Lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire!

Spolarics Andrea, Schneider Zoltán és Csankó Zoltán a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei - jelentette be Pokorni Zoltán, a  XII. kerület polgármestere az elismerés társalapítója csütörtökön.

Pokorni felidézte, hogy 2008-ban, Kaszás Attila halála után azért hozta létre az önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület a díjat, hogy legyen egy olyan elismerés, amelyet színészek ítélnek oda színészeknek.

A díjra a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy olyan tagját javasolhatták, aki az évadban kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállalt. Idén harmincnégy társulat választotta ki legjobbnak tartott kollégáját, majd a nomináltak önmaguk közül választották ki a továbbjutó három színészt: Spolarics Andreát, a Budaörsi Latinovits Színház tagját, Schneider Zoltánt, a Radnóti Miklós Színház művészét és Csankó Zoltánt, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagját.

 A Kaszás Attila-díj nyertesét a közönség a pénteken induló és augusztus 7-én záruló online szavazáson választja ki. A díjátadót az országos színházi évadnyitón tartják, amelynek augusztus 26-án a kecskeméti Katona József Színház ad otthont - mondta el Vasvári Csaba színművész, a Mozaik Művészegyesület képviseletében.

"Valódi összefogással jött létre ez a díj, hiszen egy civil szervezet és egy önkormányzat kezdeményezésére alakult, amihez a kulturális kormányzat örömmel csatlakozott, és azt gondolom, hogy a színházi szakma közönsége is szeretettel veszi körül ezt a díjat" - emelte ki Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!