Nézőpontváltó® köszöntők

"A Nézőpontváltó® csapat tevékenysége arra irányul, hogy szemléletváltásra biztasson, és abban praktikusan segítsen. Felhívják a figyelmet arra, hogy az emberek álljanak önmagukhoz másként, mint addig! Vigyázzanak arra a testre, ami az övék! Próbálják az adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni! De ha mindazok ellenére mégis megbetegednének, akkor tudják, kikhez, hova fordulhatnak támogatásért, kik nyújtanak segítő kezet.”

Dr. Borbényi Erika, Szedlacsek Emília és Sári Edina köszöntő üzenete az oldalra látogatóknak.

 

Tovább olvasom

Virtuális díjátadón jelentették be a Richter Anna Díj győzteseit

Húszmillió forint innovatív ötletek megvalósítására 

 

Több mint húszezren vettek részt a Richter Anna Díj közönségszavazásán, ahol a közönségdíj sorsáról dönthettek a szavazók. A hiánypótló kezdeményezés az egészségügy, oktatás és gyógyszerészet területein dolgozó nők és csapataik kreatív, újszerű ötleteinek megvalósítását tűzte ki célul, melyek jobbá teszik az e hivatásukat gyakorlók, pácienseik és diákjaik életét.

A Richter összesen 20 millió forinttal támogatja az öt nyertes csapatot, mely összeget a díjazottak a pályázataikban kidolgozott innovatív projektek megvalósítására fordítanak. A Richter Anna Díj öttagú zsűrije kategóriánként egy nyertest hirdetett ki.

Innovatív és rendhagyó virtuális díjátadó

A Richter felelős vállalatként a rendkívüli helyzetre való tekintettel a márciusi díjátadó gálát elhalasztotta, majd az aktuális körülményekhez alkalmazkodva a május 4-i héten virtuális díjátadót hirdetett a díj Facebook oldalán. Beke Zsuzsa, a vállalat kommunikációs vezetője beharangozó videójában elmondta, hogy elsősorban a hónapok óta nagy energiákkal dolgozó döntős csapatok és a programot figyelemmel kísérő, a csapatokat szavazatokkal támogató közönség miatt döntöttek úgy, hogy ne kelljen hosszasan várni arra, hogy megtudjuk az eredményt.

„Úgy érezzük, ezekben az időkben még inkább fontos, hogy a figyelem és az elismerés fókuszába kerüljenek az orvosok, egészségügyi dolgozók, pedagógusok és gyógyszerészek, akik most vállukon viszik a világot, gyógyítják a betegeket, oktatják gyerekeinket, és próbálnak megoldás találni erre az ismeretlen kihívásra. Tudjuk, hogy ez az időszak most nem az ünneplésé, mindannyian egy közös célért küzdünk, de hiszem, hogy helye van annak, hogy a Richter Anna Díj virtuális átadásával sokak életébe egy kis örömet vigyünk, és kifejezzük hálánkat az összes szakember előtt, akik most is értünk dolgoznak” – mondta Beke Zsuzsa.

Az idei pedagógus kategória nyertesei mintha jövőbe láttak volna: az újrahasznosítás és fogyasztás mérséklése soha nem volt még ennyire aktuális

Szemét nem létezik, csak hulladék, aminek még nincs kitalálva az új élete! Ez az ars poeticája a drámapedagógusból, természetfilmesekből, kreatív környezetvédőkből álló csapatnak. A Fenntartható jövőkép(p) névre hallgató projekt az újrahasznosítás mellett a fogyasztás mérséklésére, az erőforrások kapacitásának véges mivoltára szeretnék irányítani az erre fogékony iskolások figyelmét. Lelkesedésüknél már csak elszántságuk nagyobb, nem kevesebbet tűztek ki célul, mint eljutni az ország minden felső tagozatosához. Ehhez forgatnak öt mozgalmas és lebilincselő animációs kisfilmet, ami különleges megoldásaival ragadja magával a 10-14 éves korosztályt. Mi sem természetesebb, hogy a filmek is mind újrahasznosított tárgyak bevonásával mutatják majd be a műanyag, fém, textil, üveg és a papír keletkezésének és életciklusának útját. A díjhoz Kertész Éva, a Richter Anna Díj zsűritagja, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője gratulált:

