Nézőpontváltó® köszöntők

"A Nézőpontváltó® csapat tevékenysége arra irányul, hogy szemléletváltásra biztasson, és abban praktikusan segítsen. Felhívják a figyelmet arra, hogy az emberek álljanak önmagukhoz másként, mint addig! Vigyázzanak arra a testre, ami az övék! Próbálják az adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni! De ha mindazok ellenére mégis megbetegednének, akkor tudják, kikhez, hova fordulhatnak támogatásért, kik nyújtanak segítő kezet.”

Dr. Borbényi Erika, Szedlacsek Emília és Sári Edina köszöntő üzenete az oldalra látogatóknak.

 

Tovább olvasom

Hogy kerül a csizma az asztalra?

Sokan kérdezték a MeNŐKlub októberi porgramleírását meglátva, hogy egy életközepi válságba toppanó változókorral foglalkozó klub miért szenteli októberi klubestjét a mellráknak.

Egyrészt alapvetően NŐklub, ahol 90%-ban nők vannak - bár a férfiak is jelentkeznek és "sokasodnak" a MeNŐKlub nevű Facebook oldalunkon! -, akiknek egyik legrettegettebb betegsége a mellrák.

Másrészt miért ne beszélnénk arról a kérdésről, ami izgatja a változókorú nőket, jelesül, hogy a klimax, MeNŐpauza beköszöntével nagyobb-e  az esélye a különböző daganatos betegségek kialakulásának. A válasz erre alapvetően: NEM. Ennél hosszabban a november 8-án megjelenő Pauza-trilógia befejező kötetében, a MűNŐpauza duplanő regényben található. 

 

Nagyon izgalmasra sikerült az október 12-én tartott MeNŐKlub-est!

Köszönöm mindenkinek, aki péntek délután időt áldozott a programra, és hozzászólt a témához. Ami igen nehéz és fontos, hiszen életről és halálról volt szó, ehhez mérten minden megszólaló szavai felelősséggel voltak átitatva. Mert igenis, mindenkit érintenek és érdekelnek a daganatos betegségekről szóló pontos információk, a szakértők részéről elhangzó javaslatok, jó tanácsok, illetve a betegségen átesett vagy éppen annak közepén lévő gyógyulók tapasztalatai.

Külön öröm volt számomra, hogy minden megjelent egybehangzó véleménye szerint szükség van a rákszűrésekre való figyelemfelhívás kommunikációjának megváltoztatására és egy egységes, pozitív kicsengésű "hívószónak" a kitalálására. Hogy ne azért ne járjunk életmentő szűrésekre, mert "jaj, még a végén kiderül valami!", hanem azért menjünk el, hogy még véletlenül se kelljen attól tartani, hogy ott kiderül valami rossz. Az egészségünk megőrzése érdekében merjünk menni és tegyünk érte, hogy a legkisebb esély legyen - például a rák - (vagy egyéb krónikus) betegség kialakulására.

A Nézőpontváltó Egyesület ezentúl is mindent megtesz az alkalmas hívószó és megfelelő hang megütésére a szűrésekre való figyelemfelhívás és az azokon való megjelenés pozitív bemutatása érdekében.

Köszönöm a Magyar Rákellenes Liga - Violetta Winkler, a Mellrákfórum - Nem vagy egyedül Alapítvány - Balassa Gabriella és Kenessey Andrea, a Pink Bolero Egyesület vezető - Aranka Pataki és Dr. Judit Désfalvi, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Intézet-ének pszichológus - munkatársainak aktív részvételét és hozzászólásait, kiemelve Dr. Andrea Kenessey rögtönzött előadását a mellrákról, és Gabi őszinte megnyilatkozását. Jó őt hallgatni.Olyan keresetlenül beszél és egyenesen fogalmaz, hogy azt gondolom, ezzel tud nagyon sok nő józan eszére hatni rákmegelőzés- és szűrés témában.
Köszönöm Dr. Mangó Gabriella háziorvos-természetgyógyász, hétgyermekes anyukának az obligát "Mitől van manapság ennyi rákbetegség a világon?" kérdésre adott közérthető válaszát.
Köszönöm Dr. Andrea Ohár-nak a hozzáforduló melldaganatos hölgyek lelki gyógyításából eredő tapasztalatainak megosztását. Köszönöm Zita Kovács fantasztikusan bátor kiállását, amivel elmesélte a betegsége történetét! Le a kalappal, Zita!
És végül, de sosem utolsó sorban köszönöm Tóth Zsuzsa parázs vitát gerjesztő hozzászólásait, és azt, hogy mullázs segítségével érzékletesen bemutatta, hogyan tapinthatók ki a csomók a mellben.

