tudok lépni egy kis kocogásra, egy-egy edzésre.

Sőt, a férjem is úgy tűnik kedvet kapott az egészségesebb életmódhoz. Rá is fért, hiszen magas vérnyomással küzd évek óta.

MOZDULJ ANYU!

Erre az időre már nagyon sok ismerős keresett meg, fordult hozzám tanácsért, hogy mit és hogyan kéne csinálni, hogy ők is lefogyhassanak, ekkor jött a “Mozdulj Anyu!”, ami egy olyan csoportos óra volt, ahova a gyereket is hozhatták az anyukák, és bevonva őket végeztük a gyakorlatokat.

Az étrendem így alakult:  Reggelire szénhidrátcsökkenetett kenyeret ettem tojással vagy diétás lekvárra, kávét tejjel ittam hozzá.  Tízóraira: túrókrémet ettem gyümölccsel és kb. 20gr zabpehellyel. Ezután jött egy súlyzós edzés, majd a turmixom vízzel.  Ebédre már párolt zöldséget és húst ettem,  Uzsonnára újra ugyanazt, amit ebédre.  Vacsora előtt heti 2-3 alkalommal végig tornáztam egy csoportos órát, utána 250gr túrót ettem egy-két evőkanál joghurttal, valamilyen módon ízesítve. Aki fogyni szeretne, annak változatos és elegendő. A zöldséges húst sok féle képpen lehet variálni. Több féle húst és rengeteg zöldséget lehet összeválogatni az ebédhez. Nem sajnáltam az időt arra, hogy a neten nézzek ötletek ahhoz, hogy változatosan ehessek finomakat. Vettem cukormentes jégkrémet és ha megkívántam, akkor az is volt itthon és bátran ettem a családdal. Ilyen fagyizós, sütizős napokat hetente egyszer tartottam, minden héten vasárnap. Ezt a jószokásomat meg is tartottam. Továbbra is a vasárnap az, amikor több minden belefér.

Ez egyébként az anyagcserét is gyorsítja és kicsit be is csapja a szervezetet. Ilyenkor is igyekeztem finomakat de diétásat, vagy legalábbis a „clean eating” elveket betartva sütiket készíteni. Míg én másokat motiváltam mozgásra, egészséges életmódra, addig én csak is Toldi Zsuzsi fotóját lebegtettem a szemem előtt. Nyilván nem lehet senki testét leutánozni, nem is szeretném, hiszen a különbség minimum annyi lesz – ha sikerül, hogy én 7 évvel idősebb vagyok nála, nincsen sportmúltam és előnyben vagyok, mert van már két gyerekem! Arról a sok munkáról és lemondásról, amit ő ezért a testért tesz, én messze nem tudom teljesíteni. Van még két évem!

TUDATOSAN CSELEKEDNI

2013. év végére sikeresen le tettem a sportoktatói vizsgát. Már a testképen is alakul, tényleg látványos, de nem elég! Most aztán napi szinten olvasni, csinálni, tenni napról napra többet és többet azért, hogy sikerüljön, hiszen az idő telik és még másfél évem van a 40. születésnapomig. Egyre többen kezdték mondani, hogy egyek már, mert így sose lesznek izmok rajtam. Így hát belefogtam! Kötelező olvasmányom és „bibliám” Arnold – Testépítés Enciklopédiája, valamint Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon. Ez a két könyv az, ami a mai napon is az éjjeli szekrényemen van, hogy bármikor belelapozhassak.

Edzéseim: Hetente 4-szer súlyzós edzés, kocogás maximum hetente 2 alkalommal, ami inkább aerob, mint kardio, mivel időközben megtanultam, hogy mi a különbség a kettő között és miért jobb az egyik, mint a másik. Közben a szadai VIDfit Fitnesz teremben edzettem tovább mindennap. Ott is kaptam lehetőséget arra, hogy a szakmámat gyakoroljam, edzéseket tartsak.

