Érték, élmény, arány - a Nemzeti Filharmonikusok 2017/18-as évad ajánlója

Mélyen tisztelt Közönségünk, kedves Zenebarátok!

 

„A tehetség nem más, mint az újrakezdés bátorsága” – írta Arthur Honegger, a kiváló svájci zeneszerző. Valóban, most bátorságra van szükség, hiszen minden idők egyik legnagyszerűbb muzsikusa távozott közülünk.

Kocsis Zoltán nem egyszerűen fantasztikus zenekarépítő karmester, zseniális pianista volt, hanem több annál.

Zeneszerző, zenetudós, orgonista, hangszerelő, egyszóval MUZSIKUS.

Igazi géniusz, aki zenei univerzumával mindegyikünk számára maga volt a minőség kérlelhetetlen mércéje, a meg nem alkuvás csillogó szimbóluma. Hiánya, a távozásával keletkezett űr nehezen pótolható.

Mi most mégis erre teszünk kísérletet.

E vállalásunkhoz erőt ad egyrészt mindaz, amit tanított nekünk zeneileg, másrészt az a filozófikus bölcsesség, mely szintén jellemezte Őt: az Életnek mindig tovább kell mennie! Nem akasztva meg a fejlődés természetes harmóniáját, a régi értékeket nem sutba dobva, de nyitottan állva az új kihívásokkal szemben. Ehhez pedig bátorság kell, az újrakezdés bátorsága.

A Nemzeti Filharmonikusok éppen ezért megújult erővel lép a 2017-18-as évadba. A tág értelemben vett hagyományainkra építve fogalmaztuk meg hármas jelszavunkat, mely ilyen módon évadunk jelmondata is: ÉRTÉK, ÉLMÉNY, ARÁNY.

 

Érték, ahogyan azt Kocsis Zoltántól megtanultuk.

Élmény, ahogyan azt Kobayashi Ken-Ichiro-tól már megszokhattuk.

Arány, a klasszikus értelemben, ahogyan azt annak idején Ferencsik János minden mozdulatával és rezdülésével közvetítette.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar visszatér a bérlet-rendszerhez.

Nem feltétlenül anyagi megfontolások vezéreltek bennünket e döntés meghozatalakor, hanem sokkal inkább művészi szempontok. Betérhetünk ugyanis egy remek étterembe és választhatunk egy nagyon ízletes ételt az étlapról, de az az élvezet nem lesz hasonlítható az élményhez, amiben akkor részesülünk, amikor egy jól megkomponált menüsort kóstolhatunk végig. Amikor az egyes fogások ízvarázsa kiegészül, harmonizál vagy éppen kontrasztál a következő fogással. Amikor összetettebb, gazdagabb élménnyel állunk fel az asztaltól a vacsora végén.

Mi is erre teszünk kísérletet.

Reményeink szerint más, mélyebb és összetettebb élményként fognak Önök emlékezni Richard Strauss Zarathustra-jára a világszerte ünnepelt karmester-sztár, Bertrand de Billy interpretációja után, ha előtte megismerik a mi Dohnányi Ernőnk káprázatos I. szimfóniáját. És izgalmasabb felismerésekkel lesznek gazdagabbak Brahms I. szimfóniáját meghallgatva, ha előtte gyönyörködtek Mahler csodálatos IV. szimfóniájában a magával ragadó tehetségű ifjú karmester, Keri-Lynn Wilson tolmácsolásában, aki egyébként hosszú idő után az első női karmester, aki a Nemzeti Filharmonikusok karmesteri dobogójára lép fel.

A hagyományos, Müpában megrendezésre kerülő Ferencsik bérlet és a régről már jól ismert zeneakadémiai Kobayashi bérlet mellett újdonság a Pesti Vigadóban megrendezésre kerülő Lukács Ervin bérlet.

Nem titkolom, büszkeséggel tölt el, hogy Lukács Ervin egykori növendékeként talán elősegíthetem azt, hogy a Tanár úr neve továbbra is velünk együtt éljen, emlékezve a sok csodálatos hangversenyre, mellyel annak idején megajándékozott bennünket.

