Júliusi mintaétrend - főétel: csirkekenyér

Csirkekenyér friss zöld salátával

Hozzávalók

400 gramm csirkemellfilé

3 tojás

100 gramm zabpehely

80 gramm lenmagliszt

2 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

5 ml olivaolaj

5 ml tökmagolaj

100 gramm túró

20 gramm reszelt sajt

1-2 kanál tökmag

1 tk. szódabikarbóna

fűszerek: curry, bazsalikom, friss petrezselyem, bors, só

Elkészítése:

Vágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal. Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Add hozzá a tojást, a zabpelyhet, a lenmaglisztet, a szódabikarbónát és a curryport, majd a túrót és a sajtot is, és keverd össze az egészet a befűszerezett csirkével.

Tedd a masszát egy szilikonos sütőformába. Szórd meg a tetejét tökmaggal (de tehetsz a nyers masszába is).

180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sül!

Egy könnyű salátával tálalva kíváló főétkezés.

 

Csere Erzsébet, életmódtréner, az ÉletmódVáltó-csapat tagja, az ÉletmódCsere program vezetője

Iratkozzon fel hírlevelünkre!