A szilikon mellen kívül hozott plasztik herét is, amin a nők megtanulhatták kitapintani a férfiak heréjében keletkező csomókat is, amelyek nem kevésbé veszélyesek a mell-, vagy egyéb daganatos betegségnél, viszont a férfiak párja "játszi" könnyedséggel, időben felfedezheti azt.
A sörözőben megjelent négy-öt férfi a kuncogva, visítva nevető, tapogató nőket lesütött szemmel, nagy ívben kerülte ki a kezükhöz ragadt söröskorsóba bámulva.
Azért én reménykedem, hogy a viháncoló hölgyek este a párjukon bemutatták és a jövőben kitartóan gyakorolni fogják az elsajátított fogásokat!

A Csalóka csokitorta receptjének sorsolása György Biró-nek kedvezett. Sok sikert kívánunk a mindenmentes nyalánkság elkészítéséhez!

Köszönöm Éva Káli-nak, hogy ismét a Mr és Mrs Columbo Étterem Söröző Hivatalos-ben tarthattuk a rendezvényünket!

Legközelebb november 8-án 17.30-kor találkozunk a MűNŐpazua duplanő regény bemutatóján!

Sári Edina író, MeNŐKlub-vezető

REGEA Alapítvány Életmód tábora a Pintér Tanyán

Alapítványunknak TE vagy a legfontosabb!

 

Ezen a héten azt szeretnénk megmutatni Neked, hogyan találhatsz rá a belső gyermekedre

Lehetsz akár férfi, akár nő, a belső gyermeked pontosan tudja, hogy mi jó Neked, mi tesz boldoggá Téged és mi nem, tele van érzésekkel, játékossággal és kíváncsisággal.

Kreatív, mindig kész az új élmények befogadására, nagy segítség lehet Ő a belső harmóniád megtalálásában, a testi-lelki gyógyulásodban.

Szakembereink odaadóan és elkötelezetten nyújtják a tudásuk legjavát, hogy rátalálj erre a benned élő csodára.

 

Vár Rád többek között:

 • Többféle mozgás: Meridián-torna, Pink Ribbon torna, Örömtánc
 • Meditációk, relaxálás
 • A belső gyógyítóerő mozgósítása többféle módon
 • Zene- és meseterápia
 • Hatékony önérvényesítés és problémamegoldás
 • Családállítás

Hasznos előadásokat fognak tartani és konzultációs lehetőséget is biztosítanak az orvosaink

 

Fakultatív programok:

 • Esti csapatépítő és önismereti játékok
 • Kézműveskedés, beszélgetések
 • A horgász-tavak nyugalma vagy a teniszpálya dinamizmusa
 • Szalonna sütés
 • Úszás, jakuzzi, szauna
 • Gyalogolás, kirándulás az arborétumba.

 

A részletekről:

 • A tábor időpontja: 2018. október 08-től 13-ig
 • Helyszíne: Erdőtelek, Pintértanya
 • Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozós szobákban

 

Részvételi dj: 35.000 Ft / fő

 

A jelentkezést akkor tudjuk elfogadni, ha legkésőbb 2018. szeptember 25-ig

 1. Kitöltve visszaérkezik a jelentkezési lapod a regealapitvany@gmail.com címre, vagy személyesen eljuttatod Fodorné Vincze Annához
 2. Beérkezik alapítványi támogatásként a számlánkra 10.000 Ft -os utalásod a részvételi foglalásodra. Bankszámlaszáma:12046133-01420425-00100007

 

A jelentkezésről azt érdemes még tudni, hogy:

 • a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk befogadni ( maximális létszám 20 fő! )
 • olyan jelentkezők számára biztosítunk helyet, akik a tábor teljes időtartamában jelen tudnak lenni
 • az előző táborok tapasztalata alapján várunk egy-egy napra napijeggyel érkező vendégeket is.