„Amikor döntésünket meghoztuk, még nem láttuk, hogy egy olyan kreatív és innovatív projektet fogunk díjazni, aminek soha nem volt nagyobb aktualitása, mint ezekben az időkben. Hiszem, hogy ha minél több diák teszi élményszerűen magáévá a tudást, hogy vigyáznunk kell bolygónk kincseire, akkor felnőhet egy tudatos, mértéktartó generáció. A jelenlegi helyzet is mutatja, nincs mire várnunk, itt az idő a cselekvésre!”

A Fenntartható jövőkép(p) csapatának videója itt tekinthető meg.

A klinikai gyógyszerészet népszerűsítéséért

Magyarországon jelenleg 500 gyógyszerész rendelkezik kórház-klinikai szakvizsgával, miközben a betegbiztonság növelése érdekében ennek a többszörösére lenne szükség. Hazánkban még nem alakult ki a nyugat-európai országokéhoz hasonló tradíciója a klinikai gyógyszerészetnek, pedig szükséges lenne, hogy orvosokkal, dietetikusokkal, gyógytornászokkal egyetemben egy jól megszervezett klinikai teamet alkossanak, segítve a betegek szakszerű ellátását, mielőbbi felépülését.  Ezen fog változtatni a többségében klinikai gyógyszerész rezidensekből álló elhivatott csapat Szimpatikus klinikus - országjáró roadshow-ja. A program keretében izgalmas szakmai napot tartanak az ország összes egyetemén, ahol gyógyszerészképzés zajlik, hogy népszerűsítsék és hitelesen bemutassák ezt a hivatást.

„ A Richternek, mint felelősségteljes magyar gyógyszergyárnak érthető módon kiemelkedően fontosak a gyógyszerészek. Célunk, hogy a gyógyszerészet területén alkotó, elhivatott szakembereket megbecsüljük, a hazai munkaerőnek itthon biztosítsunk olyan feltételeket, amelyek azt erősítik, érdemes a tudást Magyarországon kamatoztatni. A hétköznapokban az ő munkájuk szinte láthatatlan, mégis nélkülözhetetlen. A most kialakult rendkívüli helyzetben azonban a gyógyszerészeken a világ szeme, ők szálltak versenybe, hogy legyőzzék az ismeretlent. Hiszem, hogy ez a rendhagyó díjátadó egyben fejhajtás is minden gyógyszerész előtt” - hangsúlyozta Beke Zsuzsa zsűritag, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

A Szimpatikus klinikus csapat videója itt megtekinthető.

Mit él meg egy stroke beteg? Nézzük együtt, másképp!

A sürgősségi betegellátás különleges profizmust, pontosságot igénylő feladat, az életmentés művészeinek összehangolt munkafolyamata, összpontosítása nélkül a súlyos állapotban kórházba szállított betegek túlélési esélyei csekélyek lennének. Baji Anikó Katalin sürgősségi betegosztályozási (triázs) és egészségügyi médiakommunikációs szakember azt vallja, hogy ebben a kiszolgáltatott helyzetben is a megfelelő kommunikáció a gyógyítás sikerességének egyik kulcsa. A beteg tájékoztatása és visszajelzéseinek értelmezése bármilyen nehéz feladat is, nem lehetetlen, kellő szaktudással és kreativitással az ellátást végző szakszemélyzet képes lehet rá. A 12 óra projekt autentikus környezetben, az Uzsoki Utcai Kórház támogatásával egy olyan filmet kíván készíteni, amely egyedülálló módon, a beteg szemszögéből mutatja be a stroke gyanújával kórházba szállított, és a sürgősségi ellátásban részesülő páciens helyzetét. Az átélt tehetetlenség, kiszolgáltatottság és félelem érzését megjelenítő videó nem titkolt célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a megelőzés fontosságára, a beteg helyzetébe ültetve nézőit, rávilágítson a betegség kialakulására és természetére is.

