Októberi bemutatók a Turay Ida Színházban

2020.10.02. A nemzet csalogánya - zenés színpadi játék 1. részben

Blaha Lujza szerepében a Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikó

Mati, a házvezetőnő: Nyírő Bea

Díszlet: Nemes Richárd

Jelmez: Kassai Judit

Blaha Lujza naplójának felhasználásával színpadra alkalmazta, Hűvösvölgyi Ildikó

Rendező: Hűvösvölgyi Ildikó

Tartalom: A kis Blaháné Magyarország legnépszerűbb énekes-színésznője volt. Az ő nótáin keresztül tanult meg magyarul Pest és Buda zömében német ajkú lakossága.
 A történet 1909. decemberében játszódik, amikor Blaha Lujza -a gyászév letelte után- Móricz Zsigmond: Sári bíró című darabjának premierjére készül. A bemutató napján felszínre törnek életének legfontosabb emlékei: a szakmai sikerek, a magánéleti gondok, a pályán eltöltött közel 50 év. Mindaz, ami Blaha Lujzát a Nemzet Csalogányává tette.

 WERKFILM

  

2020.10.03 Hófehérke és a hét törpe - mesejáték
Tartalom: Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, Hófehérke, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a királynő. A királyi kastélyból elűzött Hófehérke szerencsére hamarosan otthont talált az erdő mélyén lakó hét kedves törpe házikójában. A gonosz bűbájjal rendelkező mostoha továbbra sem tett le arról, hogy Hófehérkét félreállítsa útjából. Különböző praktikákat eszelt ki, de a véletlen különös fordulatával Hófehérke megmenekült és a mese boldog véget ért…
 
2020.10.10 Na, de Államtitkár úr! - vígjáték 3 felvonásban

Budapest, Parlament, egy betört ablakú budai villa, és az olasz tengerpart: Sorrento. Ezek a helyszínei az új vígjátéknak, ahol a férfiak és a nők megint egymásnak feszülnek. Mert mit tehetnek a lányok, asszonyok, ha elküldik őket a munkahelyükről, mert kell hely a férfiaknak? Fellázadnak, tüntetnek, férjeket követelnek maguknak. Ugye, ugye Államtitkár úr! Meg kellett volna gondolnia, mit ígért felelőtlenül! Most büntetésből magának is nősülnie kell!

Előbemutató Egerváron

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!