Nézőpontváltó-est a Pesti Magyar Színházban

A Pesti Magyar Színház, amely tavalyi rákellenes figyelemfelhívásával a Nézőpontváltó® rákellenes színházi staféta ötletadója volt, idén is a közönség elé állt figyelemfelhívásukkal: Benkő Nóra, az október 2-án műsora tűzött Rumini előtt olvasta fel azt a nyilatkozatot, amely szülőkhöz és gyerekekhez szól, és az egészségtudatos, pozitív életre, életigenlő gondolatokra és cselekedetekre buzdítja a családokat.

"Mi, a Pesti Magyar Színház színművészei, alkotói és munkatársai tavaly elindítottuk a Nézőpontváltó® rákellenes színházi stafétát, amelyben október elején, előadás előtt felhívjuk a figyelmet a rákszűrés fontosságára. A programhoz országszerte mintegy hatvan színház csatlakozott, ezért a mai napon nézők sokasága hallgathatja meg az alábbi nyilatkozatot, amelyet a Magyar Színházban Benkő Nóra olvas fel a Rumini című ifjúsági előadás előtt.

Átérezve azt a felelősséget, amit a szülők ránk testálnak, amikor gyermekeiket elhozzák az általunk létrehozott színdarabok megtekintésére, a Pesti Magyar Színház nevében ígérem, hogy olyan mesékkel, történetekkel fogjuk őket szórakoztatni, ami a lelki fejlődésüket szolgálja, és az életben is segíti őket a jó és rossz közötti eligazodásban.

Hiszünk a gondolatok teremtő erejében, ami a gyermekek számára magától értetődő, ezért újra és újra emlékeztetjük felnőtt énünket arra, hogy a bennünk lakó kíváncsi gyermek számára napról-napra a színpadra varázsoljuk a csodát. Tesszük mindezt azzal a mélységes hittel, hogy a gyermekkorban kapott jó impulzusok elősegítik az egészséges felnőtté válást, és törekvő szellemmel ajándékozzák meg a széksorokban most helyet foglaló gyermekeket.

Buzdítjuk a szülőket, hogy lelki egészségünk érdekében gyermekeikkel együtt járjanak színházba, moziba, koncertre, olvassanak jó könyveket, étkezzenek egészségesen, mozogjanak, sportoljanak, és beszélgessenek egymással sokat! Éljék tudatosan az életet, gondolkodjanak hosszútávon legfőbb értékükről, az egészségéről körültekintően és előrelátóan: járjanak szűrővizsgálatokra, tájékozódjanak az egészségmegőrző programokról saját- és szeretteik vitalitásának, egészségének megőrzése, fejlesztése érdekében.

A Nézőpontváltó® program jelképe a levendula színű szalag, amelyet a mai napon az összes rákbetegség elleni küzdelem szimbólumaként feltűzünk, s ami a hétköznapokban is emlékeztetni fog bennünket a legfőbb hivatásunkra - arra, hogy a színházunkba betérő gyermekeket és felnőtteket a katarzis élményével ajándékozzuk meg, hogy azután erősebb lélekkel nézhessenek szembe a mindennapok kihívásaival."

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!