Zenészkupa - szimfonikus zenekarok futballrangadója

A szervezők az idén is megtartják a szimfonikus zenekarok közötti barátságos futballmérkőzést.

Az eseménynek május 7-én (vasárnap) 11.00 és 16.00 óra között a XI. kerületi, Bogdánfi út 12. sz. alatti sportpálya ad otthont.

A játékra eddig nyolc csapat nevezett be. A budapestiek közül a Concerto Budapest, MÁV Szimfonikus Zenekar, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az Opera, a Rádiózenekar, a Zuglói Filharmonikusok, a vidékiek közül Győr és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar méri össze tudását, de várható még a Kórus és egy vegyes csapat részvétele is.  

2011-ben született újjá az a régi hagyomány, hogy a komolyzenei élet együttesei labdarúgó bajnokságot szervezzenek.

Az ötletgazda Bodor János, a Nemzeti Filharmonikusok hegedűművésze, az Óbudai Danubia Zenekar koncertmestere.

A rendezvény célja az önfeledt szórakozás, a foci, a versengés, de leginkább a szakma összekovácsolása, a jó kapcsolatok ápolása és újak teremtése. A zenekarok csapatát nemcsak hangszeres- és énekművészek alkotják, hanem olykor a vezetők is részt vesznek a játékban.

Az idei játék érdekessége még, hogy a döntő mérkőzés levezetését a magyar nemzetközi labdarúgó-játékvezető Kassai Viktor talán az időrendjébe tudja iktatni, és elvállalja.

A győztes csapat a következő mérkőzésig birtokolhatja a Zenészkupát. Tavaly ezt a megtisztelő címet a szolnokiak csapata vehette át (fotó).  

 

Szeretettel várják a zeneszerető futballrajongókat!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!