 

További információt kaphatsz:

Fodorné Vincze Anna, T.: 20/216-9459 vagy  anna710517@gmail.com címen

Psenyeczky-Nagy Klára, T.: 30-326-8391 vagy  regealapitvany@gmail.com címen

 

Táplálkozási kisokos egészségben, betegségben

A helyes táplálkozásnak a betegség megelőzésében és a gyógyulásban is fontos szerepe van.

Az egészség fenntartása és helyreállítása szempontjából egyaránt lényeges, hogy mindennapi táplálékunk tartalmazza a szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagokat, azaz enzimeket, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat a megfelelő mennyiségű kalória, fehérje, zsiradék és szénhidrát mellett. A megfelelő (teljes értékű) táplálkozás támogatja a szervezetet a rákkeltő anyagokkal folytatott harcban és az elfajult sejtek legyőzésében.

 

A teljes értékű táplálkozás egyrészt abban különbözik a hagyományos, vegyes étrendtől, hogy kerüli az alapanyagok túlzott megmunkálását, feldolgozását, vagyis a friss ételben nincsenek jelen a finomított élelmiszerek (pl. fehér liszt, fehér cukor, finomított olaj), adalékanyagok (pl. színezékek, állományjavítók, tartósítószerek). Másrészt ez a fajta táplálkozás főleg növényi eredetű élelmiszerekből – lehetőleg ellenőrzött művelésből származó – teljes értékű gabonafélékből, zöldségekből és gyümölcsökből, illetve tejből és savanyított tejtermékekből áll.

 

Az ételek felét frissen, azaz nyersen ajánlott elfogyasztani. A hús, a hal és a tojás fogyasztása alárendelt szerepet játszik. Naponta minimum 50 deka nyers zöldségre, gyümölcsre, ezen kívül teljes kiőrlésű gabonafélékre, ezekből készített pékárura, és megfelelő mennyiségű folyadékra (elsősorban víz, forrásvíz, gyógyteák) épül. Fontos az is, különösen gyógykezelés ideje alatt, hogy az élettanilag szükségesnél bővebb táplálkozással ne kényszerítsük felesleges munkára a szervezetet.

Mivel minden betegség, minden kezelés más és más, ezért érdemes egyéni dietetikai konzultációt igényelni, ahol megállapítható, hogy az Ön szervezetének milyen tápanyagokra, milyen mennyiségben van szüksége. A gyógyulás ideje alatt kerülje a nehezen emészthető ételek (pl.: a vörös húsok, a só, a finomított cukor, a fehér liszt) alkoholt, erős, csípős fűszereket (pl.: fekete bors, mustár).

 

A tej a felnőtt ember részére kis mennyiségben, főként savanyított tejtermékek (pl.: natúr joghurt, kefir, aludttej, túró) formájában ajánlott. Ezek a termékek segítenek a hasznos bélflóra (vastagbélben található „jó” baktériumok) visszaállításában. Az egészséges bélflóra szabályozza az emésztést, gátolja a salakanyagok és mérgező anyagok lerakódását, akadályozza a rákkeltő anyagok felszívódását, és hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

 

A vitaminok és ásványi anyagok, rostok biztosítására a vegyszermentes, friss, évszaknak megfelelő zöldségek, gyümölcsök, a teljes értékű gabonaféléből (pl.: teljes gabonaszemek, búza, zab, rozs, árpa) készített ételek a legalkalmasabbak. Érdemes otthon készített müzlivel vagy kása étellel kezdeni a napot. Számos növényben találtak védőanyagokat, amelyek rákkeltő anyagok vagy a daganatos sejtek ellen hatnak. Ezekből minden nap érdemes fogyasztani nyersen és párolva is!

 

Ritkán gondolunk arra, hogy a szervezet számára a salakanyagoktól való megszabadulás ugyanolyan fontos, mint a tápanyag-utánpótlás. A szervezet mindennapi méregtelenítési folyamatait támogatjuk, ha a növényekben gazdag étrend mellett naponta megközelítőleg két liter folyadékot (tiszta víz, gyógytea, zöldségleves) fogyasztunk, ha reggelente megiszunk két-három deciliter vegyszermentes alapanyagból frissen készített zöldség-, vagy gyümölcslevet, valamint, ha rendszeresen végzünk könnyű testmozgást. A növényi rostok a bélben megkötik a méreganyagokat, meggyorsítják a salakanyagok tápcsatornán való áthaladását, a sok folyadék pedig valósággal „átmossa” a szervezetet, így segítve a szervezet tisztulását.

