Nézőpontváltó® köszöntők

"A Nézőpontváltó® csapat tevékenysége arra irányul, hogy szemléletváltásra biztasson, és abban praktikusan segítsen. Felhívják a figyelmet arra, hogy az emberek álljanak önmagukhoz másként, mint addig! Vigyázzanak arra a testre, ami az övék! Próbálják az adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni! De ha mindazok ellenére mégis megbetegednének, akkor tudják, kikhez, hova fordulhatnak támogatásért, kik nyújtanak segítő kezet.”

Dr. Borbényi Erika, Szedlacsek Emília és Sári Edina köszöntő üzenete az oldalra látogatóknak.

 

Tovább olvasom

Felhívás műtét utáni helyreállító-sebészeti beavatkozáson való részvételre!

A Perfect Age Kinika plasztikai sebésze, Dr. Molnár Miklós felajánlását tesszük közzé daganatos betegséggel műtöttek részére ingyenes helyreállító-sebészeti beavatkozás céljából! 

Dr. Molnár Miklós a Lifestyle című műsorral karöltve hét ember életét szeretné megszépíteni.

A plasztikai sebészet körébe tartoznak a rekonstrukciós vagy helyreállító operációk is, amelyek a fejlődési abnormitások, rendellenességek, baleseti vagy égési sérülések, illetve műtét okozta torzulások – például daganatok eltávolítása esetén -, hegek korrekcióját jelentik, esetleg egy nagyobb súlyvesztés okozta bőrfelesleg eltávolítását.

Akik ilyen látható problémákkal küszködnek azoknak a mindennapi életben ez igen komoly terhet jelenthet.
Nekik szeretnénk a segítségükre lenni.

Aki úgy érzi van elég bátorsága, az írja meg nekünk a saját történetét!

A hét kiválasztott személyen, Dr. Molnár Miklós a Lifestyle magazinműsorában a kamerák előtt elvégzi a szükséges rekonstrukciós plasztikai sebészeti beavatkozásokat.

A jelentkezőnek egyelőre nincs más dolga, minthogy írjon nekünk egy bemutatkozó levelet és természetesen küldje is el a lifestyle@daylightmedia.hu email címünkre a fotójával együtt.

Minden levélre válaszolunk, a hét történetet pedig nézőink is láthatják a műsorunkban. www.perfectage.hu

 

Valkó Eszter és Somogyi Zoltán felhívása

 

A civilek tartják életben az egészségügyet

... avagy a Superman kalandjai a színészekkel az onkológián

A Hála festőként elhíresült Lakatos Norbert a kislánya kórházi tartózkodása idején figyelt fel a gyógyító munkához nem méltó kórházi munkakörülményekre, ésazon nyomban elhatározta, amennyire erejéből telik, a saját eszközeivel segít az ott dolgozókon.

Az eszközei a két keze, ecsetek és festékek.

Ennyi kell az elhatározáson kívül, hogy a Hála Festője dolgozni tudjon.

 

Norbert két évvel ezelőtti vállalásából mozgalom nőtte ki magát, amely az ország különböző kórházaiban teljesít jószolgálati tevékenységet. A hozzá csatlakozott önkéntesekkel sorra újítják fel azokat a kórházi osztályokat, és szakrendelő helyiségeket, rendelőket, amelybe már nemcsak betegként, hanem gyakran életmentő munkát is végző orvosként, egészségügyi szakdolgozóként is szégyen és rossz érzés bejárni, azok elhanyagolt külseje és rossz állapota miatt. 

 

Legutóbbi munkája a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ Fül-orr-gégészeti, a Neurológiai, ezen kívül a Gyermek ortopédiai rendelője várja felfrissült, megújult külsővel a gyermek és felnőtt pácienseket.

 

Norbertet sokszor megkérdezik a jó szándékú segítségnyújtás miértjéről, sőt, gyakran megkérdőjelezik önkéntességét és elkötelezetlenségét, és érdeklődnek, vajon milyen érdekből csinálja azt?

Az ilyen jó szándékú kérdésekre mindig türelmesen elmondja, hogy azt szeretné, ha tudnák, hogy a betegek nagyon hálásak a gyakorta embert próbáló körülmények között dolgozó, eszköz- és pénzhiánnyal küszködő orvosoknak, ápolóknak, és a kórházi szakszemélyzetnek.