Étkezésem:  Reggeli: elfogadtam és megszerettem a zabpelyhet. Sosem ettem tejjel vagy joghurttal, az elejétől fogva vízzel és proteinnel. Aszalt gyümölcsöt, vagy magokat használtam hozzá.  Tízórai: túró joghurttal és jobb esetben ettem hozzá már 3 pufi rizst, vagy egy kis savanykás gyümölcsöt, fahéjat, kókuszreszeléket, magokat, aszalt gyümölcsöket  Edzést követően ittam mindig turmixot csak vízzel!  Ebéd: főztem magamnak és edzést követően 1 órán belül el is fogyasztottam. Csirke és brokkoli (vagy kelbimbó, vagy zöldhüvelyű zöldbab, vagy nyers saláta) Hetente 1-2 alkalommal főztem barnarizst is.  Uzsonna: ugyanazt, mint ebédre, vagy túrót, cottage cheeset  Vacsorára salátát ettem valahogy, egyre több finomságot tudtam az alapanyagokból összeállítani. Már túróból készült pizzát is csináltam és az volt a vacsora.  Este lefekvés előtt 100% caseint ittam, vagy túrót ettem.

Ez már ide kevés volt, jöhet a komolyabb kihívás. Nagyon ritkán, amikor kakaós csigára vágytam, akkor update schwarz csigát ettem, de igen magas a kalória tartalma és a zsírja, valamint tele van szójával!

Jött a nyár és imádtam, hogy két gyerekes anyukaként közel 40 évesen a legjobb csaj voltam a strandon. Többen jöttek oda hozzám a nyáron érdeklődni, hogy mit sportolok és mit eszem. Büszkén meséltem mindenkinek. Természetesen ellenálltam a megmaradt sajtos-tejfölös lángosnak és vittem magammal a strandra is a salátámat, uborkámat, csirkémet, pufi rizsemet, tonhal konzervemet. Csalások: miután tudatosult bennem sok minden, így ésszel csaltam, maximum fagyizás a gyerekekkel, a maradékot mindig megettem. „light” elnevezésű fagyit vásároltam magamnak itthonra és hétvégente abból ettem.

Sütögettem sok féle diétás és protein alapú süteményt, ezek kielégítették édesség iránti vágyamat, de ezeket is vagy reggelire, vagy hétvégén ettem. Ebben az időszakban nagyon sokat főztem és recepteket böngésztem állandóan. Kísérleteztem az ételekkel és viszonylag hamar rájöttem, hogy tudok rövid idő alatt finom, egészséges és diétás ételeket elkészíteni.

2013. novemberében lett a férjem 40 éves, a születésnapjára egy fotó sorozattal készültem, ahol sportos fényképek is készültek. Akkor még mindig azt hittem, hogy jól csinálom. A 2013. októberi fotózásra az alábbi étrenddel készültem.  Reggeli 30gr zabpehely + protein  Tízórai túró joghurt, cottage  Edzés után protein 100% tejsavó  Ebéd brokkoli csirkemell sajt  Uzsonna brokkoli csirkemell sajt  Vacsora saláta csirkemell 

Lefekvéshez casein Itt hiányzott belőle a szénhidrát és a hasznos zsírsavak, ebből adódóan a fotózáson, az izomzatom lapos és a testképem plöttyedt volt. Akkor pillanatnyilag tetszettek a fotók, de rájöttem, hogy ez messze nem az, amit szeretnék. Tovább kell mennem, át kell gondolnom, hogy mit kell másképp csinálni, hogy még jobb legyek.

