Bemutatkoznak a Nézőpontváltók - Sári Edina

A Nézőpontváltó rákellenes színházi staféta® program ötletgazdája, valamint a Nézőpontváltó Egyesület elnöke és alapítója.

Végzettségét tekintve marketing- és pr-szakember, hivatása szerint író, újságíró. Jelenleg „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” kommunikációs vezetője.

Hat éve dolgozik a civil szférában, előbb önkéntesként, 2013. decemberétől pedig főállású munkatársként segíti a rákellenes küzdelmet. Alapítványi munkájában a szakmaiságot, a civil szervezetek összefogását, a betegjogok radikálisabb érvényesítését tekinti elsődleges feladatának.

Ő hívta életre azt a szakmai szövetséget, amely 2015. február 4-én, a Rákellenes Világnapon közzétette a Magyar Rákellenes Chartát, amelyet Magyarország öt legnagyobb rákellenes szervezete írt alá, és amelyet az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága is alapdokumentumként elismer.

Élete sarokkövének tekinti a folyamatos ismeretszerzést, munkája során törekszik az innovatív és konstruktív megoldásokra, kapcsolati tőkéjéből építkezik, és szívesen tanítja kreatív cselszövésre a pályakezdőket.

Egy lánya van, magánéletében fontosnak tartja az egymásra figyelést, egymás támogatását, ugyanakkor alapvetőnek érzi a személyiség önmagára való reflektálásának szükségességét is, mert csak e kettő harmóniájából születhet meg az igazi egység. Szenvedélye az írás - eddig két könyve jelent meg: Életrevaló, Az lenne jó -, ezen kívül a színházba járás és az utazás.

Titok: 25 évig dohányzott, 10 éve az egészségre voksolt, azóta füstmentes, addikcióját felcserélte a sportra. Hat éve hosszútávfutó, mellette úszik. Étele alapanyagait teljes értékűekre cserélte, egészségeseket, de jókat eszik. Élete minden területén az egyensúlyra törekszik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!