Nézőpontváltó rákellenes színházi staféta - ÜZENET 2018/19. évad

Varázserő a mindennapokban

 

Gyakran kérdezik, meg tudjuk-e, és ha igen, mivel előzhetjük meg a rosszindulatú daganatos, illetve általában a krónikus betegségeket.

A válasszal azonban sokan nem tudnak mit kezdeni, mert a ma embere gyakran éppen ezeknek van híján: tiszta étel, tiszta víz, tiszta gondolatok, rendezett viszonyok. Rendszeres mozgás, örömteli munka, tisztességes emberi kapcsolatok, harmonikus kiteljesedés a mindennapokban.

 Amikor valaki megbetegszik, rá kell döbbennie, hogy hiába szeretné, az életben varázsszerek nincsenek. Varázspálcája sincs, amivel eltüntethetné a betegsége tüneteit és egy szempillantás alatt meggyógyulhatna.

Amivel viszont biztosan rendelkezik minden földi halandó, van saját varázsereje saját maga felett.

A varázserő az emberek fejében lakozik, az agytekervényekben bujkál, és megidézéséhez csupán a szívünket kell megnyitni.

Az okosok úgy nevezik, a tudat hatalma. A hétköznapi emberek azt mondják trendin, hogy „fejben dől el”.

 A házi patikánkban címkézhetjük akár varázserőnek, a tudat hatalmának vagy bárminek, a lényeg az, hogy életünk során gyakran van rá szükségünk, sokszor kell mozgósítanunk. 

Betegség esetén az orvosi kezelések mellett az első teendőink között legyen, hogy előcsalogassuk ezt a saját, különbejáratú belső erőt!

 Ehhez hívják segítségül például a színházi előadásokat, ahol egy-egy remek, végignevetett-sírt színdarab élvezete után, amikor az önmagukba és a jövőbe vetett hitük a katarzis hatása alatt feltámad, máris erősödik az immunrendszer, és szépen csatasorba állítja a kis katonáit, hogy felvegye a harcot a betolakodó rosszindulatú támadókkal szemben.

 Használják ki a belső erőt megmozgató színjáték varázsának különleges, gyógyító erejét! Alkalmazzák gyakran, jöjjenek hozzánk sokszor előadásokat nézni, ahányszor csak lehetőségük engedi!

Hallgassanak zenét, olvassanak, táncoljanak, sportoljanak, mondjanak verset magukban vagy társaságban, énekeljenek!

A művészetekben való megmerítkezés oldja a stresszt, majd felerősíti a belső tartalék mozgósítását éppen akkor, amikor égetően nagy szüksége van testüknek a segítségre.

Éljék meg és élvezzék a soha vissza nem térő pillanatokat, a jelenlét valósságát, mert minden perc értékes!

Törekedjenek egyensúlyra a mindennapi tevékenységekben, beszélgessenek, szeressenek!

 Mindezek mellett járjanak rendszeresen az ingyenes, akár életmentő rákszűrésekre és az egyéb orvosi szűrővizsgálatokra!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!