Szily Nóra zsűritag, újságíró, pszichológus, aki a díjazott kilétének felfedése előtt minden segítő szakmában értünk dolgozó iránt kifejezte háláját, kommunikációs szakemberként is bravúrosnak találja Anikó ötletét: „Egyelőre el sem tudom képzelni, hogyan kivitelezhető egy ilyen grandiózus ötlet, mint egy film, ahol a beteg szemével látunk, de Anikót megismerve nincs kétségem, hogy ha valakinek, akkor neki ez sikerülni fog! Izgatottan várjuk a végeredményt!”

Baji Anikó videóját itt megtekinthetik.

Végtelenített sétálópálya is megvalósul a kecskeméti egészségszigeten

Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyógyuláshoz a modern orvostudomány és a gyógyszerek mellett hatalmas szükség van a test és a lélek feltöltődésére is. A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata csodálatos gyógyító kertet álmodott az intézmény területén található 3000 négyzetméteres, jelenleg kihasználatlan parkba. A kert, a növényzet gyógyító, pszichikai, esztétikai kedvező hatásait a szakemberek is elismerik. Tudjuk, hogy a gyógyulás folyamatai nehezebben mennek végbe a természettől elidegenedett környezetben. Az egészségsziget fő elemei a végtelen jelet ábrázoló gyalogló-ösvény, a labirintus, pihenő szigetek lesznek. A betegek mellett a kert a kórházban dolgozók számára is felüdülést jelent majd, ha egy kis szünetet tartanának a folyamatos megterhelő munka közben, vagy letennék a munkaidő alatt szerzett nehézségeket, mielőtt hazamennek családjukhoz.

Szerencsés az a kórház, ahol az orvosok így gondoskodnak a betegekről, hozzátartozókról, kollégákról. Ez az új élethelyzet mindenkitől rugalmasságot, türelmet kér, és átértékeli bennünk a természettel való kapcsolatot. Miközben feszített tempóban dolgozom orvosként, próbálok támasz lenni családapaként, a helyzet azt kívánja, videóban gratuláljak az orvos kategória győztesének. Örömmel teszek eleget ennek a feladatomnak, hiszen a Richter Anna Díj olyan szívügy számomra, amire hatalmas szüksége van az egészségügynek és az oktatásnak” - gratulált orvoskollégájának Dr. Molnár Máriának, az Egészségkert projekt vezetőjének Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke, a Richter Anna Díj zsűritagja.

Az Egészségkert projekt csapatának videója itt megtekinthető.

Kategóriánként egy pályázat került díjazásra a zsűri döntése alapján, azonban a döntős csapatok a nagyközönség előtt is megmérették magukat, internetes szavazással dőlt el, hogy ki kapja a közönségdíjat.

Országos vándorkiállítás a szülő nők 40%-át érintő császármetszésről

Hazánkban a babák 40%-a császármetszéssel látja meg a napvilágot. Elengedhetetlen tehát, hogy a szülés műtéti módjával kapcsolatos hiteles információk könnyen elérhetővé váljanak bárki számára. A téma iránt elkötelezett Hegmesék csapat tagjai maguk is mindannyian érintettek, ám történeteik egészen különbözőek, összhangban a társadalom sokféléségével. Hitvallásuk, hogy a gyógyító folyamatok szerves része a szakmai segítség mellett a „girls support girls” típusú támogatás, vagyis a nők egymást támogató aktivitása. A szülésre való felkészülést, a műtét utáni regenerálódást, a császármetszés(ek) utáni hüvelyi szülés lehetőségeit, valamint a szoptatást és babagondozást is részletesen tárgyaló Császárvonal mobilapplikációt és közösségi oldalt sikeresen működtető, szakemberekből álló csapat projektjével élőbbé teszi kapcsolatát az érdeklődőkkel. Egyedülálló fotótárlatot készítenek, ahol a kiállítás képeit szüléstörténetek kísérik majd, a látogatóknak pedig lehetőséget biztosítanának előadások meghallgatására, és egyéni konzultációra is. Minden heg mögött egy emberi történet húzódik, mely történetek segíthetik az olvasó számára saját pozitív és negatív emlékeit, érzéseit megérteni, feldolgozni, és mindazt elfogadni.

Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, zsűritag maga is szülésznői végzettséget szerzett korábban: „Tisztában vagyok azzal, mennyire fontos a hiteles információáramoltatás, a tények megismertetése és a tévhitek eloszlatása a császármetszéssel kapcsolatban. Örülök, hogy ez ráadásul egy ilyen személyes, intim, emberközeli formában valósul meg a Hegmeséknek köszönhetően.”

A Hegmesék projekt csapatvezetője Rákosi Dóra videóban köszönte meg a díjat és a szavazatokat.

A Richter Anna Díj öt nyertes csapata az eredményhirdetést követően munkához is lát, és terveik szerint elindítják projektjeiket. A díj honlapján és közösségi oldalán követhetjük majd figyelemmel a csapatok tevékenységét, 2020. őszén pedig bemutatásra kerülnek a folyamatot összefoglaló filmek is.

 

Mi az a Watson for Oncology?

A rosszindulatú daganatos betegségek sikeres kezelésének kulcsa az idejekorán meghozott, megalapozott döntés. Ehhez ma már a hazai szakorvosok tudásán, tapasztalatán túl a mesterséges intelligencia is rendelkezésére áll.

 

A Watson for Oncology az elmúlt évtizedben az IBM által kifejlesztett adatbázis, a mesterséges intelligencia felhasználása az onkológiai betegek optimális terápiája érdekében. A rendszert világszerte számtalan kórház és biztosítótársaság használja. A Watson for Oncology a bizonyítékokon alapuló orvoslás klasszikus példája, melyben a döntések kizárólag tudományosan megbízható adatokon alapulnak. Ezek a new yorki Memorial Sloan Kettering Cancer Center orvosai által szűrt és ellenőrzött folyóiratok és szakkönyvek oldalainak tízmillióiból tevődnek össze, melyet természetes szövegértő mesterséges intelligencia rendszerez.

 

Az egyik lehetőség, amikor a mesterséges intelligencia teljesen átveszi a hagyományos onkoteam* helyét. Erre példa az egyik szomszédos ország magánkórházlánca, ahol az onkológiai betegek adatai bekerülnek a Watson for Oncology rendszerébe, mely megadja, hogy szükséges-e még valamilyen vizsgálat, majd minden adat összegyűjtését követően terápiás javaslatot állít össze. A másik lehetőség azokban az országokban – köztük Magyarországon – kínálkozik az alkalmazására, ahol működik ugyan az onkoteamek rendszere, ám a beteg meg kíván bizonyosodni arról, hogy valóban a legjobb terápiás javaslatot kapta.

 

Az újonnan felfedezett hólyag-, női emlő-, méhnyak-, méhnyálkahártya-, vastagbél-, végbél-, nyelőcső-gyomor-, máj-, tüdő-, petefészek-, prosztata-, pajzsmirigydaganatok alkalmasak arra, hogy a Watson for Oncology segítségével onkológiai szakvélemény készüljön.

Mikor érdemes másodvéleményt kérni? 

A leggyakoribb probléma az, hogy a beteg nem a betegsége elején kér onkológiai másodvéleményt, hanem az a beteg jön hozzánk, aki akár már több terápiás próbálkozáson is túl van. Fontos, hogy a beteg a diagnózis felállításakor, de legkésőbb az onkoteam véleményének kézhezvételekor kérje tanácsunkat.

