Júliusi mintaétrend - főétel: csirkekenyér
Csirkekenyér friss zöld salátával
Hozzávalók
400 gramm csirkemellfilé
3 tojás
100 gramm zabpehely
80 gramm lenmagliszt
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 ml olivaolaj
5 ml tökmagolaj
100 gramm túró
20 gramm reszelt sajt
1-2 kanál tökmag
1 tk. szódabikarbóna
fűszerek: curry, bazsalikom, friss petrezselyem, bors, só
Elkészítése:
Vágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal. Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Add hozzá a tojást, a zabpelyhet, a lenmaglisztet, a szódabikarbónát és a curryport, majd a túrót és a sajtot is, és keverd össze az egészet a befűszerezett csirkével.
Tedd a masszát egy szilikonos sütőformába. Szórd meg a tetejét tökmaggal (de tehetsz a nyers masszába is).
180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sül!
Egy könnyű salátával tálalva kíváló főétkezés.
Csere Erzsébet, életmódtréner, az ÉletmódVáltó-csapat tagja, az ÉletmódCsere program vezetője