Szintén fontos újdonság, hogy az Olasz Kultúrintézetbe meghirdetett bérletünket Kocsis Zoltánról neveztük el. A név kötelez, mondhatnánk, és valóban szeretnénk olyan hangversenyekkel tisztelegni az emléke előtt, amelyeket Ő is szívesen hallgatna. Nagyszerű muzsikus barátok lesznek ebben segítségünkre, hiszen Berkes Kálmán és Rácz Zoltán mellett Kelemen Barnabás is elfogadta a Zenekar meghívását.

Különös izgalommal állítottuk össze a Templomi bérletünket is. Nem titkolt célunk, vágyunk, hogy olyan zenehallgatókhoz is eljussunk ezekkel a hangversenyekkel, akik eddig talán nem is voltak tisztában azzal, hogy milyen csodálatos élmény egy gyönyörű templomi akusztikában felcsendülő igaz zenei hang. Kivált, ha Magyarország egyik legjobb – ha nem a legjobb – kórusa, a Nemzeti Énekkar segítségével közvetítjük ezt a mennyei harmóniát.

Megújul családi matinésorozatunk is. Operamacera címmel Dinnyés Dániel igyekszik „macerálni” a zenekart és meghívott énekes szólistáinkat, hogy könnyed, szórakoztató, gyakran humoros formában kalauzolja el fiatalabb – és nem csak fiatal – közönségünket a zene és az opera varázslatos világában.

Végezetül kérem, engedjenek meg néhány személyes mondatot. Magyar karmesterként mindig is azt gondoltam, hogy a Nemzeti Filharmonikusok élén állni olyan, mint amikor a hegymászó feljut a Himalája legmagasabb csúcsára.

Elvezérelhet engem a jó szerencsém a világ legpompázatosabb helyeire és a világ leghíresebb zenekaraihoz, nincs ahhoz fogható érzés, amikor a hazám első zenekarát vezethetem és vezényelhetem. Felelősség, de egyúttal óriási megtiszteltetés. Minden erőmmel azon leszek, hogy e felelősségnek megfelelve, alázattal szolgáljam a zene ügyét, sok-sok örömet szerezve Önöknek, a hallgatóknak, akik nekünk, előadóművészeknek a legfontosabbak.

Ehhez kívánok mindannyiunknak szép hangverseny élményeket és tartalmas zenei pillanatokat.

Üdvözlettel, Hamar Zsolt, zeneigazgató

 

Kedves Kórusrajongó Közönségünk!

A második közös évadunkhoz érkeztünk a Nemzeti Énekkarral. Az elmúlt év elsősorban az ismerkedéssel, egymás finomságainak, rejtett titkainak, képességeinek felfedezésével telt.

Sokfelé jártunk, számos nagyszerű koncerten közreműködhettünk. Ezek közül is kiemelkedik a Bartók szülőfalujában, Nagyszentmiklóson adott a cappella koncertünk, a Kocsis Zoltán vezényletével megvalósult, ritkán játszott Rachmaninov-opera előadása a Müpában, A nürnbergi mesterdalnokok felújított színpadi produkciója a Wagner Napokon, korunk egyik legnagyobb hatású komponistája, Krzystof Penderecki vezényletével előadott Jeruzsálem hét kapuja c. alkotása, vagy Felix Mendelssohn-Bartholdy általunk eddig még soha nem énekelt oratóriuma, Az első Walpurgis-éj idén januárban a Zeneakadémián.

Következő évadunk számos izgalmas és különleges feladattal hívogatja énekhang-kedvelő zenebarátainkat. Igazi meglepetésekkel szolgál az egész évadon áthúzódó Templomi bérletünk, mert három nagyszabású produkcióban is részt vehetünk.

Johannes Brahms Német requiem-jét a romantika egyik legnagyobb hatású oratorikus művét a Pozsonyi úti Református Templomban mutatjuk be. Az egyik legtipikusabb barokk egyházi művet, Johann Sebastian Bach h-moll miséjét a Mátyás-templomban énekelhetjük, s az évad megkoronázásaként pedig a népszerű XX. századi muzsikus, Leonard Bernstein nagyszabású Kaddish-szimfóniáját hallhatják előadásunkban a Dohány utcai Zsinagógában.

