Szívdobbanás pályázatunk VII. helyezettje: T. Takács Zsuzsa

Bemutatkozás: 

Az írás számomra égi adomány. Azóta írok történeteket, amióta az iskolában megtanultam írni.
Huszonévesen újságíró és szerkesztő-riporter is voltam, aztán harmincasként jogi osztályon dolgoztam.
Legalább 15 évig nem írtam, de aztán jött egy pillanat 3 évvel ezelőtt, amikor megírtam a rákom történetét. Ihletet pillanat volt, azóta újra írok. Ha valaki tehetséget kapott az íráshoz vagy bármi máshol, ne pazarolja el. Ha csak önmaga talál benne élvezetet, nem jelenik meg, amit ír vagy nem állítják ki, amit alkot, akkor is írjon, alkosson.
Tíz évvel ezelőtt vastagbélrákom volt. Miután megírtam a történetét, láttam egy novellás pályázatot, elküldtem rá egy írást, nem nyertem, de azóta rendszeresen írok, ha van ihletem egy-egy történethez és indulok pályázatokon az írásaimmal. Újságokban is megjelentek novelláim.
Budapesten élek, 49 éves vagyok. Nincs gyerekem, férjem. Még keresem az Igazit, aki a társam, a szerelmem, a legjobb barátom lehet, akire mindig számíthatok.
Szeretem a filmeket, könyveket, szívesen elmegyek kiállításokra, programokra és csodálatos dolog a Facebook, kapcsolatot lehet tartani távoli ismerősökkel, új barátságokat találni.
Nekem hobbi is a reklám-marketing, ilyen oldalakat is követek a Facebookon és írással foglalkozó csoportokban is tag vagyok, így találtam rá erre a pályázatra is. Nekem is van egy írói csoportom, ahová kiposztolok írással kapcsolatos pályázatokat és az írásaimat, ha megjelennek.
Jelenleg keresem a helyem. Szövegírással, reklám-marketinggel, szinkronizálással szeretnék foglalkozni, mert ezek nem munkát jelentenének, hanem szenvedélyt és hivatást.

 13+1 óhaj, vágy

Ne múljon el a karantén után

 1. a segítőkészség: ételt vinni annak, akinek nincs miből megvenni vagy nem tud érte elmenni.
 2. a szeretet: tudni, hogy elveszítheted, akit szeretsz, felhívni rég nem látott barátot, észrevenni, ha valaki magányos.
 3. a szabadságvágy: hogy bárhová elmehetsz és van munkád, amiből megélhetsz.
 4. a kutyasétáltatás: hogy érezzétek az együtt töltött idő léleksimogató hatását. (Tudd, hogy ha elmész otthonról, az ő napjai téged várva telnek. Legyetek együtt, játssz vele.)
 5. a játék és a közös tanulás: mert az apák és anyák is jó, ha tudják, hogy miket tanul a gyerekük és együtt játszani életre szóló élmény marad.
 6. hogy van hol lakni: ahol biztonságban vagy, megvéd a külvilágtól, akkor is, ha láthatatlan ellenség leselkedik áldozatra várva.

Legyen újra a karantén után

 1. támogatás: mindenkinek, aki szegény, gyenge, beteg.
 2. ölelés: a nagymamát és unokát, a távol lévő szerelmet, kezet nyújtani és elfogadva megrázni, meg a születésnapi tortán gyertyát elfújni.
 3. utazás: szabadon bejárni a világot úgy, hogy van otthonod, ahová hazatérsz és munkád, amit szeretsz, s fizetésed, elegendő egy jó élethez.
 4. a macskák kedvenc konzervje: ami a karantén idején nem jutott át a határzáron, hogy érezze, hogy fontos neked, mert ő egész nap a hazatértedre vár, rád és a finom falatokra. (Engedd melléd kucorodni és simogasd sokat.)
 5. közös élmény a gyerekeddel: játszatok, kiránduljatok, olvass neki mesét, társasjátékozzatok és tanulj is vele. (Így leszel igazán édesapa és édesanya, nemcsak szülő.)
 6. otthon: ahol alszol, ahol jól érzed magad és ahová belépve azt mondhatod, hogy hazaértem.

Végül 13-ként, maradjon meg

a köszönet: azoknak, akik beteget ápolnak, elviszik a szemeted, hóban-fagyban kiviszik a leveled, naphosszat árulnak piacon vagy élelmiszerboltban dolgoznak, tanítják a gyereked, földet művelnek, gyártósor mellett állnak vagy sofőrként szállítanak, vagyis mindazoknak, akik működésben tartják a világot, s

megbecsülni egymást: akkor is, ha nem hagy nyomot arcokon a védőmaszk és hétköznapivá válik, hogy bárhová mehetünk és akármit vehetünk.

+1: Világbéke! (Tényleg!)

  T. Takács Zsuzsa

Iratkozzon fel hírlevelünkre!