 

Személyes konzultációt követően az orvos megismeri a betegség körülményeit és az addig született leleteket. Az összes adat számítógépes rendszerbe táplálását követően a Watson for Oncology részletes terápiás javaslatot állít össze. Ebből a hosszabb, angol nyelvű anyagból születik meg egy rövid, magyar nyelvű javaslat, a hazai irányelvek, protokollok és lehetőségek figyelembevételével. Az eredeti és a magyar nyelvű javaslatot is kézhez kapja a beteg a második személyes konzultáció alkalmával, melynek során az Oncologic szakorvosa elmagyarázza az abban foglaltakat és megválaszolja az összes felmerülő kérdést.

 Dr. Szántó István, az Oncologic Kft. vezető főorvosa

A miértekről és a hogyanokról további információ az alábbi linken érhető el:

https://oncologic.hu/

 

*Párbeszéd és együttműködés – mi az onkoteam feladata és szerepe?

https://www.intima.hu/intim-magazin/mellrak-info/parbeszed-es-egyuttmukodes-mi-az-onkoteam-feladata-es-szerepe?fbclid=IwAR0p7-p2FMAMYBUa-j10fNV_hqq0H_lq6EYEJBmmvx6ioBP-pXY_OXTNufA

 

Dr. Szántó István bemutatása, elérhetősége

(forrás: www.intima.hu)

 

Jótékony Naptárlányok

December 29-én a Magyar Színházban 19:00-kor a Naptárlányok előadása előtt Prof. Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának igazgatója Zalán Jánostól átveszi azt az összeget, amelyet a színdarabban játszó színésznők által készített naptár bevételéből gyűjtöttek.   
 
A Magyar Színház több, mint egy éve mutatta be Tim Firth: Naptárlányok című színdarabját Tallós Rita rendezésében. A színdarab valós történetet dolgoz fel, az ötven- (és kicsit több) pluszos nők által létrehozott naptár és alapítvány valóban létezik. 
A kétezres évek elején ezek a többnyire decens ám nem nagyon gazdag kisvárosi angol nők tényleg meztelenül álltak modellt a nőegyleti naptárjuk elkészítéséhez, mert a környékükön működő és rossz anyagi helyzetben lévő rákkórházba szerettek volna egy kényelmes kanapé árát összegyűjteni.  A naptár világsiker lett, a bevételből egy új kórházi szárny épült és a nők történetéből hollywoodi film és világszerte játszott színdarab született.
 
Ezt a színdarabot mutatta be a Magyar Színház 2017. októberében. 
 
Ám a történet nem állt meg itt. A valódi nőkről írt szerepeket játszó színésznők elkészítették a naptár hasonmását, amelyet az előadások alatt a színház előcsarnokában működő Emléktárgyboltban megvásárolhatók. A naptár bevételét pedig a Nézőpontváltó Egyesület közvetítésével felajánlották a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának.
 
A 721.000.- forintot és azt az összeget, amit majd az ez évi utolsó előadáson a naptár vásárlással tesznek hozzá a nézők december 29-én, az év utolsó Naptárlányok előadásán adja át a társulat és Zalán János igazgató Prof. Dr. Dank Magdolnának, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központ igazgatójának. 
 
A naptárban és a színdarabban szereplő színésznők: Hegyi Barbara, Igó Éva, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Udvarias Anna, Bede-Fazekas Anna.
 
Fotó: Semsei Eszter

A fejre állított táplálékpiramis

A deutérium-csökkentő ketogén étrend előnyei

A korábban közellenségnek kikiáltott zsírok, növényi olajok étrendi szerepe, jelentősége az elmúlt években átértékelődött.

Ezt igazolja az is, hogy a ketogén diéta (amelyre az alacsony szénhidrát- és magas zsírbevitel jellemző) rákkezelésben való alkalmazására napjainkban (2015. június) több mint tíz klinikai vizsgálat folyik az Egyesült Államokban.

