Rákellenes Világnapi üzenet

Ebben az üzenetben megemlékezünk a tizenkilenc évvel ezelőtt, 2000. február 4-én Párizsban megrendezett Rákellenes Világkongresszuson aláírt történelmi dokumentumról, amely világméretű összefogásra szólít fel a mára krónikus betegséggé szelidített, de akkor még halálos kór ellen, egyben ezt a napot RÁKELLENES VILÁGNAP-pá nyilvánította, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje "a világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen".

 

A mi üzenetünkben kizárólag olyan dolgokat tudunk megfogalmazni, amit ön már jól tud, ezért most csak a legfontosabbakat vegyük át együtt!

Az egészség megőrzésénél nincs fontosabb.

A rákbetegséget nem mindenki tudja kiküszöbölni az életéből, de megnehezítheti a dolgát: Figyeljen az apró jelekre, járjon szűrésre, vigye el a barátait, felnőtt gyerekeit, vagy éppen a gyerekek figyelmeztessék a szüleiket. A nők fogják fülön a párjukat, a férfiak kísérjék el a kedveseiket az ingyenes, orvosi szűrővizsgálatokra! A szűrővizsgálatok közötti időben végezzen önvizsgálatot! Tanulja meg a párjáét is, és segítsenek egymásnak!

Ne legyen a szűrés, vagy a rákbetegség, esetleg az attól való félelem tabu. Ha beteg van a családban, beszéljenek róla!

Legyen bátor és élje meg az ön elé kerülő élményeket! Töltődjön föl, mert szükség van az erejére!

Tapasztalataink alapján a színház az egyik legjobb bioakkumulátor, ezért használja ki, és menjen a partnerével gyakran, nézzenek előadásokat, ahányszor csak tehetik!

Meglátja, egy végignevetett-sírt előadás után egy ideig úgy érzi majd, minden könnyebb lett.

 

De mivel e jeles alkalomból mégis szükség van kicsit hivatalosabb szövegre…!

 

Nézőpontváltó Rákellenes Világnapi Üzenet

 

A kikapcsolódást, lelki feltöltődést az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés középpontjába állító Nézőpontváltó rákellenes színházi staféta program kezdeményezőiként színházi partnereink alkotóinak, művészeinek és munkatársainak nevében szemléletváltásra biztatjuk önt az egészsége megtartása érdekében.

 

A rákbetegség nem száműzhető a mindennapokból, de a korai diagnózis az ingyenes rákszűrések igénybevételével mindenkinek a saját lehetősége és felelőssége, ezért járjon el azokra akkor is, ha nem érzi szükségét a vizsgálatnak, ne várjon az intő jelekre!

 

Élje tudatosan az életét, gondolkodjon hosszútávon legfőbb értékéről, a teste egészségéről úgy, ahogyan a pénzügyi befektetéseiről: körültekintően és előrelátóan feltérképezve az értékállóság lehetőségét, továbbá cselekedjen öntevékenyen a saját- és szerettei vitalitásának, egészségének megőrzése, fejlesztése érdekében.

 

Ha krónikus beteget ápolnak a családban, akkor még inkább gondoskodjon saját szellemi- és lelki épségének fenntartásáról! Időről-időre adjon a lelkének kimenőt, biztosítson önmagának időt a feltöltődésre, aminek egyik tökéletes módja a színházba járás.

 

Amennyiben a környezetében ápolnak krónikus beteget, kérdezze meg az őt menedzselő hozzátartozótól: hogy vagy, hogy bírod? A kérdés pszichés életmentés lehet, ezért hallgassa végig figyelmesen a választ és reagáljon is arra! Már azzal hatalmas lelki tehertől szabadulhat meg a betegápoló hozzátartozó, hogy beszélhet a saját nehézségeiről, amit a családban általában nem illik elmondani.

 

Kérdezzen, hallgasson, figyeljen embertársára, váltson szemléletet önmaga, és szerettei jól-léte érdekében!  

 

 Nézőpontváltó Csapat

Iratkozzon fel hírlevelünkre!