Júniusi ebéd: levesek és saláták

Rugaszkodjunk el a hétköznapi valóságtól és hétvégenként készítsünk olyan ételeket, amelyeket csak filmeken látunk, és olyankor nagyon irigyeljük a főhősöket.

Hiszen a hozzávalók nálunk is megkaphatók, ráadásul full egészségesek, amikkel az életmódváltás császárainak érezhwthük magunkat. Lássunk hozzá!

LEVES

Zöldalmaleves ruccolával és üvegtésztával

Hozzávalók:

1 csomag ruccola saláta,

6 db zöldalma,

4 db nyári alma frissen facsart leve,

1db lime,

1db citrom,

80g üvegtészta

Elkészítés: Az üvegtésztát fóliával lefedve forró vízben áztatjuk és állni hagyjuk. A zöldalmákat cikkekre vágjuk, a nyári almák levét kifacsarjuk, majd egy kancsóba tesszük. Ezután hozzáadjuk a ruccolát, a lime, a citrom reszelt héját és levét, majd összeturmixoljuk. A kihűlt rizstésztával tálaljuk, almával és ruccolával díszítjük.

 

SALÁTÁK

A kuszkusz az egyik legegészségesebb gabonaféle. A glikémiás index értéke 25%-kal kevesebb a durum tésztánál, és tápértéke is sokkal magasabb – különösen a B1/2/5/6 vitamin és folsav-tartalma. Továbbá zsírmentes, koleszterin-mentes, remek A-vitamin, rost- és kálium forrás.

Snidlinges zöldsaláta kuszkusszal gazdagítva


Elkészítés:

Egy nagyobb tálba helyezzük a következő hozzávalókat, majd keverjük össze:

ízlés szerinti saláta,

póréhagyma vagy új hagyma,

uborka,

paradicsom,

paprika kis kockákra vágva,

sárgarépa reszelve.

Öntet: olivaolaj, balzsamecet, só, bors, citromlé

Kuszkusz elkészítése: 1 pohár kuszkuszt önts le 2 pohár forralt vízzel, ízesítsd kevés sóval, majd takard le, amig a kuszkusz magába szívja a vizet. Amikor már készen van és kihűlt, keverd össze a salátával és az elkészített saláta öntettel, majd a tetejét szórd meg snidlinggel.

További ötletek:

Pirított magokkal: pl. napraforgó, tökmag, dió -  tovább gazdagíthatod

Receptek, szöveg és fotó: Csere Erzsébet, az ÉletmódCsere program ötletgazdája és ügyvezetője

Iratkozzon fel hírlevelünkre!