Természetesen tisztában van azzal, hogy ő és maroknyi csapata nem tud ezen összességében változtatni, hiszen ahhoz politikai akarat és szakmai összefogás kellene, de úgy véli, a saját tehetségével és lehetőségével mindenki hozzátehet valami apróságot a közjóhoz.

 

Szükségük van a segítségre, hogy a gyógyítók ne veszítsék el a hitüket a hivatásukban! - mondja Norbert az ő töretlen hitével.

 

És nemcsak az egészségügy területén változtathatunk a hozzáállásunkkal az ott dolgozók közérzetén! – emeli ki a fiatalember.

A többi közintézményben, mint például önkormányzati hivatalok, ahol egy mosollyal, kedves szóval, jól hallható köszönéssel is sokat tehetnek az emberek az ott dolgozók mentális jóllétéért, jó közérzetéért.

Hiszen értünk dolgoznak, a mi ügyes-bajos problémáinkat, ügyeinket próbálják megoldani – hívja fel a figyelmünket az emberek számára nem mindig nyilvánvaló tényre Norbert.

 

Norbert sok nehézséggel küzd a magánéletében, de ezeken felülemelkedve folytatja az általa felvállalt munkát.

Már több kórházi osztályt, rendelőt felmért, hogyan lehetne azokat a legjobb eredménnyel felújítani a legpraktikusabb, csak a felhasználandó anyagok és eszközök árát tartalmazó költségvetéssel.

 

Azért, hogy megkezdhesse ezeket a munkákat, kéri, hogy a festékboltok, barkács áruházak támogassák, szponzorálják őt és csapatát a Nézőpontváltó Egyesület online felületein (honlap, FB oldalak) való hirdetésért cserébe festékkel, ecsettel, mert azzal egy remek kezdeményezést és célt támogatnak.

 

A civilszervezeten kívül két közismert művész, Gubik Ági színművész, és Hajnal János színész az első hívó szóra csatlakoztak a Hála festője mozgalomhoz, és a népszerűségükkel, ismertségükkel szívesen támogatják őt. A művészek elmondták, hogy fontos dolognak tartják az önkéntes segítségnyújtást, ami személyes példamutatás is egyben.

 

Az optimizmusukat és a lelkesedésüket látva, és szavaikat hallgatva akár még a szkeptikusok is elhiszik, hogy a világ egy jó hely… lehet, főleg, ha közösen teszünk érte.

 

Köszönjük a fotózási lehetőséget a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központja igazgatójának, Dr. Dank Magdolna professzor asszonynak!

 

Fotók: Tóth Viktória;

 

Sári Edina

 

42 év 42 kilométer

A Madách Színház és a Győri Nemzeti Színház színésze, Nagy Balázs, élete első maratonjára készül a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál második napján, október 15-én. Az elmúlt tíz évben eljátszotta szinte minden Győrben bemutatott zenés darab főszerepét a West Side Storytól a Hairig. A Madách Színházban két darabban játszik (Szerelmes Shakespeare, Meseautó). A kitűnő színész négy éve kezdett komolyabban foglalkozni a futással.  Ez a sport mindig is jelen volt az életében, általános iskolás kora óta futott, de sokáig csak a rövidebb távok érdekelték, majd a komolyabb kihívás miatt áttért a hosszabb távú futásokra.


Nagy Balázs a felkészülésére komoly figyelmet fordított és minden lehetséges információt begyűjtött, hogy minél eredményesebben essen át élete első maratonján. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egyik tanácsadója nem más, mint a hétszeres SPAR Budapest maraton győztes, egykori olimpikon. "Van egy nagyon kedves győri ismerősöm, Földingné Nagy Judit, aki a mai napig a Budapest Maraton csúcstartója, nos az ő segítségével készítettem el az edzéstervemet". Futásainak színterei rendkívűl változatosak, mivel Győrben és Budapesten is sokat tartózkodik, így szinte minden futását máshol tartja. "A Normafától a Margitszigetig sokfelé felbukkanok, így a győri Püspökerdőben, de még Kőbányán is, a jelenlegi forgatásaim helyszínén is sokat szoktam futni". A színész próbálja a sűrű napirendjében megtalálni az alkalmat az edzésekre. Győrben 8 kilométerre lakik a Győri Ne mzeti Színháztól, így oda gyakran futva teszi meg a távot, illetve ha máshogy nem jut rá ideje estébe nyúlóan edz, hogy kellően felkészült legyen a "nagy" maratonra. Nagy Balázs az elmúlt három évben már több félmaratont is teljesített, melyeken a célja nem volt más csakhogy célba érjen, de az idő múlásával, már tervezni is kezdett, hogy milyen idő eredménnyel is lenne elégedett. Persze élete első maratonja előtt itt is a fő cél a táv teljesítése, de annyit elárult szeretne  3 óra környékén szeretne beérkezni.