Fentiekhez még két ínyencség fog kapcsolódni: februárban, otthonunkban, a Müpában az operát sosem alkotó Brahms ritkán hallható, Johann Goethe szövegére komponált (eredetileg operának tervezett) férfikari kantátája a Rinaldo, majd ezt követően a népszerű operaszerző, Giacomo Puccini ifjúkori oratóriuma, a Messa di Gloria csendül fel.

Szeretettel várjuk Önöket a Nemzeti Énekkar koncertjein!

Somos Csaba

 

Hangversenyeink 10 helyszínen

 

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Müpa

Zeneakadémia

Olasz Kultúrintézet

Pesti Vigadó

Szent István Bazilika

Mátyás-templom

Pozsonyi úti Református Templom

Dohány utcai Zsinagóga

Fesztivál Színház, Müpa

Próbaterem, Müpa

 

BÉRLETEK

FERENCSIK BÉRLET

8 hangverseny a Müpa

Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében

„Nekem az életről a legszebbet a zene mondja el, az életem tartalmát a zene adja meg. Az én életemnek azért van értelme, mert muzsikálni tudok.” Ferencsik János

 

 1. szeptember 25. hétfő 19.30 Ferencsik bérlet 1.

HAMAR ZSOLT karmester

RÁNKI DEZSŐ zongora

KODÁLY Nyári este

LISZT Zongoraverseny A-dúr

DOHNÁNYI I. szimfónia

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. október 26. csütörtök 19.30 Ferencsik bérlet 2.

BERTRAND DE BILLY karmester

RADOVAN VLATKOVIĆ kürt

REGER Variációk és fúga egy Mozart témára, op. 132

MOZART Kürtverseny Esz-dúr no. 3, K. 447

 1. STRAUSS Imígyen szóla Zarathustra

– szimfonikus költemény

Nemzeti Filharmonikus Zenekar2017. november 28. kedd 19.30 Ferencsik bérlet 3.

HAMAR ZSOLT karmester

SEVERIN VON ECKARDSTEIN zongora

WEBER Oberon-nyitány

SCHUMANN Zongoraverseny a-moll, op. 54

STRAVINSKY Tűzmadár – teljes balettzene,

Cakó Ferenc homok-animációjával

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. december 14. csütörtök 19.30 Ferencsik bérlet 4.

KERI-LYNN WILSON karmester

PENDERECKI II. szimfónia „Karácsony”

MAHLER IV. szimfónia G-dúr

Zemlényi Eszter szoprán

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. február 1. csütörtök 19.30 Ferencsik bérlet 5.

CARLO MONTANARO karmester

NICOLAS ALTSTAEDT gordonka

DVOŘÁK Gordonkaverseny h-moll, op. 104

DVOŘÁK IX. szimfónia e-moll „Az új világból”, op. 95

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. február 17. szombat 19.30 Ferencsik bérlet 6.

HAMAR ZSOLT karmester

BRAHMS Rinaldo – kantáta, op. 50

PUCCINI Messa di Gloria

Peter Sonn tenor

Benjamin Russell bariton

Honvéd Férfikar (karigazgató: Strausz Kálmán)

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. március 5. hétfő 19.30 Ferencsik bérlet 7.

HAMAR ZSOLT karmester

LOUIS LORTIE zongora

WAGNER A bolygó hollandi – nyitány

GRIEG Zongoraverseny a-moll, op. 16

BRAHMS I. szimfónia c-moll, op. 68

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. május 19. szombat 19.30 Ferencsik bérlet 8.

JULIAN RACHLIN karmester és hegedű

CSAJKOVSZKIJ Polonéz az Anyegin c. operából

MENDELSSOHN Hegedűverseny e-moll, op. 64

CSAJKOVSZKIJ V. szimfónia e-moll, op. 64

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 

KOBAYASHI BÉRLET

6 hangverseny a Zeneakadémia Nagytermében

„Ha valami nagyszerűt lehet a „semmiből” létrehozni, akkor megéri, hogy egy teljes életet áldozzunk a kompozíció világának meghódítására.” Kobayashi Ken-Ichiro

 

 1. november 20. hétfő 19.30 Kobayashi bérlet 1.

HAMAR ZSOLT karmester

SUREN BAGRATUNI gordonka

WEBER A bűvös vadász - nyitány

SCHUMANN Gordonkaverseny a-moll, op. 129

GRIEG Peer Gynt – részletek a kísérőzenéből

énekes szólista

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. január 20. szombat 19.30 Kobayashi bérlet 2.

