Júliusi mintaétrend - reggeli

Az avokádó, ez a kis, körtealakú, zöld gyümölcs annyira sokoldalú, hogy azt gondoltam, miért ne lehetne belőle akár egy smoothie? Könnyen elkészíthető, csak dobj bele mindent egy turmixba és már ihatod is, utána pedig jóízű, teljes értékű alapínyagokból összeállított falatokkal kényeztetheted magadat, hogy jól induljon a reggeled!

 

Tej- és gluténmentes avocado-mango smoothie

Hozzávalók: 1 ½ csésze kókuszvíz, tisztított víz vagy ásványvíz -amit éppen használsz -, 1 kisebb avokádó, fél csokor friss koriander vagy petrezselyem, 2 evőkanál dió, 1 citrom facsart leve, 1 csésze  mangó kocka, ízlés szerint kardamom.

 

Szendvics variációk reggelire...

... teljes kiőrlésű kenyérből, tojással, sajttal, padlizsánkrémmel, avokádókrémmel vagy csicseriborsó krémmel, paradicsommal, uborkával, paprikával, madársalátával.

Ha reggelire szendvicset ennél, akkor egészséged érdekében jobb a teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret, illetve zsemlyét választani.  Ezek ugyanis a fehér lisztből készült termékekkel ellentétben lassan felszívódó szénhidrátokat, rostokat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaznak, valamint a fogyásban is nagyobb hasznukat veszed.

Én saját készítésű kenyeret fogyasztok. Ne hördülj fel, hogy hol van neked sütögetésre időd, mert arra szakítunk időt, amire csak akarjuk!

Ha egy szelet jófajta kenyérre viszont párizsit vagy hasonló típusú felvágottat teszel, csak a nátrium- és adalékanyag szintedet emeled. A felvágottak - tisztelet a kevés kivételnek - csupán húsipari hulladékból származó húscafatokat, jó adag szóját és legalább négy-ötféle káros adalékanyagot tartalmaznak, a nagy mennyiségű só mellett. Helyettük inkább sajtot vagy saját készítésű sült húst fogyassz a kenyérhez, de egy előző nap összekevert túrókrém is finom, tápláló reggelit biztosít. 

 

Csere Erzsébet, életmódtréner, az Életmódváltó csapat tagja, az ÉletmódCsere vezetője.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!