2012 óta rendszeressé vált a különleges "42év, 42km" futás, melynek lényege, hogy az adott híresség a 42. születésnapjára 42 km-rel "lepi meg" magát, azaz élete első Budapest maratonjával.  Nagy Balázs a táv teljesítésével beléphet abba a klubba, melynek már tagja Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, Rippel Ferenc artistaművész, Csőre Gábor színmű vész, Dombi Tibor egykori válogatott labdarúgó, Kovács Áron televíziós műsorvezető.

 

 

Svejk, a derék katona jótékony estje a szervátültetett gyerekek táborozásáért a Pinceszínházban

Svejk! Vacsorázunk!

Vendéglőjáték a monarchia dalaival

Ezzel a címmel adja elő Tóth Zoltán színművész és Ernyei László harmonikaművész Jaroslav Hašek legendás katonafigurájának, Svejk történetét május 25-én, csütörtök este 19 órától a Pinceszínházban.

Az előadás szünetében vendégül látjuk nézőinket: a pecsenyezsíros kenyeret, a sört és az
üdítőt Börcsök Enikő színésznő és Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke szolgálja fel.

Az este teljes bevételét a szervátültetett gyerekek táborának javára ajánljuk fel!

 

 

 

Jegyek a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért e-mail címén:
transalap@acenet.hu vagy telefonon: 06 30 242 8558 igényelhetőek, illetve közvetlenül az előadás előtt a színházban válthatóak.

Információ: www.pinceszinhaz.hu

Zenészkupa - szimfonikus zenekarok futballrangadója

A szervezők az idén is megtartják a szimfonikus zenekarok közötti barátságos futballmérkőzést.

Az eseménynek május 7-én (vasárnap) 11.00 és 16.00 óra között a XI. kerületi, Bogdánfi út 12. sz. alatti sportpálya ad otthont.

A játékra eddig nyolc csapat nevezett be. A budapestiek közül a Concerto Budapest, MÁV Szimfonikus Zenekar, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az Opera, a Rádiózenekar, a Zuglói Filharmonikusok, a vidékiek közül Győr és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar méri össze tudását, de várható még a Kórus és egy vegyes csapat részvétele is.  

2011-ben született újjá az a régi hagyomány, hogy a komolyzenei élet együttesei labdarúgó bajnokságot szervezzenek.

Az ötletgazda Bodor János, a Nemzeti Filharmonikusok hegedűművésze, az Óbudai Danubia Zenekar koncertmestere.

A rendezvény célja az önfeledt szórakozás, a foci, a versengés, de leginkább a szakma összekovácsolása, a jó kapcsolatok ápolása és újak teremtése. A zenekarok csapatát nemcsak hangszeres- és énekművészek alkotják, hanem olykor a vezetők is részt vesznek a játékban.

Az idei játék érdekessége még, hogy a döntő mérkőzés levezetését a magyar nemzetközi labdarúgó-játékvezető Kassai Viktor talán az időrendjébe tudja iktatni, és elvállalja.

A győztes csapat a következő mérkőzésig birtokolhatja a Zenészkupát. Tavaly ezt a megtisztelő címet a szolnokiak csapata vehette át (fotó).  

 

Szeretettel várják a zeneszerető futballrajongókat!

 

"A" Béres - a cseppek feltatálója

“Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani. Más a dolgom a világban.” Id. Dr. Béres József

 

Vitéz dr. Béres József agrármérnök, a talaj, a növények, az állatok, majd az emberek gyógyítója volt. Egyike azon magyaroknak, akik felfedezésükkel és évtizedek kemény és sokáig el nem ismert munkájával valami nemzetközileg kiemelkedőt és páratlant alkottak, egy igazi hungarikumot.