FRANÇOIS LELEUX karmester és oboa

BEETHOVEN Coriolan-nyitány, op. 62

MOZART Oboaverseny C-dúr, K. 314

SCHUBERT IV. szimfónia c-moll „Tragikus”, D 417

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. február 21. szerda 19.30 Kobayashi bérlet 3.

CARLO MONTANARO karmester

DVOŘÁK Stabat Mater, op. 58

énekes szólisták

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. március 13. kedd 19.30 Kobayashi bérlet 4.

HAMAR ZSOLT karmester

POLINA CHARNETCKAIA zongora

BIZET Az arles-i lány – részletek az I. és II. szvitből

SAINT-SAËNS V. zongoraverseny F-dúr „Egyiptomi”, op. 103

BERLIOZ Fantasztikus szimfónia, op. 14

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. április 18. szerda 19.30 Kobayashi bérlet 5.

KOVÁCS JÁNOS karmester

MOZART Szimfónia C-dúr „Jupiter”, K. 551

MOZART Requiem d-moll, K. 626

énekes szólisták

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. május 6. vasárnap 19.30 Kobayashi bérlet 6.

KOBAYASHI KEN-ICHIRO karmester

KANEKO MIYUJI zongora

BEETHOVEN V. zongoraverseny Esz-dúr „Emperor”, op. 73

BEETHOVEN III. szimfónia Esz-dúr, „Eroica” op. 54

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

KOCSIS ZOLTÁN BÉRLET

5 rendhagyó hangverseny az Olasz Kultúrintézetben

„Természetesen minden korszakban azt hisszük, hogy a zenének már vége van, már minden meg van írva, és nem lehet továbblépni, erre szoktam én azt mondani, hogy aztán jön egy nagy egyéniség, aki nagyon meg fog lepni bennünket.” Kocsis Zoltán

 

 1. október 4. szerda 19.30 Kocsis Zoltán bérlet 1.

HAMAR ZSOLT karmester

KOCSIS KRISZTIÁN zongora

LISZT-KOCSIS Obermann völgye

MOZART Zongoraverseny C-dúr, K. 467

KOCSIS ZOLTÁN Memento

 1. STRAUSS Metamorfózisok

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. november 11. szombat 19.30 Kocsis Zoltán bérlet 2.

BERKES KÁLMÁN karmester és klarinét

MOZART Szerenád c-moll, K. 388

RACHMANINOV-KOCSIS Etűd-tablók - részletek

BEETHOVEN VII. szimfónia A-dúr, op. 92

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 1. december 10. vasárnap 19.30 Kocsis Zoltán bérlet 3.

RÁCZ ZOLTÁN karmester és vibrafon

RAVEL Alborada del gracioso

 1. S. BACH Hegedűverseny E-dúr

– vibrafonra és zenekarra

DEBUSSY-KOCSIS Image oubliée

BERNSTEIN West Side Story – szimfonikus táncok

GERSHWIN Egy amerikai Párizsban

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. február 27. kedd 19.30 Kocsis Zoltán bérlet 4.

HAMAR ZSOLT karmester

RAVEL-KOCSIS Couperin sírja

HAMAR ZSOLT Három dal Petőfi Sándor verseire

RACHMANINOV Szimfonikus táncok

énekes szólista

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. április 11. szerda 19.30 Kocsis Zoltán bérlet 5.

KELEMEN BARNABÁS karmester és hegedű

LISZT-KOCSIS Ünnepi induló Goethe születésnapjára

BEETHOVEN Hegedűverseny D-dúr, op. 61

SCHUBERT V. szimfónia B-dúr, D. 485

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

LUKÁCS ERVIN BÉRLET

4 hangverseny a Pesti Vigadóban

„Volt kitől tanulnunk: Kodály, Farkas, Sugár, Kókai, Viski, Szervánszky, Somogyi – hogy csak a legnagyobbakat említsem" Lukács Ervin

 

 1. január 25. csütörtök 19.30 Lukács Ervin bérlet 1.

