Júniusi ebéd: levesek és saláták
Rugaszkodjunk el a hétköznapi valóságtól és hétvégenként készítsünk olyan ételeket, amelyeket csak filmeken látunk, és olyankor nagyon irigyeljük a főhősöket.
Hiszen a hozzávalók nálunk is megkaphatók, ráadásul full egészségesek, amikkel az életmódváltás császárainak érezhwthük magunkat. Lássunk hozzá!
LEVES
Zöldalmaleves ruccolával és üvegtésztával
Hozzávalók:
1 csomag ruccola saláta,
6 db zöldalma,
4 db nyári alma frissen facsart leve,
1db lime,
1db citrom,
80g üvegtészta
Elkészítés: Az üvegtésztát fóliával lefedve forró vízben áztatjuk és állni hagyjuk. A zöldalmákat cikkekre vágjuk, a nyári almák levét kifacsarjuk, majd egy kancsóba tesszük. Ezután hozzáadjuk a ruccolát, a lime, a citrom reszelt héját és levét, majd összeturmixoljuk. A kihűlt rizstésztával tálaljuk, almával és ruccolával díszítjük.
SALÁTÁK
A kuszkusz az egyik legegészségesebb gabonaféle. A glikémiás index értéke 25%-kal kevesebb a durum tésztánál, és tápértéke is sokkal magasabb – különösen a B1/2/5/6 vitamin és folsav-tartalma. Továbbá zsírmentes, koleszterin-mentes, remek A-vitamin, rost- és kálium forrás.
Snidlinges zöldsaláta kuszkusszal gazdagítva
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba helyezzük a következő hozzávalókat, majd keverjük össze:
ízlés szerinti saláta,
póréhagyma vagy új hagyma,
uborka,
paradicsom,
paprika kis kockákra vágva,
sárgarépa reszelve.
Öntet: olivaolaj, balzsamecet, só, bors, citromlé
Kuszkusz elkészítése: 1 pohár kuszkuszt önts le 2 pohár forralt vízzel, ízesítsd kevés sóval, majd takard le, amig a kuszkusz magába szívja a vizet. Amikor már készen van és kihűlt, keverd össze a salátával és az elkészített saláta öntettel, majd a tetejét szórd meg snidlinggel.
További ötletek:
Pirított magokkal: pl. napraforgó, tökmag, dió - tovább gazdagíthatod
Receptek, szöveg és fotó: Csere Erzsébet, az ÉletmódCsere program ötletgazdája és ügyvezetője