A Béres Csepp, amelyet évtizedek óta naponta százezrek használnak egészségük megőrzéséhez, immunrendszerük támogatásához a föld szeretetéből született: meghajlás a természet ereje és bölcsessége előtt. Egyetlen elméből kipattant gondolat, amely mindnyájunknak segít visszatalálni gyökereinkhez. A bennünk lévő harmóniát kapcsolja össze a természet egyensúlyával, hiszen mind része vagyunk a nagy egésznek.

Dr. Béres József, akinek élete szüntelen harc volt irigykedőivel szemben és fáradhatatlan munkálkodás a betegek gyógyításáért, a közösségért, legyen az a szülőfaluja, háborús alakulata, kutatócsoportja vagy családja, és sok-sok betege, 1920 és 2006 között élt közöttünk.

A Béres Cseppet 1972-ben alkotta meg, rákbeteg húgán való segíteni akarás erősen ösztönözte. Bár hamar híre kelt a “csodadoktornak”, s az emberek akarata kikényszerítette, hogy legálisan is hozzáférhető legyen (1978), de a rendszerváltásig a készítmény nem kaphatott nagyobb figyelmet. A feltaláló soha nem adta fel , és mára a családi tulajdonban lévő Béres Gyógyszergyár az egyik legsikeresebb magyar vállalkozás, amely a Béres Csepp mellett számos más termékkel is segít nekünk egészségünk megőrzésében, illetve a betegségek megelőzésében.

Dr. Béres József élete a szorgalom, a kitartás, az ötletesség, a kemény munka, a segítőkészség és a közösségbe vetett hit egyik legszebb példája. Bár sokszor mondta, hogy „senki nem lehet próféta a saját hazájában”, ő mégis az lett. A benne lakozó rendkívüli elhivatottság még életében legendává nemesítette alakját.

 

Az Újszínház két éve műsorra tűzte a feltatáló életéről szóló, BÉRES c. drámát, ami nagy sikerrel megy azóta is, igazolva, hogy a nézők kíváncsiak az olyan élettörténetekre, amelyek hősiesen kitartó, elkötelezett, hús-vér emberek életútját mutaják be.

 

 

 

 

Információ az előadásról:

http://www.ujszinhaz.hu/szinlap_mobile.php?eloadas=86

 

Tartalom:

Béres József, a Széchenyi–díjas kutató–feltaláló a hetvenes évek elején alkotta meg a Béres Cseppet.

1975–ben kuruzslás vádjával eljárás indult ellene.

Következő évben bejelentette a szabadalmat, amely gyógyhatású készítményként került forgalomba.

2000–ben hivatalosan is gyógyszerré nyilvánították.

A drámai fordulatokban bővelkedő kortárs színmű megrendítő képet fest a Kádár–korszak bürokratikus viszonyairól, mely minden újat, egyénit, a hivatalos iránytól eltérőt gáncsolt. Béres József hűséges maradt elveihez, az akkori hatalom nyomása ellenére sem hagyta el hazáját, ragaszkodott ahhoz, hogy találmánya Magyarországon szolgálja a betegek gyógyulását.

„…Egyszer csak behívattak a Központi Bizottságba Aczél elvtárshoz, aki azt mondta nekem: „Annyi pénzt adok magának, amennyit akar, amennyit kimond a száján, csak hagyja el ezt az országot, és adja át a naplóit, kutatási eredményeit annak, akit én megnevezek.” Erre azt válaszoltam: „Az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet, és nem hagyom el.” (Béres József)

A világhíres kutató–feltaláló halálának tizedik és a gyógyszer–szabadalom benyújtásának 40 éves jubileumán az Újszínház ezen előadással tisztelgett a Béres–életmű előtt.

Halálba kergeti a tumorsejteket az új leukémiaellenes szer

A programozott sejthalál serkentésével pusztítja el a daganatokat az a kísérleti gyógyszerjelölt, melynek sikeréről – ritkaságként a lap tematikájában – a Nature folyóirat számolt be a közelmúltban.

A nemzetközi szerzőgárda élén a Servier Kutatóintézet Zrt. magyar kutatói állnak. A kutatóintézet együttműködik az MTA TTK Szerves Kémiai Intézetével is.

