Születésnapját ünnepli a Mellrákfórum betegklub

Egy évvel ezelőtt, 2015-ben indult útjára a Mellrákfórum betegklub.

Azóta is minden hónapban egyszer találkozunk és hatalmas örömünkre szolgál, hogy csapatunk egyre bővül. Nem csak budapesti hanem vidéki ( Kecskemét, Tata, Csobánka) tagjaink is vannak. Mindig igyekszünk olyan témákat hozni, ami a lehető legtöbbeket érdekel, orvosi előadások, speciális fehérneműkről szóló előadás, dietetikus és gyógytornász is volt már nálunk.

Június 6-án azonban ünnepi alkalom volt, így meglepetéssel készültünk klubtagjainknak.  Kézzel készül ajándékunkból mindenkinek jutott egy vidám kavicsarc. A kavicsok hátán a Mellrákfórum- Nem vagy egyedül szlogenünk betűjei lettek felfestve. Mindenkinek jutott egy – egy kavics, így az azokon lévő betűk jelképesen is megmutatják, hogy a közösség ereje nagyon nagy. Mindenki egy kis része az egésznek, és ez visz előre mindannyiunkat. Szerettük volna, hogy ha mindenki azt a pár órát, amit arra szánt, hogy eljöjjön közösségünkbe igazán magáénak érezhette volna. Judit segítségével egy igazi művészetterápiás foglalkozáson vehettünk részt, és elmerülhettünk az agyagozás rejtelmeiben.  A kellemes zene mellett, halk duruzsolás közben sorra kerültek ki a különféle kisebb-nagyobb remekművek a szorgos kezek alól. Volt, aki az ödéma miatt fájós kezére hivatkozva neki sem akart állni a munkának, de a délután végére elszállt a kétely – az alkotás öröme elfeledtette a fájós kezeket. Az elkészült művek kiégetésre kerülnek majd, így ez a pár óra igazán nagy ajándék, hisz a saját magunk által készített tárgyak örök emlékké válhatnak. A foglalkozás végén záró, beszélgetős körünk során mindenki örömmel mosolyogva és teljesen feltöltődve vallott a meglepetésről. Arról, hogy a legtöbben elsőre megijedtek, mikor meglátták a hatalmas agyagtömböt és az eszközöket, de végül kivétel nélkül mindenki élvezte a kézműves foglalkozást.

A legnagyobb meglepetés az volt, mikor a halk duruzsolás is abbamaradt, és csendben, mindenki elmélyülve, a saját gondolataiba merülve alkotott. Igazán felemelő érzés volt ez a délután mindannyiunk számára.

Reméljük, hogy a következő évünk is ilyen jól fog telni ezekkel a fantasztikus nőkkel!

A klubunk továbbra is ingyenesen működik és mindenkit szeretettel várunk!

Balassa Gabriella elnök, Mellrákfórum - Nem vagy egyedül Alapítvány

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!