 

Kerülje az ételek bő zsiradékban sütését, helyette kevés vízben vagy sütőben párolja puhára ételét, és az értékes hidegen sajtolt olajból (olíva-, tökmag-, lenmag-, napraforgóolaj) csak tálaláskor tegyen az ételhez egy-két teáskanállal. A párolóedényt elég csak épp kikenni egy kevés olajjal!

 

Húsféléből keveset fogyasszon, heti egy-két alkalommal kevés tengeri hal, vagy pulyka-, csirkehús formájában, a többi napokon egyéb állati eredetű fehérjével (natúr joghurt, túró, esetleg tojás) fedezni tudja szervezete szükségleteit. Kifejezetten kerülendők a füstölt húsok és húskészítmények pl.: konzervek, vörös áruk, felvágottfélék, mert ezek nagy mennyiségű sót, rejtett zsiradékot és különféle kémiai adalékanyagokat, tartósítószereket tartalmaznak.

 

Egyszerre kevés mennyiséget egyen, és hagyjon időt, hogy a gyomor az egyik étkezéstől a másikig kiürülhessen!

 

Az onkológiai kezelés idején szigorúan tilos böjtölni!

Ezt kizárólag orvosi felügyelet és a kezelések befejeződése után fél – egy évvel célszerű elkezdeni. Gondosan figyelje szervezete visszajelzéseit és előtte kérje ki dietetikus szakember tanácsát!

Felhívás műtét utáni helyreállító-sebészeti beavatkozáson való részvételre!

A Perfect Age Kinika plasztikai sebésze, Dr. Molnár Miklós felajánlását tesszük közzé daganatos betegséggel műtöttek részére ingyenes helyreállító-sebészeti beavatkozás céljából! 

Dr. Molnár Miklós a Lifestyle című műsorral karöltve hét ember életét szeretné megszépíteni.

A plasztikai sebészet körébe tartoznak a rekonstrukciós vagy helyreállító operációk is, amelyek a fejlődési abnormitások, rendellenességek, baleseti vagy égési sérülések, illetve műtét okozta torzulások – például daganatok eltávolítása esetén -, hegek korrekcióját jelentik, esetleg egy nagyobb súlyvesztés okozta bőrfelesleg eltávolítását.

Akik ilyen látható problémákkal küszködnek azoknak a mindennapi életben ez igen komoly terhet jelenthet.
Nekik szeretnénk a segítségükre lenni.

Aki úgy érzi van elég bátorsága, az írja meg nekünk a saját történetét!

A hét kiválasztott személyen, Dr. Molnár Miklós a Lifestyle magazinműsorában a kamerák előtt elvégzi a szükséges rekonstrukciós plasztikai sebészeti beavatkozásokat.

A jelentkezőnek egyelőre nincs más dolga, minthogy írjon nekünk egy bemutatkozó levelet és természetesen küldje is el a lifestyle@daylightmedia.hu email címünkre a fotójával együtt.

Minden levélre válaszolunk, a hét történetet pedig nézőink is láthatják a műsorunkban. www.perfectage.hu

 

Valkó Eszter és Somogyi Zoltán felhívása

 

A civilek tartják életben az egészségügyet

... avagy a Superman kalandjai a színészekkel az onkológián

A Hála festőként elhíresült Lakatos Norbert a kislánya kórházi tartózkodása idején figyelt fel a gyógyító munkához nem méltó kórházi munkakörülményekre, ésazon nyomban elhatározta, amennyire erejéből telik, a saját eszközeivel segít az ott dolgozókon.

Az eszközei a két keze, ecsetek és festékek.

Ennyi kell az elhatározáson kívül, hogy a Hála Festője dolgozni tudjon.

 

Norbert két évvel ezelőtti vállalásából mozgalom nőtte ki magát, amely az ország különböző kórházaiban teljesít jószolgálati tevékenységet. A hozzá csatlakozott önkéntesekkel sorra újítják fel azokat a kórházi osztályokat, és szakrendelő helyiségeket, rendelőket, amelybe már nemcsak betegként, hanem gyakran életmentő munkát is végző orvosként, egészségügyi szakdolgozóként is szégyen és rossz érzés bejárni, azok elhanyagolt külseje és rossz állapota miatt. 

