Mit jelent az, hogy "egészséges élet"? TEDx Conversation a Madách Színház Tolnay Szalonjában

Az este témája: Mit jelent az, hogy "egészséges élet"?
 
Helyszín és időpont:  Madách Színház, Tolnay Szalon; 2017. 04. 27. 19.00 óra
 

Szakértők:

Dr. Pavlik Gábor - professzor, emeritus, 26 éven át a vizilabdaválogatott sportorvosa, 3 olimpiai bajnoki cím elérésében segédkezett

Berkes Gabriella -Gyermekpszichológus, énekes

Duda ErnőMagyar Biotechnológiai Szövetség elnöke, TEDx Danubia előadó

Vidákovics Attila - kutatásvezető, Pro-Pre joghurt

 

Az este olyan, mint egy nagy baráti beszélgetés, ahol mindenki hozzá tud szólni a témához, amelyet megpróbálunk a lehető letöbb oldaláról körüljárni. Mindenkinek van időkerete, de csak azért, hogy egy-egy túl domináns személy, ne lopja el az estét és mindenki tudjon hozzászólni, ha úgy érzi és így jól is ípörög a beszélgetés.

 
A TEDx Conversations célja:


Minél több emberhez eljuttatni a TEDx (Technology, Entertainment, Design, x= Independently Organized TED event) előadások szellemiségét és megismertetni magas színvonalát, amely mára egybeforrt a legizgalmasabb, legmotiválóbb témakörökkel és történetekkel.

A TEDx Conversations, a TEDxDanubia közösségi kommunikációs programja, amely non-profit jellegű, a jegyvásárlásból befolyó összeg az önköltséget fedezi.

Kiemelt célunk, beszélgetéseket generálni a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező hallgatóság között és egy izgalmas, tartalmas, de ugyanakkor előremutató közös gondolkodásra sarkallni, mindezt olyan témákat felvetve, amelyek napjaink alapvető kérdéseit feszegetik és nem lehet egy egyszerű pozitív, vagy negatív pólusú álláspontot képviselni velük kapcsolatban. Az este a szabad, értelmes és nyitott felfedezésről, a megértés vágyáról, közös útkeresésünkről, igazi kérdésekről és pozitív kicsengésű játszmákról szól, tisztán, hátsó szándékok nélkül, ahol nincs helye a pártpolitikai, vallási, vagy üzleti céloknak.

Pozitívan formálja a közös gondolkodást és a nem egymás lenyomására, hanem a valós érvek-ellenérvekre épülő kommunikáció kialakulásának elterjedésére, a kompromisszumkészségre, a másik fél érveinek meghallgatására és elfogadására fókuszál és megpróbálja elérni, hogy a jelenlévők meghallgasság az ellentétes álláspontokat, kezek közeledjenek egymáshoz, esetleg közös nevezőre is juthassanak. Ez utóbbi nem kötelező cél, csak egy lehetőség. A cél a kulturált eszmecsere az érvek és ellenérvek mentén, hogy más nézőpontokat, attitűdöket is megismerjünk, meghallgassunk, értelmezzünk, befogadjunk és toleránsabbá váljunk a másképp gondolkodókkal kapcsolatosan, Őket nem minden áron legyőzendőnek tekintve.

Minden résztvevő számára biztosított a véleményalkotás, amely természetesen nem kötelező.

A TEDx Conversations adott témáihoz szakértő vendégeink is lesznek, akik hitelesen tudják képviselni az egyik, illetve a másik oldalt és mélységeiben tudják bemutatni a témakör pro-kontra érveit. 

A szünetnek és az előadást követő kötetlen beszélgetésnek ugyanolyan fontos szerepe van, ugyanis cél a networking és a kötetlen véleménycsere kialakulása is, hogy egy következő alkalommal, már ismerősként köszönthessék egymást a résztvevők és kialakuljon egy egyre nagyobb számú TEDster közösség.

Amennyiben egy igazán tartalmas estére, izgalmas témakörökre, egy jó társaságra és beszélgetésre vágyik, akkor itt a helye!

 
További információ, jegyvásárlás:
A jegy.hu felületén található a fotókkal együtt minden részlet, illetve a Világaim.com facebook oldalának TEDx eseményénél, illetve a TEDx Danubia oldalán is..

Iratkozzon fel hírlevelünkre!