BARKOCHBA orvos-beteg kommunikációs dráma

A rákellenes színházi staféta programot szervező Nézőpontváltó Egyesület orvos-beteg kommunikáció-edukációs kampányba kezd.


A kampány célkitűzése az orvos-beteg érzékenyítés a másik fél érzelmi állapotának, tartalmi és formai nyelvezetének megértésére és elfogadására, ezáltal egy hatékony és konstruktív párbeszéd kialakítása a gyógyítás-gyógyulás érdekében.

Hogy szót értsünk egymással. Orvos a beteggel, beteg az orvossal és az ápolókkal.

A kommunikációs projekt három elemből áll, amely a témára írott Barkochba című magyar dráma háromféle feldolgozása: felolvasószínházi és az arról készült kisfilm produkció, valamint a Joghurt villával, avagy Kórmagyar című kisregény könyv, és e-book formájában való megjelentetése, ami a téma hosszabb feldolgozásaként teszi teljessé a kampány eszköztárát.

A dráma létrejöttében Dr. Zsuzsanna Prezenszki, a Nyírő Gyula OPAI pszichoonkológusa, a téma szakértője segített, aki a majdani élő előadások, illetve filmvetítések után a dramaturgiába illesztett kérdésekkel-megjegyzésekkel a közönséggel interaktívvá teszi a téma feldolgozását.

A Barkochba filmes premierje 2019. szeptember 29-én, vasárnap 15.00 órától az Minden nő számít! 2019-es Hídséta és mellrák konferencia (a Nézőpontváltó Egyesület stratégiai partnere, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület) szervezésben megrendezendő Hídséta előtt lesz.

Az asszertív orvos-beteg kommunikációs projektet támogató betegszervezetek többek között: Magyar Rákellenes Liga, Mellrákfórum - Nem vagy egyedül Alapítvány, Magyar Hospice-Palliatív Egyesület, REGEA Alapítvány.

A premiervetítés után az őszi (mell)rákellenes hónapokban vidéki városokban egészségnapok keretében mutatják be a kisfilmet.

A Barkochba tartalma: Egy vidéki körorvos felesége mellrákos lesz. Dr. Kende Márton kíséri végig feleségét a betegségén annak felfedezésétől a műtét végéig, ami közben szembesül a fővárosi kollégák beteghez való másfajta viszonyával, elidegenedettségével, ami az ő körzetében és az ő fejében elképzelhetetlen.
Hogyan és mitől válik egy „egyen-protokollszerűen kezelt húscafatból” egy emberszámba vett gyógyulandó beteg?

Rákérdezhetsz!

A nyomtatott könyv vásárlói felülete:
Ez pedig az ekönyv:

 

 

Szereplők: Barabás Kiss Zoltán, Gubík Ági, Hajnal János

 

Hálás köszönetünk a forgatás helyszínét biztosító FÉM Színház igazgatójának-művészeti vezetőjének, Cziczó Attila-nak és munkatársainak!
Remekül éreztük magunkat náluk, nemcsak a professzionális színházi körülmények miatt, hanem a kávéházas próbahangulat miatt is.
Szívből ajánljuk mindenkinek a belváros szívében elhelyezkedő, testi-lelki felüdülést és szellemi kikapcsolódást jelentő, intim terekkel és barátságos enteriőrökkel rendelkező művészeti bázist!

 

A filmforgatás főtámogatója

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!