Szívdobbanás: Faragó-Kupi Andrea

Budapesten élek, és 32 éves vagyok.

Recepciós voltam, jelenleg GYED-en vagyok és most felvételizek az ELTE óvópedagógia szakára, vagyis szeretnék szakmát váltani.

2016 óta rendszeresen írok verseket, novellákat. Eddigi legjobb eredményeim: Anyanyelv ápolók szövetsége - Hobbinyelv pályázat 3. helyezés. Szárnypróbálgatók, próza kategóriában 3. helyezés.

Az íráson kívül imádok túrázni és futni. 2013 óta rendszeresen túrázok és futok. Amire a legbüszkébb vagyok az 4 félmaraton teljesítése.

A férjemmel és lányommal élek egy szép, kertes családi házban. A lányom jelenleg 15 hónapos, így a szabadidőm nagy részét az ő nevelése tölti ki.

 

Bakancslista

 Régóta írok már bakancslistát. Van havi és éves, meg „ha túl leszünk ezen az időszakon” utáni bakancslistám is. Vagyis én nagyon szeretem a listákat. Ad egy kis iránymutatást és nem hagyja az embert célok nélkül. Bár érdemes időközönként ápolni ezeket a listákat. Mondjuk úgy negyedévente, félévente. Akár össze is lehet kötni mással! Én például a pénteket a növénylocsolással és a sütéssel kötöm össze. Sütni szeretek, a növénylocsolás meg kötelező. De nálam az egyikből következik a másik. Így nehezebb megfeledkezni róluk, vagy mégis?

Na mindegy szóval egy bakancs listát is ápolni kell időnként. Gyomlálni, gazolni, ültetni bele új célokat, álmokat. Én legalábbis így szoktam.

Néha már az is jól esik ha sorba rendezem őket. De amikor pipipálom őket, az egyenesen mennyei. Jó tudni, hogy mindig vannak céljaim, még akkor is ha néha megfeledkeznék róluk, vagy ha csak legyintenék egyet rájuk, mondván: úgyse fog sikerülni.

Néha minél többet nézem őket, annál jobban elhiszem, hogy sikerülhet. Szerintem valahogy így működhetnek a sikeres emberek is.

Talán csak egy rákfenéje van a bakancs listáknak. Az emberek néha szeretik túlzsúfolni. Esetleg teljesen lehetetlen dolgokkal megpakolni.

Példának okáért, belőlem sose lenne jó énekes. Így ha az kerülne a bakancs listámra, hogy „fellépni a MÜPÁ-ban”- valószínűleg totálisan irreális lenne. És roppant elkeserítő, ha ez sose válik valóra.

Illetve érdemes a kicsire is adni! Ami nagyjából biztos, hogy bekövetkezhet és nincs különösebb akadálya: találkozni egy baráttal, nyugodtan meginni egy kávét a teraszon. Vagy akár végig nézni a kedvenc sorozatod.

Hogy ezeknek mi köze a bakancs listához? Miért is ne lehetnének rajta? Hisz mikor volt utoljára időd, mondjuk elolvasni egy könyvet együltő helyedben. Na? Bár mondjuk, én nem vágyok erre és most nincs is ennyi időm, de miért ne lehetne ez is cél?

S most hogy már mindent leírtam a bakancslistáról, amit tudni érdemes, tudjátok, nekem mi szerepel a karantén után az első helyen? Kisgyerekes anyukaként?

Elmenni egy órára egy trambulin parkban, és kiugrálni magamból a feszkót. Szerintetek reális cél?

 Faragó-Kupi Andrea

Szerintünk igen és hajrá! (- a szerk.)

  

Iratkozzon fel hírlevelünkre!