HAMAR ZSOLT karmester

BANDA ÁDÁM hegedű

DOHNÁNYI Szimfonikus percek

DURKÓ ZSOLT Hegedűverseny

LISZT Dante-szimfónia

a Nemzeti Énekkar Nőikara (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. április 11. szerda 19.30 Kocsis Zoltán bérlet 5.

KELEMEN BARNABÁS karmester és hegedű

LISZT-KOCSIS Ünnepi induló Goethe születésnapjára

BEETHOVEN Hegedűverseny D-dúr, op. 61

SCHUBERT V. szimfónia B-dúr, D. 485

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. március 22. csütörtök 19.30 Lukács Ervin bérlet 2.

MEDVECZKY ÁDÁM karmester

BOLDOCZKI GÁBOR trombita

LISZT Hungária – szimfonikus költemény

BALASSA SÁNDOR Trombitaverseny

WEINER Csongor és Tünde – szvit, op. 10/b

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. május 2. szerda 19.30 Lukács Ervin bérlet 3.

KOCSÁR BALÁZS karmester

BOGÁNYI BENCE fagott

KODÁLY Marosszéki táncok

KOCSÁR MIKLÓS Elégia

KODÁLY Galántai táncok

DOHNÁNYI Ruralia Hungarica op. 32/b

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. május 24. csütörtök 19.30 Lukács Ervin bérlet 4.

VASHEGYI GYÖRGY karmester

ROHMANN DITTA gordonka

ERKEL Hunyadi László – nyitány

DUBROVAY LÁSZLÓ Gordonkaverseny

CSÍKY BOLDIZSÁR Erdélyi rapszódia

KODÁLY Háry János – szvit

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

TEMPLOMI BÉRLET

4 hangverseny 4 különböző helyszínen

„Énekelnek a dob- és citeraszóhoz, a furulya hangjára meg ujjonganak.” (Jób 21,11-12)

 

 1. október 14. szombat 20.00 Templomi bérlet 1.

Szent István Bazilika

HAMAR ZSOLT karmester

MOZART Négy templomi szonáta; C-dúr K. 336,

F-dúr K. 244, G-dúr K. 274, C-dúr K. 329

RESPIGHI Templomablakok

HONEGGER III. szimfónia „Liturgikus”

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. november 1. szerda 20.00 Templomi bérlet 2.

Pozsonyi úti Református Templom

HAMAR ZSOLT karmester

GÁRDONYI ZOLTÁN Dicsőítő ének a 45. zsoltár nyomán

BRAHMS Német requiem, op. 45

énekes szólisták

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. április 23. hétfő 20.00 Templomi bérlet 3.

Mátyás-templom

HAMAR ZSOLT karmester

 1. S. BACH h-moll mise, BWV 232

énekes szólisták

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 1. június 21. csütörtök 20.00 Templomi bérlet 4.

Dohány utcai Zsinagóga

HAMAR ZSOLT karmester

MILHAUD Ani maamin – kantáta

BERNSTEIN III. szimfónia „Kaddish”

narrátor énekes szólisták

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

PRÓBATERMI VENDÉGSÉG

3 kamarazenei hangverseny a zenekar próbatermében, a Müpában

Házigazda: Batta András

Klasszikus, romantikus, kortárs kamara- és kórusművek

a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

és a Nemzeti Énekkar művészeinek közreműködésével

 1. február 24. szombat 18.00
 2. március 24. szombat 18.00
 3. április 14. szombat 18.00

 

OPERAMACERA a Nemzeti Filharmonikusok családi matinéi a Fesztivál Színházban

 1. december 3. vasárnap 11.00 és 15.00 Családi matiné 1.

ROSSINI A sevillai borbély

 1. január 14. vasárnap 11.00 és 15.00 Családi matiné 2.

MOZART Figaró házassága

 1. május 13. vasárnap 11.00 és 15.00 Családi matiné 3.