Ezt az étrendet használják az amerikai haditengerészet elit búvárjainál is, emellett világhírű sportolók felkészítésének is meghatározó eleme, olyanoké, mint például Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdázója, kalóriabevitelének 50-60%-a ugyanis zsírból származik.

Az így táplálkozó sportolók jobb közérzetről, magasabb energiaszintről számolnak be (például Rippel Ferenc Guiness rekorder artista, egészségmentor).

 

 

 

 

A táplálkozástudomány 60 éven keresztül a szénhidrátokat helyezte a táplálékpiramis alapjára, a napi kalóriabevitel felét szénhidrátokkal javasolta biztosítani, míg az állati zsírokat a piramis csúcsára, a mellőzendő kategóriába sorolta.

A WHO ajánlásai – ezzel szemben – már évek óta a napi teljes kalóriabevitel 10%-ában (50 gramm, azaz 12 teáskanál) állapítja meg a felnőttek és gyermekek ajánlott hozzáadott cukorfogyasztását.

Legújabb ajánlásában hozzáteszi, hogy az egészséges életmód megvalósításában a napi 5% alatti bevitel további előnyökkel járna. A közellenségnek kikiáltott zsírok, növényi olajok étrendi szerepe, jelentősége ezzel párhuzamosan átértékelődött az elmúlt években.

 

A ketogén étrend különböző terápiás alkalmazásairól tartott előadást a 2015. májusában lezajlott III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencián Dr. Dominic D’Agostino, a Dél-Florida Egyetem docense is.

A bemutatott  eredmények különleges jelentőségét az adja a deutériummegvonás kutatása szempontjából, hogy a ketogén étrend alkalmazása szintén deutériumhiányt hoz létre a daganatos sejtekben, hasonlóan, mint a csökkentett deutériumtartalmú víz.

A konferencia másik neves előadója, Boros G. László professzor (Kaliforniai Egyetem, Los Angeles) közel 10 éve áll tudományos együttműködésben dr. Somlyai Gáborral, a deutérium biológiai, élettani jelentőségét elsőként felismerő magyar biológussal.

Kutatómunkájuk egyik legjelentősebb felismerése, hogy az egészséges sejtekben megfelelően működő mitokondrium csökkentett deutériumtartalmú anyagcserevizet termel, melynek fontos szerepe van a sejtek normál anyagcseréjének fenntartásában.  Ez a fiziológiás deutériumcsökkentés a zsírsavak oxidációján keresztül valósul meg, mivel az állati zsírok, növényi olajok alacsonyabb koncentrációban tartalmazzák a deutériumot. Az ivóvízben, illetve más tápanyagokban található deutérium hidrogénre történő cseréje ugyanazt a funkciót látja el, mint az egészséges sejtekben az ép működésű mitokondrium az alacsony deutériumtartalmú anyagcserevíz előállításával.

Boros G. László professzor az alapkutatás mellett Brett Hundley-nak, a Green Bay Packers amerikai footballcsapat új irányítójának személyre szabott felkészítését is segíti anyagcsere biomarkerek és a ketogén alapú deutériumcsökkentő eljárások alkalmazásával, a kiváló sportoló teljesítményének optimalizálására.

Brett Hundley, az NFL ligában szereplő Green Bay Packers irányítója Dr . Boros G. Lászlóval, a Kaliforniai Egyetem professzorával a laboratóriumban, ahol a sportolók személyre szabott anyagcsereprofilja készül. Az irányító is zsírban gazdag diétát alkalmaz, amelynek eredményeképpen a szervezetében természetes módon csökken a deutérium szint, ezzel hozzájárulva a sportoló teljesítményének fokozásához. Remélik, hogy ezen az úton sok Super Bowl győzelemhez segítik hozzá a sportolót, teljesítménye ugyanis az ESPN (Entertainment and Sports Programming Network) tudományos módszerével (Sport Science) mérve máris közel 100%-os

A deutériummegvonás pozitív élettani- és a teljesítőképességre gyakorolt hatását Magyarországon már több mint 10 évvel ezelőtt is vizsgálták, a sportegészségügyi vizsgálat eredményeit a kutatók 2005-ben közölték a Sportorvosi Szemlében (46/1:27-38).