 

Legutóbbi munkája a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ Fül-orr-gégészeti, a Neurológiai, ezen kívül a Gyermek ortopédiai rendelője várja felfrissült, megújult külsővel a gyermek és felnőtt pácienseket.

 

Norbertet sokszor megkérdezik a jó szándékú segítségnyújtás miértjéről, sőt, gyakran megkérdőjelezik önkéntességét és elkötelezetlenségét, és érdeklődnek, vajon milyen érdekből csinálja azt?

Az ilyen jó szándékú kérdésekre mindig türelmesen elmondja, hogy azt szeretné, ha tudnák, hogy a betegek nagyon hálásak a gyakorta embert próbáló körülmények között dolgozó, eszköz- és pénzhiánnyal küszködő orvosoknak, ápolóknak, és a kórházi szakszemélyzetnek.

Természetesen tisztában van azzal, hogy ő és maroknyi csapata nem tud ezen összességében változtatni, hiszen ahhoz politikai akarat és szakmai összefogás kellene, de úgy véli, a saját tehetségével és lehetőségével mindenki hozzátehet valami apróságot a közjóhoz.

 

Szükségük van a segítségre, hogy a gyógyítók ne veszítsék el a hitüket a hivatásukban! - mondja Norbert az ő töretlen hitével.

 

És nemcsak az egészségügy területén változtathatunk a hozzáállásunkkal az ott dolgozók közérzetén! – emeli ki a fiatalember.

A többi közintézményben, mint például önkormányzati hivatalok, ahol egy mosollyal, kedves szóval, jól hallható köszönéssel is sokat tehetnek az emberek az ott dolgozók mentális jóllétéért, jó közérzetéért.

Hiszen értünk dolgoznak, a mi ügyes-bajos problémáinkat, ügyeinket próbálják megoldani – hívja fel a figyelmünket az emberek számára nem mindig nyilvánvaló tényre Norbert.

 

Norbert sok nehézséggel küzd a magánéletében, de ezeken felülemelkedve folytatja az általa felvállalt munkát.

Már több kórházi osztályt, rendelőt felmért, hogyan lehetne azokat a legjobb eredménnyel felújítani a legpraktikusabb, csak a felhasználandó anyagok és eszközök árát tartalmazó költségvetéssel.

 

Azért, hogy megkezdhesse ezeket a munkákat, kéri, hogy a festékboltok, barkács áruházak támogassák, szponzorálják őt és csapatát a Nézőpontváltó Egyesület online felületein (honlap, FB oldalak) való hirdetésért cserébe festékkel, ecsettel, mert azzal egy remek kezdeményezést és célt támogatnak.

 

A civilszervezeten kívül két közismert művész, Gubik Ági színművész, és Hajnal János színész az első hívó szóra csatlakoztak a Hála festője mozgalomhoz, és a népszerűségükkel, ismertségükkel szívesen támogatják őt. A művészek elmondták, hogy fontos dolognak tartják az önkéntes segítségnyújtást, ami személyes példamutatás is egyben.

 

Az optimizmusukat és a lelkesedésüket látva, és szavaikat hallgatva akár még a szkeptikusok is elhiszik, hogy a világ egy jó hely… lehet, főleg, ha közösen teszünk érte.

 

Köszönjük a fotózási lehetőséget a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központja igazgatójának, Dr. Dank Magdolna professzor asszonynak!

 

Fotók: Tóth Viktória;

 

Sári Edina

 

42 év 42 kilométer

A Madách Színház és a Győri Nemzeti Színház színésze, Nagy Balázs, élete első maratonjára készül a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál második napján, október 15-én. Az elmúlt tíz évben eljátszotta szinte minden Győrben bemutatott zenés darab főszerepét a West Side Storytól a Hairig. A Madách Színházban két darabban játszik (Szerelmes Shakespeare, Meseautó). A kitűnő színész négy éve kezdett komolyabban foglalkozni a futással.  Ez a sport mindig is jelen volt az életében, általános iskolás kora óta futott, de sokáig csak a rövidebb távok érdekelték, majd a komolyabb kihívás miatt áttért a hosszabb távú futásokra.


