Ébresztő! A zöldturmixok éltető ereje

A turmix remek módja annak, hogy értékes és laktató táplálékhoz juttassuk szervezetünket, hiszen dúskálnak a jobbnál jobb tápanyagokban, ezért joggal nevezehtjük szuperélelmiszernek azokat.

Persze nem a fagylaltos, tejes, cukros verziókra gondolok, hanem az egészséges, adalékmentes, pépesített gyümölcsökből és zöldségekből készült változatokra, amelyekből hamar felszívja a szervezetünk a tápanyagokat, amik a természetes forrásból jobban hasznosulnak.

A valódi öregedésgátlás - age controll - nem az arckrémek és testápolók garmadájának felvitelét jelenti, hanem azt, hogy olyan tápanyagokat adunk szervezetünknek, amelyek lelassítják az öregedési folyamatot, segítenek a sejteknek a megújulásban, antioxidáns hatással bírnak.

A különböző zöld turmixok nem véletlenül népszerűek, hiszen csodaszéppé teszik a bőrt, köszönhetően magas ásványi anyag- és klorofill tartalmuknak.

Amíg a bolti leveken nem tapasztalod a "frissesség ízét", addig az általad készített turmixok olyan frissek lesznek, mintha valami titkos aromával ízesítetted volna azokat. A friss gyümölcsök, a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok feltöltenek energiával és új lendületet adnak a mindennapjaidnak. Az összetevőket te magad, a saját igényeid szerint választod ki, így a minőségi, friss alapanyagok garantáltak.

Mikor a legjobb turmixot inni?

A válasz határozottan: bármikor!

Ha úgy tartja kedved, idd reggel, ha nincs rá időd, idd meg a munkahelyeden vagy válaszd azokat uzsonna vagy vacsora mellé. Csupán egy-két fontos dologra kell ügyelned: 

Milyen hatást szeretnél elérni a turmix-szal?

A reggeli turmix feladata, hogy segítsen elindítani a napot és már ébredés után hasznos energiával lásson el. Ha reggel iszod a turmixodat, akkor a gyümölcsök mellé tegyél a turmixgépbe fehérjét is, pl. kefírt vagy joghurtot, és kerülhet mellé némi egészséges, olajos mag is, például dió, mandula, kesudió vagy mogyoró.

Hogyan turbózhatod még teljesebbé az amúgy is egészséges italt?

Ezekből a levekből potenciálisan úgy tudjuk a vitaminok és nyomelemek felszívódását erősíteni, ha adunk hozzá némi gyömbért, mézet és amlát. A gyömbér és méz minden gyógynövény vagy gyümölcs tápértékének felszívódását serkenti, az amla, vagyis az indiai egres pedig egy igazi C-vitamin bomba. 

 

Zöld smoothie  - Isteni ital stressz ellen

Egy testébresztő zöldséges smoothie bemutatásával kezdek, aminek nemcsak a hatása, de az íze is fergetegesen jó!

Indítsd ezzel a napodat, mert minden feszültséget kiűz belőled, az egész szervezetedet gyógyítja és feltölti reggel az alábbi zöld finomság.

Hozzávalók: 2db zöldalma, 1 nagy maroknyi bébi spenót, 1/2 uborka, 1 szál angolzeller, 1 avokadó, 1 csokor petrezselyemzöldje, 1 citrom, 2-3 db amla - ha sikerül beszerezned -, 1 ujjpercnyi friss gyömbér, méz, tengeri só, kardamom ízlés szerint, ásványvíz kb. 1,5-2 dl között, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnéd elkészíteni.

Elkészítés: a hozzávalókat turmixold össze és hígítsd ízlés szerint.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!