DONIZETTI Don Pasquale

énekes szólisták

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Göttinger Pál rendező

DINYÉS DÁNIEL karmester

 

BÉRLETÁRAK

Ferencsik bérlet – 8 előadás Müpa

(50 % kedvezményt tartalmaz)

 1. 20 800 Ft II. 17 200 Ft III. 14 400 Ft
 2. 11 600 Ft V. 8 400 Ft

Kobayashi bérlet – 6 előadás Zeneakadémia

(35 % kedvezményt tartalmaz)

 1. 23 400 Ft II. 17 550 Ft III. 11 700 Ft

Kocsis Zoltán bérlet – 5 előadás Olasz Kultúrintézet

(35 % kedvezményt tartalmaz)

 1. 11 375 Ft II. 8 125 Ft

Lukács Ervin bérlet – 4 előadás Pesti Vigadó

(25 % kedvezményt tartalmaz)

 1. 10 500 Ft II. 7 500 Ft

Templomi bérlet – 4 előadás 4 helyszínen

(25 % kedvezményt tartalmaz)

7 500 Ft (helyfoglalás érkezési sorrendben)

 

BÉRLETVÁSÁRLÁS ÉS KEDVEZMÉNYEK

 

BÉRLETÁRAK 2017-2018. ÉVAD

 • internetes (online) vásárlás a www.filharmonikusok.hu weboldalon a

Vásárlás menüpontban, valamint

 • személyes vásárlás a Müpa jegypénztáraiban, a Zeneakadémia és a

Pesti Vigadó jegypénztárában valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

Az internetes vásárláskor Ön egy utalványt kap, melyet az első előadáskor a helyszínen válthat bérletre a Nemzeti Filharmonikusok pultjánál. Kérjük, hogy ezt az igazolást feltétlenül hozza magával.

A kedvezményes bérletek 2017. szeptember 25-ig vásárolhatók meg.

 

Próbatermi vendégség – 3 előadás Próbaterem

(15 % kedvezményt tartalmaz)

5 100 Ft (helyfoglalás érkezési sorrendben)

 

Operamacera, családi matiné – 3 előadás Fesztivál Színház

(15 % kedvezményt tartalmaz)

5 100 Ft

 

BÉRLETVÁSÁRLÁS ÉS KEDVEZMÉNYEK

 • internetes (online) vásárlás a www.filharmonikusok.hu weboldalon a

Vásárlás menüpontban, valamint

 • személyes vásárlás a Müpa jegypénztáraiban, a Zeneakadémia és a

Pesti Vigadó jegypénztárában valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatában. Az internetes vásárláskor Ön egy utalványt kap, melyet az első előadáskor a helyszínen válthat bérletre a Nemzeti Filharmonikusok pultjánál. Kérjük, hogy ezt az igazolást feltétlenül hozza magával.

A kedvezményes bérletek 2017. szeptember 25-ig vásárolhatók meg.

 

Hangversenyeink helyszínei és kezdési időpontjai

 

Ebben az évadban több helyszínen lesznek koncertjeink, a kezdési időpontok eltérőek. Segítségképpen az alábbiakban összefoglaljuk a kezdési időpontokat és helyszíneket.

19.30 Müpa – Ferencsik bérlet és Bérleten kívüli hangversenyek

Zeneakadémia – Kobayashi bérlet

Olasz Kultúrintézet – Kocsis Zoltán bérlet

Pesti Vigadó – Lukács Ervin bérlet

20.00 Szent István Bazilika, Mátyás-templom,

Pozsonyi úti Református Templom,

Dohány ucai Zsinagóga – Templomi bérlet

18.00 Próbaterem; a Próbatermi vendégség kamarazenei koncertjei

Müpa – Diótörő előadások

11.00 és 15.00 Fesztivál Színház – Családi matinékoncertek

19.00 Martonvásár – Beethoven-estek

 

Hangversenyhelyszínek címei

 

Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem,

Fesztivál Színház és Próbaterem:

1095 Budapest Komor Marcell u. 1.

Zeneakadémia: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Pesti Vigadó: 1051 Budapest Vigadó tér 2.

Olasz Kultúrintézet: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.

Szent István Bazilika: 1051 Budapest, Szent István tér 1.

Mátyás-templom: 1014 Budapest, Szentháromság tér 2

Pozsonyi úti Református Templom: 1133 Budapest, Pozsonyi út 58.

Dohány utcai Zsinagóga: 1074 Budapest, Dohány u. 2.

A Templomi bérlet és a Próbatermi vendégség koncertjeire érkezők helyeiket

az érkezés sorrendjében foglalhatják el.