Nagy Balázs a felkészülésére komoly figyelmet fordított és minden lehetséges információt begyűjtött, hogy minél eredményesebben essen át élete első maratonján. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egyik tanácsadója nem más, mint a hétszeres SPAR Budapest maraton győztes, egykori olimpikon. "Van egy nagyon kedves győri ismerősöm, Földingné Nagy Judit, aki a mai napig a Budapest Maraton csúcstartója, nos az ő segítségével készítettem el az edzéstervemet". Futásainak színterei rendkívűl változatosak, mivel Győrben és Budapesten is sokat tartózkodik, így szinte minden futását máshol tartja. "A Normafától a Margitszigetig sokfelé felbukkanok, így a győri Püspökerdőben, de még Kőbányán is, a jelenlegi forgatásaim helyszínén is sokat szoktam futni". A színész próbálja a sűrű napirendjében megtalálni az alkalmat az edzésekre. Győrben 8 kilométerre lakik a Győri Ne mzeti Színháztól, így oda gyakran futva teszi meg a távot, illetve ha máshogy nem jut rá ideje estébe nyúlóan edz, hogy kellően felkészült legyen a "nagy" maratonra. Nagy Balázs az elmúlt három évben már több félmaratont is teljesített, melyeken a célja nem volt más csakhogy célba érjen, de az idő múlásával, már tervezni is kezdett, hogy milyen idő eredménnyel is lenne elégedett. Persze élete első maratonja előtt itt is a fő cél a táv teljesítése, de annyit elárult szeretne  3 óra környékén szeretne beérkezni.

2012 óta rendszeressé vált a különleges "42év, 42km" futás, melynek lényege, hogy az adott híresség a 42. születésnapjára 42 km-rel "lepi meg" magát, azaz élete első Budapest maratonjával.  Nagy Balázs a táv teljesítésével beléphet abba a klubba, melynek már tagja Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, Rippel Ferenc artistaművész, Csőre Gábor színmű vész, Dombi Tibor egykori válogatott labdarúgó, Kovács Áron televíziós műsorvezető.

 

 

Svejk, a derék katona jótékony estje a szervátültetett gyerekek táborozásáért a Pinceszínházban

Svejk! Vacsorázunk!

Vendéglőjáték a monarchia dalaival

Ezzel a címmel adja elő Tóth Zoltán színművész és Ernyei László harmonikaművész Jaroslav Hašek legendás katonafigurájának, Svejk történetét május 25-én, csütörtök este 19 órától a Pinceszínházban.

Az előadás szünetében vendégül látjuk nézőinket: a pecsenyezsíros kenyeret, a sört és az
üdítőt Börcsök Enikő színésznő és Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke szolgálja fel.

Az este teljes bevételét a szervátültetett gyerekek táborának javára ajánljuk fel!

 

 

 

Jegyek a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért e-mail címén:
transalap@acenet.hu vagy telefonon: 06 30 242 8558 igényelhetőek, illetve közvetlenül az előadás előtt a színházban válthatóak.

Információ: www.pinceszinhaz.hu

Zenészkupa - szimfonikus zenekarok futballrangadója

A szervezők az idén is megtartják a szimfonikus zenekarok közötti barátságos futballmérkőzést.

Az eseménynek május 7-én (vasárnap) 11.00 és 16.00 óra között a XI. kerületi, Bogdánfi út 12. sz. alatti sportpálya ad otthont.

A játékra eddig nyolc csapat nevezett be. A budapestiek közül a Concerto Budapest, MÁV Szimfonikus Zenekar, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az Opera, a Rádiózenekar, a Zuglói Filharmonikusok, a vidékiek közül Győr és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar méri össze tudását, de várható még a Kórus és egy vegyes csapat részvétele is.  

2011-ben született újjá az a régi hagyomány, hogy a komolyzenei élet együttesei labdarúgó bajnokságot szervezzenek.

Az ötletgazda Bodor János, a Nemzeti Filharmonikusok hegedűművésze, az Óbudai Danubia Zenekar koncertmestere.

A rendezvény célja az önfeledt szórakozás, a foci, a versengés, de leginkább a szakma összekovácsolása, a jó kapcsolatok ápolása és újak teremtése. A zenekarok csapatát nemcsak hangszeres- és énekművészek alkotják, hanem olykor a vezetők is részt vesznek a játékban.

Az idei játék érdekessége még, hogy a döntő mérkőzés levezetését a magyar nemzetközi labdarúgó-játékvezető Kassai Viktor talán az időrendjébe tudja iktatni, és elvállalja.

