Nézőpontváltó-est a Katona József Színházban

Október 2-án, a Nézőpontváltó-est alkalmával a Katona József Színház William Shakespeare: Minden jó, ha a vége jó című színdarabját tűzte műsorr.

Heléna, egy francia orvos árván maradt lánya elhatározza, hogy megszerzi magának az ifjú Bertram grófot, aki viszont a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatja iránta, és inkább megszökik a kényszerű esküvő elől.

Az idősek helytelenítik mindazokat a vétségeket, amelyeket a fiatalok a párkeresés zűrzavarában elkövetnek, ők pedig unalmasnak, már érvénytelennek, ódivatúnak és feleslegesnek tartják azokat az intelmeket, amelyeket az idősek – összegyűjtött élettapasztalatként – állandóan a fejükhöz vágnak. Leginkább mintha egy cirkuszi társulat tisztre méltó, de már élemedett művészei és fiatal, helyüket kereső artistái lennének egymással összezárva.

Az idősebb korosztály tagjait Bodnár Erika, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági és Gyabronka József, a fiatalokat Pálos Hanna, Kovács Lehel, Rujder Vivien, Elek Ferenc, Rajkai Zoltán és a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatói játsszák.

Az előadást Zsámbéki Gábor rendezte, Vas István fordítását átdolgozta Várady Szabolcs.

 

 

 

 

 

További műsorinformációk: www.katonajozsefszinhaz.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!