Magyarországon is közvetítik André Rieu 2016-os maastrichti koncertjét

A népszerű holland hegedűművész szülővárosában szervezett nagyszabású koncert műholdas közvetítését július 23-án ill. 24-én a Pesti Vigadóban és a Várkert Bazárban, valamint országszerte számos művészmoziban is láthatják a nézők.

 

A több mint 40 millió eladott albumot és DVD-t, számos nagy sikerű világturnét és budapesti koncertet maga mögött tudó, sokak által a „Keringők királyának” is nevezett André Rieu minden év júliusában nagyszabású koncertet ad szülővárosában, a középkori emlékeket őrző Maastrichtban.

A koncerten állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra mellett nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek is közreműködnek, Rieu pedig igazi hangszer-ritkaságon, egy 1732-es Stradivari-hegedűn játszik. Ezek a maastrichti esték André Rieu évente több mint 600.000 nézőt vonzó világturnéinak a legnépszerűbb epizódjai. 2015-ben hetven országból több mint 70.000-en utaztak Maastrichtba, hogy részt vegyenek az élő koncerten és világszerte további 200.000 rajongó követte az eseményt a mozivetítéseken.

 

A legnépszerűbb keringő klasszikusokból, opera- és operett áriákból, musical- és filmzene betétdalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított három órás műsort műholdas közvetítéssel juttatják el a vetítővásznakra. A szervezők évről évre egyre magasabb színvonalú rögzítési technikákat alkalmaznak, hogy a nézőknek hasonló koncertélményben legyen részük, mintha ott lennének a helyszínen. A 2016-os koncertközvetítés az eddigi leglátványosabbnak ígérkezik, idén 29 kamerát, köztük mozi minőségű felvételekre képes, repülő drónkamerákat is alkalmaznak.

 

A popzenei stadionkoncertekkel vetekedő látványvilágú koncertet mindössze egyetlen hétvégén, de hazánkban is számos helyszínen láthatják a nézők, a színpadi produkciók moziközvetítéseire és filmklasszikusok újbóli bemutatására specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten július 23-án a Pesti Vigadóban és 24-én a Várkert Bazárban vetítik, emellett országszerte művészmozikban is látható lesz: július 23-án Szegeden, Debrecenben és Szolnokon, 23-én és 24-én Pécsett, végül július 31-én Sopronban és Kiskunhalason tűzik műsorra André Rieu 2016-os maastrichti koncertjét.

 

Magyar feliratos előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=nnTueMBNT-Y

Iratkozzon fel hírlevelünkre!