A győztes csapat a következő mérkőzésig birtokolhatja a Zenészkupát. Tavaly ezt a megtisztelő címet a szolnokiak csapata vehette át (fotó).  

 

Szeretettel várják a zeneszerető futballrajongókat!

 

"A" Béres - a cseppek feltatálója

“Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani. Más a dolgom a világban.” Id. Dr. Béres József

 

Vitéz dr. Béres József agrármérnök, a talaj, a növények, az állatok, majd az emberek gyógyítója volt. Egyike azon magyaroknak, akik felfedezésükkel és évtizedek kemény és sokáig el nem ismert munkájával valami nemzetközileg kiemelkedőt és páratlant alkottak, egy igazi hungarikumot.

A Béres Csepp, amelyet évtizedek óta naponta százezrek használnak egészségük megőrzéséhez, immunrendszerük támogatásához a föld szeretetéből született: meghajlás a természet ereje és bölcsessége előtt. Egyetlen elméből kipattant gondolat, amely mindnyájunknak segít visszatalálni gyökereinkhez. A bennünk lévő harmóniát kapcsolja össze a természet egyensúlyával, hiszen mind része vagyunk a nagy egésznek.

Dr. Béres József, akinek élete szüntelen harc volt irigykedőivel szemben és fáradhatatlan munkálkodás a betegek gyógyításáért, a közösségért, legyen az a szülőfaluja, háborús alakulata, kutatócsoportja vagy családja, és sok-sok betege, 1920 és 2006 között élt közöttünk.

A Béres Cseppet 1972-ben alkotta meg, rákbeteg húgán való segíteni akarás erősen ösztönözte. Bár hamar híre kelt a “csodadoktornak”, s az emberek akarata kikényszerítette, hogy legálisan is hozzáférhető legyen (1978), de a rendszerváltásig a készítmény nem kaphatott nagyobb figyelmet. A feltaláló soha nem adta fel , és mára a családi tulajdonban lévő Béres Gyógyszergyár az egyik legsikeresebb magyar vállalkozás, amely a Béres Csepp mellett számos más termékkel is segít nekünk egészségünk megőrzésében, illetve a betegségek megelőzésében.

Dr. Béres József élete a szorgalom, a kitartás, az ötletesség, a kemény munka, a segítőkészség és a közösségbe vetett hit egyik legszebb példája. Bár sokszor mondta, hogy „senki nem lehet próféta a saját hazájában”, ő mégis az lett. A benne lakozó rendkívüli elhivatottság még életében legendává nemesítette alakját.

 

Az Újszínház két éve műsorra tűzte a feltatáló életéről szóló, BÉRES c. drámát, ami nagy sikerrel megy azóta is, igazolva, hogy a nézők kíváncsiak az olyan élettörténetekre, amelyek hősiesen kitartó, elkötelezett, hús-vér emberek életútját mutaják be.

 

 

 

 

Információ az előadásról:

http://www.ujszinhaz.hu/szinlap_mobile.php?eloadas=86

 

Tartalom:

Béres József, a Széchenyi–díjas kutató–feltaláló a hetvenes évek elején alkotta meg a Béres Cseppet.

1975–ben kuruzslás vádjával eljárás indult ellene.

Következő évben bejelentette a szabadalmat, amely gyógyhatású készítményként került forgalomba.

2000–ben hivatalosan is gyógyszerré nyilvánították.

A drámai fordulatokban bővelkedő kortárs színmű megrendítő képet fest a Kádár–korszak bürokratikus viszonyairól, mely minden újat, egyénit, a hivatalos iránytól eltérőt gáncsolt. Béres József hűséges maradt elveihez, az akkori hatalom nyomása ellenére sem hagyta el hazáját, ragaszkodott ahhoz, hogy találmánya Magyarországon szolgálja a betegek gyógyulását.

„…Egyszer csak behívattak a Központi Bizottságba Aczél elvtárshoz, aki azt mondta nekem: „Annyi pénzt adok magának, amennyit akar, amennyit kimond a száján, csak hagyja el ezt az országot, és adja át a naplóit, kutatási eredményeit annak, akit én megnevezek.” Erre azt válaszoltam: „Az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet, és nem hagyom el.” (Béres József)

A világhíres kutató–feltaláló halálának tizedik és a gyógyszer–szabadalom benyújtásának 40 éves jubileumán az Újszínház ezen előadással tisztelgett a Béres–életmű előtt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!