NEKEM EZ NEM ELÉG, MÉG TÖBBET AKAROK

Az utolsó egy év jön, tömegeltem egy fél évet, felmentem 66kg-ig 2014. decemberig, és onnan kezdtem diétázni 2015. januárban. A sok-sok olvasás megtette hatását. Végre komolyabban vettem a dolgot. Meg van az alap, amit stabilizálok és letisztítom. Ez volt az éves tervem. Kreatint és edzés előtti formulát is mertem használni a szénhidrát fogyasztás mellett, sőt még carboxot is tettem a tejsavó fehérjébe. Aminosavakat folyamatosan, majd januártól zsírégetőket is fogyasztottam. A kiegészítők közül az omega 3 sem hiányozhatott soha. Edzéseim: heti 5 kemény súlyzós edzés. Nagy súlyok közepes-alacsony ismétlések. Aerob heti 1-2 alkalommal vagy hétvégén, vagy kar edzés után,amikor még maradt energiám. Étkezésem kb. 2000kalória  reggeli ébredés után rögtön: egy pohár citromos víz, glutamin, bcaa  reggeli: 50-100gr zabkása proteinnel, vitaminok, kávé üresen vagy kókusztejjel, ha a kalória mennyiség megengedte  tízórai, ebéd: hús, zöldség,100gr főtt rizs (köles, bulgur, barnarizs, pufi rizs)  uzsonna, vacsora : hús és zöldség (láb, vagy hátedzés után uzsonnára is ettem szénhidrátot)  Edzés előtt: aminosavak, energizáló, zsírégető  Edzés közben: aminosav, CaMg pezsgőtablettás ital 

Edzés után: protein (tejsavó vagy marha ) és szénhidrát  Lefekvés előtt 100% casein vagy túró Csalások: rengeteg, felsorolhatatlan, melyek után természetesen jött a gyomorgörcs, de nem érdekelt, hiszen tudtam, hogy majd januártól lefogyom. Ha most nem eszem, miből fogok fogyni?! – nem jó gondolat, ne tanuld meg!!! Mindent vezettem a kalóriabázisban és kiszámoltam előre a mennyiségeket, mértem, számoltam, előre terveztem, vittem magammal. Tudtam, hogy nem biztos, hogy hazaérek evésidőre, így inkább vittem magammal, ha kellett hűtőtáskában. Sokszor ettem az autóban egy parkolóban kézzel, mert villát elfelejtettem vinni magammal. Semmi nem számított.

A HAJRÁ pár hét a célig

Az utolsó két hónap, a 40. születésnapom előtti kemény diéta következik. Amit a tükörben láttam: mindent bele, az alap meg van, lássuk mi rejtőzik alatta. Amit a mérleg mutatott: januártól márciusig 66-ról 63-ra kúszott le a dolog pusztán annyival, hogy nem csaltam semmit, csak vége lett a karácsonynak és elfogyott a mikuláscsoki is. Edzéseim: heti 5 alkalommal súlyzós edzés, heti 3 alkalommal felsőtest súlyzós edzése utáni 20 perces aerob edzés, lábnapon nem mentem még lépcsőzni is, mert már nem volt erőm. Étkezésem: szénhidrát hintáztatás módszerével szigorúan vezetve, mérlegelve és a kalóriabázisba beírva.  Hétfőn- magas (170gr),  kedden – közepes (100gr)  szerdán – alacsony (30gr),  csütörtökön – közepes (100gr),  pénteken – magas (170gr),  szombaton és vasárnap –alacsony (30gr) Összes kalória bevitelem 1400kcal. Csalások: nulla, vagy minimális és azt mindig beleszámoltam az adott napba! Étrendek általában 1400 kalória az alábbiak szerint leegyszerűsítve:  Reggeli: magas napon 70gr zab, közepesen 50gr, alacsonyan 30gr protein, cottage, tojásfehérje, kávé üresen.  Tízórai: magas napon gyümölcs, közepesen cottage, alacsony hús+zöldség  Ebéd: magas napon hús-zöldség-rizsféleség, közepesen és alacsonyon hús+zöldség  Uzsonna: mindig hús-zöldség, cottage, túró, tojásfehérje  Vacsora: mindig saláta Ezeken kívül semmi mást nem ettem, nem variáltam, nem gondolkodtam, nem akartam változatossan étkezni…

Szülinapom közben volt, így a családom rendelt nekem protein tortát és csirkét kaptam brokkolival ebédre. Szóval mindenki mellettem állt.

