Nézőpontváltó-est a Bajai Fiatalok Színházában

 

Az Egy asszony illata című színjáték története: Hálaadás hétvégéjén két férfi érkezik New Yorkba. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. Charlie Simms, a kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedő, ám nem éppen irigylésre méltó anyagi körülmények között élő végzős gimnazista fiú azért szerződik az alezredes mellé, hogy a pesztrálásért kapott pénzből hazautazhasson a szüleihez karácsonyra. 
Az alezredes egy katonai baleset következtében megvakult - szeme világával együtt nemcsak kedvét, de élete értelmét is elvesztette. A búcsúzást tervezi…
Az életigenlő, ambiciózus fiatal fiú ösztöndíjjal tanul egy előkelő magániskolában – ám társai diákcsínye miatt fegyelmi ügybe keveredik, s most becsülete és továbbtanulása forog kockán…

A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejük életét örökre megváltoztatják. 

A produkciót a Bajai Fiatalok Színháza nagy sikerrel játszotta az elmúlt évadban. A társulat Giovanni Arpino „A sötét és a tenger” című regénye alapján készült, három Golden Globe-díjjal jutalmazott „Egy asszony illata” című filmet vette alapul, melyben a vak katona megformálásáért Al Pacino Oscar-díjat kapott. A két férfi története arra is próbál választ találni, hogy mennyit ér rang, pénz és tapasztalat, amikor az ember sorsfordító pillanathoz ér? Az egyéni boldogulás a becsület fölé kerekedhet-e? Ki a vak, s ki a világtalan? S vajon aki vak, valóban világtalan-e?

 

Két különleges apropója is volt ezen utolsó előadásnak. Az egyik, hogy társulatunk is csatlakozott a Rákellenes színházi staféta® elnevezésű országos akcióhoz, melynek lényege, hogy az előadás előtt elhangzik egy rövid üzenet az egészségtudatos életmód és a rákszűrés fontosságáról, valamint a mentális rekreációról, mint a gyógyulás egyik lehetséges alternatívájáról. Előadás után pedig a darabban szereplő hölgyek és urak levendulaszínű szalagot tűznek fel, és közös fotózással bizonyítják elkötelezettségüket.

 

A másik pedig az, hogy miután társulatunk már évek óta nagy tisztelettel figyeli a Bajai Hajómalom Egyesület áldozatos tevékenységét, úgy döntöttünk, hogy előadásunk teljes bevételét a bajai Türr-kilátónál található Halászati Miniskanzenben készülő hajómalom építésére ajánljuk fel.

 

Szereplők névsora:

BALÁZSEVITS TAMÁS, BALOGH ILLÉS, BÁRDOS PETRA, DÓRA ERZSÉBET, FÖLDES PÉTER, GÖBL GABRIELLA, GYURKITY ANIKÓ, HORVÁTH MAGDA, KÁRPÁTI JONATÁN, KÁRPÁTI KEVIN, NAGY BOTOND, NAGY DOMONKOS, NAGY NOEL, OTTMÁR ATTILA, PÉCSI MÁTÉ, LUKÁCS SIKET ANNA, SZABÓ ERIK, SZARVAS ANNA, TALLÉR ZSÓFIA, TERRAY ORSOLYA, TORDA BALÁZS, WINDISCH BEA

Iratkozzon fel hírlevelünkre!