Utolsó levél Körtvélyes Évának, a "Rózsaszín Lánchíd Összefogás" életrehívójának

Szia, Körte!

Ott kezdem, hogy eleinte nem voltunk barátnők, sőt! Amikor a kilencvenes években először találkoztunk, talán a Gundelben, vagy S. Hegyi Lucia divatszalonjában, kifejezetten – ha nem is ellenségesen – de ellenfélként méregettük egymást. Akkor te már jó ideje az Elite főszerkesztője voltál, én akkor indítottam a Driver Golfmagazint. Ami belepiszkált a te hirdetői körödbe, bár később kiderült, sok exkluzív, igényes lap elfér a piacon, így mi is megfértünk egymással.

Gyakran találkoztunk rendezvényeken, szemmel tartottuk egymást, figyeltük egymás munkáját.

 

Aztán jó ideig nem találkoztunk, mert én másfelé evickéltem az élet tengerén, de 2010-ben egy rendezvényen ismét összefutottunk.

Egy rákellenes rendezvényen.

Akkor te már az összefogás vezetője voltál, én pedig kezdő, lelkes önkéntes egy rákellenes alapítványnál.

Elkezdtünk barátkozni, mert a cél szentesítette a kapcsolatunkat, meg egyébként is.

 

Megtisztelő volt, amikor az általam összehozott Magyar Rákellenes Charta ünnepélyes aláírásakor felkértél, vigyem tovább a lángot az Összefogásban, de én nem vagyok olyan elkötelezett betegsegítő, mint amilyen te voltál, és mivel meggyőződésem, hogy ahhoz a munkához, amit végeztél, nem száz, hanem ezer százalék munka és lobogás kell, ezért csak megköszöntem a felkérést, és a gondolatot, hogy én jutottam eszedbe.

 

Szóval, most átsétáltál a rózsaszínű hídon! 

Megint jó pár évig nem találkozunk, Körte! Erősen remélem, hogy mire én odaérek, te már felméred a terepet, és szervezkedsz, és valami teljesen más, de mindenképpen az én gondolkodásomra rímelő dolgot találsz ki, amihez majd én is csatlakozni tudok.

Csak annyit ígérek, hogy a Nézőpontváltó Egyesületben tesszük tovább a dolgunkat, néha meg-megállva, és megkérdezzük, ilyenkor ő vajon mit talált volna ki?

Taposd csak az utat, amin kettőnk közül megint te jársz előbb, de engedd meg, hogy itt lent én még sirassalak kicsit…

 Edina

 

"Az Egészség Hídja Összefogás a mellrák ellen léte azt bizonyítja, hogy a társadalomnak fontos a mellrák és az egészségtudatosság ügye, ami független a politikától és a gazdasági helyzettől. Azt mondhatjuk, hogy mivel mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, ezért ez nem csak a nők ügye, hiszen ha egy nő megbetegszik, az az egész családra hatással van" – hangsúlyozta, amikor az egészségtudatos életmódra nevelés és a mellrák elleni küzdelem országos kampányában végzett 12 éve aktív, sokoldalú tevékenységéért a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vehette át.

 

Az Egészség Hídja Összefogás Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövetasszony kezdeményezésére 2002-ben jött létre Magyarországon. Az Összefogás küldetése az egészséges életmód népszerűsítése, illetve az emlőrák korai felismerésének révén a betegség legyőzése.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!