Tovább olvasom

Csúcsverseny csúcsnevekkel - a 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál!

Október 8-án és 9-én kétnapos fesztivállal ünnepelheti mindenki a futást és magát a klasszikus távot, az oly sok ember büszkeségét jelentő maratont. 

A tavaly rendezett fesztivál tekintélyt parancsoló, közel 28000 fős (csúcs!) nevezői létszámot hozott.

A 70 országból érkező külföldiek mellett az ország minden megyéjéből, 1000 településéről jönnek az év legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, ahol a futókat rendre óriási szurkolói sereg, sok helyen karneváli hangulat fogadja a Budapest legszebb pontjait felvonultató útvonalon, kilenc kerületen át. 

A Gellért téren például élő Beatles koncerttel buzdítják majd az ott elfutókat.

A 31. SPAR Budapest Maraton arról is nevezetes, hogy a távok széles választéka áll a nevezők rendelkezésére. 

A már kétnaposra bővült rendezvényen mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelő futamot. 

Az első nap programja a rövidebb távokat öleli fel, többek közt gyaloglással, és Nestlé családi futással is (600 m). Október 9-én már a hosszabb távoké a főszerep:10 km, 30 km, és a főszerepben a 42 km.

 

Külön esemény azok klubjába belépni, akik a 42. születésnapjukra ajándékozzák meg önmagukat életük első 42 km-ével és ráadásnak a még hozzátartozó 195 méterrel.

Így ünnepel Lévay Viktória, a Játékszín színművésze.

A maratonra vállalkozik dr. Bársony Péter, Liszt-díjas brácsaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője, a grazi Zeneművészeti Egyetem  professzora, aki már januárban nevezett.

A Flóra maratonstafétában többek közt olyan hírességek futnak, mint az Operaház csapatában két operaénekes: Zavaros Eszter és Cser Krisztián.

Az Állami Operaház  8 maratonstafétát is indít. Az egyik négy fős csapatának a két operaénekes mellett tagja  Főző Virág, (főigazgató helyettes).

A futófesztiválnak idén is önálló betétversenye a  népszerű „Fut a színház”, amelynek során színházak, művészeti intézmények négy fős váltói vetélkednek egymással. 

 

A nevezettek közt szerepel még:

Nagy Balázs Árpád  a Győri Nemzeti Színház színésze (a Madáchban a Mamma mia-ban és a Polygamiban szerepel),

Barcza-Tóth Tímea, néptáncos, Duna Művészegyüttes,

Makovinyi Tibor táncművész, koreográfus, táncpedagógus,

Megyes Melinda színész, Kolibri Színház,

Juhász Ágnes hegedűművész, Kecskeméti Szimfonikus zenekar,

Rózsa Richárd gordonkaművész, Magyar Bálint musicalszínész (Madách Színház),

Andrádi Zsanett színész, Magyar Színház,

Jászay Tamás dr., színikritikus,

Kárász Eszter színész és énekes

Fahídi Patricia, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának – az Opera együttesének hegedűművésze,

Ónodi Eszter színművész

 

 

További érdekességek az idei Fut a színházról:

http://www.futanet.hu/cikk/15157

Fuss közösen kedvenc színészeiddel! - A "Nagy Bemelegítés" a Színházak éjszakájára

Melegíts egy délelőtti Szigetkörrel az éjszakai színházjárásra kedvenc színészeiddel!

A Játékszín, a József Attila Színház, a Kolibri Színház, a Magyar Állami Operaház, a Budapesti Operettszínház, a Madách Színház, a Pesti Magyar Színház és a Vígszínház olyan művészeivel sportolhatsz együtt, akiknek nemcsak a játék, hanem a futás is a szenvedélye, akárcsak neked.

Találkozó 10.30-kor a Suhanj Fitness-nél (XIII. kerület, Tátra u. 6.), ahonnan együtt kocogunk kb. 500 m-t a margitszigeti futókörig, ahol rövid bemelegítést követően indul a közös futás.

A velünk futó színészek örömmel adnak autogramot és közös fotókon is szívesen szerepelnek.

Az ingyenes közösségi futás résztvevői között ajándéksorsolás a nap szelleméhez igazodó nyereményekkel!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!