Az én változókorom - az én változásom című országos pályázat eredményhirdetése

A Nézőpontváltó Egyesület alapítói és tagjai nem babonásak, ezért 2018. április 13-án, pénteken tartották pályázatuk eredményhirdetését az általuk életrehívott MeNŐKlub első estjén.

Az év elején kiírt pályázatra majd' hetven dolgozat érkezett, amelyből tizenhármat tartottak érdemesnek díjazásra.

"Az életünk tele van olyan történésekkel, jelenségekkel, amelyekkel nap mint nap szembesülünk, mégsem tudatosodnak bennünk. Annak érdekében, hogy mégis felfigyeljünk ezekre a változásokra, kiírtuk Az én változókorom – az én változásom című országos pályázatot, aminek az eredményhirdetését jelképként az első klubestünkre tettünk annak szimbolizálására, hogy közhírré tegyük a dolgozatokban lévő értékeket, amelyeket tiszteletben kell tartani, ápolni és óvni kell, mert olyan cselekvésekről számolnak be, amiből kitűnik az első döbbenet utáni jól megtervezett és végiggondolt öngondoskodás felelőssége. Semmi felmentő bűnbakkeresés, áthárítás, hanem a pályázóink kőkemény szembenézése önmagukkal, a múló idővel és az örök változással.

13 dolgozatot emeltünk ki a beérkezett majd hetven pályázatból. A nézőpontváltós pályázatok elbírálásánál mindig úgy érzem magamat, mint az az anyuka, akinek van egy fészekalja – itt éppen – 13 gyereke. Mindegyiket szereti, de másképpen, ezért dönteni sem tud arról, melyikük a legjobb, legértékesebb, hiszen számára mind az. Ezért kértem meg a szakértő orvoskollégákat, barátokat, hogy segítsenek ebben a munkában.

A zsűri elnöke Dr. Ohár Andrea pszichiáter, aki a női létből fakadó, néha testi tüneteket a lelki problémák oldásával segíti. A saját szakterületének ismereteivel Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász segített a dolgozatok elbírálásában. Andrea és Gabriella a MeNŐKlub két állandó vezetője. A zsűritagok pedig: Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológus, és Dr. Darnói Tibor holisztikusan gyógyító orvos, akik a MeNŐKlub társvezetői lesznek. Ők négyen állandó és aktív szakértői és szerzői a Menőpauza nőregény, és a MANópauza önironikus pasisztori könyveknek is.

A zsűrizésben társuk volt még Dr. Sipos Tibor közgazdász, gyógynövény szakértő, ezen kívül Dr. Tőkés Tímea rákkutató, a Semmelweis Egyetem orvos rezidense – aki éppen ügyeletes nem tud jelen lenni – volt a segítségünkre. A munkánkban részt vesz partnerünk, a Szereprulett szakmai társulás, akik  újító szemléletű, tabusított témákat is feldolgozó önismereti pszichodráma csoportokat vezetnek." - részlet Sári Edina, a Nézőpontváltó Egyesület elnöke beszédéből.

Holnaptól mind a 13 díjazott művet megosztjuk honlapunkon, és társ-FB oldalainkon is mindannyiunk testi-szellemi- és lelki épülésére-szépülésére. 

 

A Nézőpontváltó Egyesület a klimaxszal megspékelt middlelife crisis megelőzésére, illetve a változókor tüneteinek enyhítésére életre hívott MeNŐKlubban havi rendszerességgel tart személyes találkozót, amelyet igazi újdonságként élő webes közvetítés kísér a helyszín közösségi média-oldaláról.

 

A MeNŐklub állandó vezetői a pszichoginekológiára (női mivoltból fakadó testi tünetek lelki gyógyítására) szakosodott Dr. Ohár Andrea, pszichiáter, és a férfipraktikákkal is szolgáló szülész-nőgyógyász, Dr. Gyovai Gabriella. Társklubvezetők: Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológus és Dr. Darnói Tibor holisztikusan gyógyító orvos. Ők a test, szellem és lélek dimenzióin keresztül közelítenek a témához, és nyújtanak segítséget a női és férfi klubtagoknak.

Az életközepi válság és a klimax azok az elmúlással egyenértékű, erős társadalmi tabutémák, amiket a mai negyvenesek-ötvenesek felvállalnak, és fel akarnak oldani. Ők az első generáció, aki nyíltan felvállalja az ezeket kísérő komplex tüneteket azért, mert hosszabb ideig élnek, mert a többletéveket minőségi életvitellel akarják eltölteni, és mert ezért tenni is hajlandóak, és fizikailag, szellemileg és lelkileg is mozdulnak a jóllétükért.

A latin mondás úgy tartja: A változatosság gyönyörködtet. A MeNŐKlub alapítótagjai azt állítják: A változás gyönyörködtet. Főként akkor, ha ahhoz olyan nyitottan és konstruktívan állnak hozzá, mint a klubtagok.

 

Tematika, állandó rovatok

1. A központi témát, amit alaposan kivesézünk, „Beszéljünk a haviról"-nak neveztük el. Ezt a témát a klubvezetők hozzák az estre a saját praxisukból, kiválasztva legtöbbeket érdeklő témát.

2. Mindig lesz „Elfogtunk egy levelet” téma, amit az olvasók levelei alapján állítunk össze, erre szintén a klubvezetők reflektálnak a saját szakterületükről.

3. "Önbizalomkeltető": 40-50+ - os sorstárssegítés: életmódváltásból következő hivatásváltást megélt self made woman-ek: fodrász-kozmetikus, személyi edző, szakács-cukrász,

"Ráadás" rovat: hívunk közismert, híres embert - nőt, férfit -, aki beszél a saját klimaxáról, a saját megküzdéséről.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!