10 NAPPAL A CÉL ELŐTT

Amit a tükörben láttam: alakul! Amit a mérleg mutatott: 61,5kg A szénhidrát hintáztató módszert követően, az utolsó 12 napban, azaz a szülinapom utántól nem fogyasztottam turmixot, sóból visszavettem, és reggeli 30gr zabpelyhen kívül nem fogyasztottam szénhidrátot, csak is jégsalátát vagy kígyóuborkát csirkével, hallal, tojásfehérjével. Elhagytam a túrót, a cottage cheeset, és mindent, ami tejtermék. A reggeli zabkásámat simán vízzel és némi fahéjjal, esetleg egy kis kókuszreszelékkel fogyasztottam. Aminosavat vagy tabletta formájában, vagy ízesítetlen porként vettem be, aminek amúgy borzasztó íze volt.

Étrendem:  Reggeli 30gr zabpehely, forró víz, fahéj, kókuszreszelék, 125gr tojásfehérje, egy evőkanál utifűmaghéj turmixolva  tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora: 200gr hús/tojás/hal + fél uborka vagy negyed fej jégsaláta  ital: 3-4 liter víz (nestlé aquarel vagy jana, ezek Nátriumban szegények!)  aminosav: 5 alkalommal bcaa és glutamin  omega 3 összesen 10 db/nap  c-vitamin, CaMg, multivitamin 3-3-3db/nap Az utolsó két hét, 10 nap volt a legnehezebb. Csalás: só hiányában egy-két ropi, hogy érezzek némi ízt. Valamint egyszer nem ették meg a gyerekek a kakaós csigát és én megettem, valamikor a két hét első felében.

Az utolsó 5 napon a reggeli zabpelyhet is elhagytam és a vízhajtás céljából két napig háromszor annyit ittam, mint eddig, majd a többi napon harmadoltam a vízmennyiséget és az étkezések egyébként maradtak. Az utolsó előtti napon délutántól kezdtem száraz puffasztott rizzsel tölteni, 10 darabot ettem meg belőle. Ekkor már nem ittam semmit. Az utolsó napon két zacskós rizst főztem ki, azt ettem meg kb. 40dkg csirkével, kortyokat ittam csak az étkezések után kb. 1-1decit. Este még puffasztott rizst ettem egy egész zacsival. A fotózás napján reggel 56.5 kg-t mutatott a mérleg.

EGY ÁLOM TELJESÜLNI LÁTSZIK

Végre a fodrásznál, a sminkesnél és jöhet a fotózás… Végre jött a szénhidrát töltés, ami annyit jelent, hogy száraz, de édes cuccot kell enni, ez nálam a győri édes keksz volt és hozzá egy-egy korty, azaz fél óránként egy kortynyi hell energia ital, természetesen cukros változat. Annyira fájt a nyelvem az ízektől, hogy a nap végére semmit nem akartam szinte, csak inni. – na ezt sem így kell csinálni, utólag már tudom! Igazából ez olyan, volt, mint a szülés. Amíg nincs meg a végeredmény, addig szenvedsz, de amikor a tükör előtt állsz és látod, hogy óráról órára miként változik a tested, annál jobban érzed magad.

Csodálatos látvány!

Óráról órára szebben láttam az izmokat, ahogy a testem elszívta a vizet a bőröm alól. Az izmok pedig feltöltődtek az szénhidráttal.

Reggel 7-kor kezdtem a töltést és délután fél kettőkor voltam a legszebb. Láttam a négyfejű combizmomat, amit eddig soha életemben, a karomon kijöttek az erek, a vállam ezerfelé vált szét. Nagyon tetszett, megcsináltam, a képek pedig szuper jók lettek. Igen, tetszik, ezt akartam, ez volt a terv.

Nagyon elégedett vagyok! A fotózást követően két nappal zajlott a 2015. tavaszi Fitbalance, ahol volt szerencsém Toldi Zsuzsival is találkozni.

Küldetés teljesítve!

Te is képes vagy rá!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!