Nézőpontváltó-est a Jászai Mari Színházban

NÉZŐPONTVÁLTÓ® Hölgyek a Jászaiban

 

Idén első alkalommal csatlakozott a Jászai Mari Színház a NÉZŐPONTVÁLTÓ® Rákellenes Színházi Stafétához. Az országos esemény legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életvezetésre, ezen belül a rákszűréseken való részvétel fontosságára.

 

A Jászai Mari Színház gazdasági hivatalának, művészeti titkárságának, produkciós irodájának és szervezési csoportjának hölgy tagjai feltűzve a NÉZŐPONTVÁLTÓ® Rákellenes Színházi Staféta levendula színű szalagját a színház közösségét képviselve csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 

A színház október 8-i Nappalok és éjszakák című sirály-játékának nézői valamennyien megkapták azt a nyilatkozatot, melyben a Jászai Mari Színház számos, a NÉZŐPONTVÁLTÓ® programban résztvevő hazai színházhoz hasonlóan felhívta a figyelmet a betegséggel kapcsolatos prevenció fontosságára. Az előadás élményén túl valamennyi néző magával vihette azt a levendula színű szalagot, mely reményeink szerint emlékezteti majd arra, milyen kiemelt jelentősége van a betegség megelőzésének.

 

„…A NÉZŐPONTVÁLTÓ® Rákellenes Színházi Staféta programhoz csatlakozott színházi közösség nevében közönségünket szemléletváltásra bíztatva felemeljük szavunkat minden egyes ember jóléte és egészsége érdekében. Buzdítjuk nézőinket, hogy járjanak orvosi rákszűrésre akkor is, ha nem érzik annak közvetlen szükségességét, ne várjanak az intő jelekre! Rendszeresen vegyék igénybe az ingyenes, betegségmegelőző – és felfedező szűrővizsgálatokat, éljék tudatosan az életüket, gondolkodjanak hosszútávon legfőbb értékükről, a testük egészségéről!...”

 

„…A NÉZŐPONTVÁLTÓ® program jelképe a levendulavirág, amely gyönyörködtet és gyógyít is egyben, így egyesítve magában mindazt, amelyet mi, lelki egészségmentőkként színészi játékunk erejével, estéről-estére átadunk nézőközönségünknek. A levendula színű szalag, amelyet a mai napon a rákbetegség elleni küzdelem szimbólumaként feltűzünk, a hétköznapokban is emlékeztetni fog bennünket legfőbb hivatásunkra, arra, hogy a színházunkba betérőket estéről-estére katartikus élménnyel ajándékozzuk meg, hogy aztán lelkileg megtisztulva nézhessenek szembe a mindennapok kihívásaival.”

 

 

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzanak magukra!

 

A Jászai Mari Színház közössége

 

 

 

A programról és a programban résztvevő színházakról további információk a www.nezopontvalto.hu oldalon találhatók.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!