Mályvatükör - a méhnyakrák megelőzhető!

A 2017-es Európai Méhnyakrák megelőzési héthez a Mályva tükör fotókiállítással csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány. Ezt a virágot az érett nő virágaként választották az alapítvány szimbólumának, amely szívós, kitartó és olyan, mint a női lélek. Az alapítvány idén különös hangsúlyt fektet a nők érzelmeire.

-  Az a célunk hogy bemutassuk azt, hogy aki átesik a méhnyakrákon, az egy nagyon nehéz úton megy keresztül és hisszük, hogyha a nők tudják és megismerik azt, hogy ezek a méhnyakrákos nők min mennek keresztül,  akkor nem fognak gondolkozni azon, hogy egy megelőzhető rákos megbetegedés prevenciós eszközeivel éljenek – nyilatkozta Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

Az idejében felismert méhnyakrák gyógyítható. Erre hívja fel a figyelmet az a kiállítás, amelyet az egyik miskolci bevásárlóközpontban nyitottak meg. Tizenkét fotón olyan méhnyakrákban szenvedő nők láthatóak, akiket érzelmeik segítettek, vagy épp megállítottak a gyógyulás hosszadalmas útján.

Hit, boldogság, hála, felszabadultság, eltökéltség, kiegyensúlyozottság, félelem, szomorúság, kétség, nyugalom, büszkeség és bezárkózás. Balogh Alex fotókon örökítette meg azokat az érzelmeket, amelyeken szinte minden méhnyakrákos nő átesik. Tímeánál 35 éves korában diagnosztizálták a betegséget, azóta meggyógyult. Azért állt modellt a fotón, hogy példát mutasson és felhívja a figyelmet a betegség korai felismerésére.

- Ezen a kiállításon minden nő azt az érzelmét mutatja be, ami a legmeghatározóbb volt az ő betegsége illetve a gyógyulása során. Én a bezárkózást választottam, és pontosan azért, mert én nem akartam lenni a rákos gyermek, a rákos barátnő, a rákos kolléga, én nem igazán szerettem volna, ha erről először tudnak, szerettem volna, hogy hagyják hogy ezt az utat én járjam végig – mondta Pál Tímea.

 

Segítség, információ: a http://www.malyvavirag.hu/ 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!