Bemutatkoznak a Nézőpontváltók - Dr. Tőkés Tímea, orvos rezidens, rákkutató

Több mint hat éve kezdtem meg klinikai kutatásaimat, még orvostanhallgatóként, a Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinikáján és Nukleáris Medicina Tanszékén. 

Kutatásaim során multidiszciplináris megközelítésben vizsgáltam a daganatterápia sikerét meghatározó tényezőket. 2012 szeptemberétől a Semmelweis Egyetem Patológiai Tudományok Doktori Iskolájának Onkológia Programjában folytattam kutatómunkámat, disszertációmat 2016-ban védtem meg. Jelenleg korábbi kutatóhelyemen, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjában dolgozom klinikai onkológus rezidensként. 
 
A Nézőpontváltó Egyesületben a tudományos kutatás világát szeretném megszerettetni az érdeklődőkkel. Az onkológia jelenleg a legdinamikusabban fejlődő orvosi diszciplína, az új fejlesztések és kutatások a daganatos betegségek elleni minél hatékonyabb fellépést szolgálják. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a hatékony daganatterápia nem csupán az alkalmazott kezelésen, de magán a betegen is múlik.
Egyrészt a kezelés sikerességét nagyban befolyásolja a betegség korai felismerése, a Nézőpontváltó Egyesületben pedig a prevencióra és a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Emellett a lelki egyensúly és megfelelő pszichoszociális támogatás szintén alappillérei az onkoterápia sikerességének.
A művészetek, így a színház világa nagy segítséget nyújthat a betegek és hozzátartozóik számára. 
Hiszen, ahogy Peter Brook mondta: "A színház mindenekelőtt az élet.".

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!