 

Próbatermünket csak kísérővel lehet megközelíteni, ezért a Próbatermi vendégség kamarazenei hangversenyek előtt a Müpa előcsarnokában várjuk kedves hangverseny-látogatóinkat, ahonnan munkatársaink kísérik a csoportokat a próbaterembe. A próbaterem előterében ideiglenes ruhatárat és mozgó büfét üzemeltetünk, hogy kényelmesen és otthon érezzék magukat.

 

Késve érkezők

Hangversenyeinket, előadásainkat igyekszünk a meghirdetett időpontban pontosan kezdeni. Késve érkező vendégeink – az előadás zavartalansága érdekében – jegy szerinti helyüket csak a szünetben tudják elfoglalni. Ez alól csak bizonyos esetekben tudunk kivételt tenni. Erről minden esetben a különböző helyszíneken a jegyszedők adnak tájékoztatást.

A Próbatermi vendégség kamarazenei koncertünknél a késve érkezőknek munkatársaink segítenek abban, hogy a próbateremben helyet foglaljanak. Felhívjuk szíves figyelmüket azonban, hogy az éppen muzsikáló művészeket, a jelenlévő közönséget zavarja, figyelmét elvonja a mozgás és a zaj.

 

Parkolás

 

A Müpa parkolási rendje megváltozott. A jeggyel rendelkezők a jegyet használhatják a ki- és behajtáshoz. A mélygarázsban a parkolás továbbra is ingyenes a koncertlátogatóknak kizárólag a koncert napján. A felszíni parkoló díjfizetés ellenében vehető igénybe. A parkolás megváltozott rendje a Müpa honlapján olvasható: www.mupa.hu/kapcsolat - parkolási információ

 

A Zeneakadémia és az Akácfa60 Parkolóház együttműködésének köszönhetően

koncertjeink közönsége kedvezményesen parkolhat a Liszt Ferenc tértől két sarokra, az Akácfa utca 60. szám alatt található automata parkolóházban. (telefon: +36 70 3830 830). Az egy óra ingyenes parkolásra jogosító szelvényt a parkoló szelvény és a koncertbelépő bemutatásával, a koncert napján, legkésőbb a szünet végéig vehető át a Zeneakadémia jegypénztárában.

 

A Pesti Vigadó környékén az alábbi helyeken lehet parkolni

 • az Apáczai Csere János utcában,
 • a Vörösmarty garázsban (1051 Budapest, Vörösmarty tér 1.) a mélygarázs

a Deák Ferenc utca felől közelíthető meg.

 • Szervita parkolóház (1052 Budapest, Szervita tér 8.)
 • Aranykéz utcai parkolóház (1052 Budapest, Aranykéz utca 4-6.)
 • Intercontinental Budapest 1056 Budapest, Apáczai Csere János utca 12-14.

 

Az Olasz Kultúrintézethez legközelebb eső parkolási lehetőség a Magyar Rádió székházával szemben lévő fizető parkoló, Bródy S. u. 5-7.

További parkolóhelyek a szomszédos utcákban találhatók, a parkolóhely keresése hosszabba időt vesz igénybe, ezért kérjük hosszabb utazási idővel kalkuláljanak.

 

Kedvezmények

 

Ludwig Múzeum: hangversenyjegy birtokában ingyenesen látogatható a Ludwig Múzeum a koncert napján.

 

CD vásárlás: a koncertek szünetében lehetőség van CD-ket vásárolni a Rózsavölgyi Zeneműkiadó CD boltjában a földszinten illetve az I. emeleten, az előtérben. A Baráti Kör és a Pártoló Kör tagjai 10 % kedvezményben részesülnek tagsági kártyájuk felmutatásával.

 

Könyv: Vincze Könyvesboltban koncert előtt kedvére válogathat művészeti könyvekből. A Pártoló Kör tagjai 10 % kedvezményben részesülnek, tagsági kártyájuk felmutatásával.

 

Hírlevélre jelentkezés

Új honlapunkat 2016. novemberében indítottuk útjára, azóta folyamatosan dolgozunk új tartalmakon, tökéletesítjük a rendszer működését. Új honlapunkon regisztrálhatnak Hírlevelünkre is. A rendszeres Hírlevelet az új évadban fogjuk indítani, a tartalom kialakításához az Önök véleménye is fontos. Jelentkezzenek Hírlevelünkre a www.filharmonikusok.hu oldalon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!