A válogatott evezősök a vizsgálat ideje alatt csökkentett deutériumtartalmú ivóvizet fogyasztottak, és jobb élettani paraméterek mellett tudták teljesíteni a terheléses feladatokat.

Az eredmények összhangban voltak a sportolók szubjektív tapasztalataival, a vízfogyasztást követően javult a teljesítményük, gyorsabban regenerálódtak, és kitartóbb fizikai leterhelésre voltak képesek.

Mindezek szintén megerősítik azokat a vizsgálati eredményeket, melyek szerint a deutériumcsökkentés a szervezet számára kedvező változásokat indít el, és ezek a fizikai igénybevétel során is megnyilvánulnak.

 

A cikk alapja a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. (www.hyd.hu) ismertető anyaga:

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993 óta irányítja a deutériummegvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést. A rákkutatás területén aktív társaság küldetésének tekinti, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően humán daganatellenes gyógyszert törzskönyveztessen a terápiás célú deutériumcsökkentés elvén. A cég másik fejlesztése az azonos elven működő Vetera-DDW-25® daganatellenes állatgyógyászati készítmény, melyet az állatgyógyászatban már 15 éve alkalmaznak.

A cég vezetője és vezető kutatója a nemzetközi tudományos és orvosi szakfolyóiratokban rendszeresen publikáló dr. Somlyai Gábor, aki a világon elsőként ismerte fel és vizsgálta a természetben található deutérium biológiai szerepét, élettani jelentőségét. Alapkutatásokkal, állatkísérletekkel és humán klinikai vizsgálatokkal bizonyította a deutériummegvonás jótékony hatását a daganatos sejtek szaporodásának gátlásában, a daganatok növekedésének megállításában és visszafordításában. A csökkentett deutériumtartalmú készítmények a világ több mint 50 országába jutottak el eddig, a magyar biológus kutatásai nyomán sikerrel folynak kutatások például az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Oroszországban, Kínában, Romániában és Iránban is

 

További információ: HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. (www.hyd.hu)

 

Pályázati partnerünk a PAFI.HU

Az 1999. óta működő Pályázatfigyelő a hazai társadalmi szervezetek és alapítványok, intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok, vállalkozások számára meghirdetett pályázatok gyűjteménye. 

 

 

 A Pályázatfigyelőn található témakörök:

 

Stratégiai egészségügyi kommunikációs partnerünk a Daylight Média

Az 1992. óta sikeresen működő Daylight Média kommunikációs tanácsadó cég, amely teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújt a vállalati kommunikációs tanácsadás, vállalati hírnévmenedzselés, fogyasztói public relations és természetesen a public affairs területein.

Specialitásunk az egészségügyi kommunikáció és a beteg-érdekcsoportok hatékony képviselete.

Jellemző ránk a kis tanácsadó cégek ügyfélközpontúsága. Azonban mi nem dolgozunk sablonokkal, nálunk az ügyfél teljes körű és csak rászabott, egyedi megoldásokat kap, így biztosítják számára, hogy valóban kiemelkedjen a versenytársai közül.

Azért dolgozunk, hogy tudásunkat, kapcsolatrendszerünket, stratégiai gondolkodási képességünket kiaknázva terveket készítsünk és azokat maradéktalanul meg is valósítsuk Megbízóink javára.

Mi nem fújunk színes lufikat, nem ringatjuk Önt hiú ábrándokban, viszont túlszárnyaljuk a legmerészebb üzleti terveit is itt a való világban. Költséghatékonyan dolgozunk, egymásra építve a média és a PR építőköveit.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!