Nézőpontváltó üzenet 2017.

Okoskodás helyett…

 

Most egy olyan üzenetet kellene elolvasniuk, amiben olyasmik állnak, amit önök jól tudnak, ezért most csak a legfontosabbakat vegyük át együtt!

Az egészség megőrzésénél nincs fontosabb. A rákbetegséget nem tudjuk kiküszöbölni az életünkből, de megnehezíthetjük a dolgát.

Figyeljenek az apró jelekre, járjanak szűrésre, vigyék el a barátaikat, felnőtt gyerekeiket, vagy éppen a gyerekek figyelmeztessék a szüleiket. A nők fogják fülön a párjukat, a férfiak kísérjék el a kedveseiket az ingyenes, orvosi szűrővizsgálatokra! A szűrővizsgálatok közötti időben végezzenek önvizsgálatot! Tanulják meg a párjukét is, és segítsenek egymásnak!

Ne legyen a szűrés, vagy a rákbetegség, esetleg az attól való félelem tabu. Ha beteg van a családban, beszéljenek vele, róla, arról!

 

Legyenek bátrak és éljék meg az önök elé kerülő élményeket! Akár a mindjárt következő előadást is. Töltődjenek föl, mert szükség van az erejükre. A színház az egyik legjobb akkumulátor, használják ki, és jöjjenek máskor is.

Meglátják, az előadás után egy ideig úgy érzik majd, minden könnyebb lett.

 

De ha mégis…: Nézőpontváltó Üzenet

 

A lelki feltöltődést az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés középpontjába állító Nézőpontváltó rákellenes színházi staféta programhoz csatlakozott színházak alkotóinak, művészeinek és munkatársainak nevében szemléletváltásra biztatjuk önöket az egészségük megtartása érdekében.

 

A rákbetegség réme nem száműzhető a mindennapokból, de a korai diagnózis az ingyenes rákszűrések igénybevételével mindenkinek a saját lehetősége és felelőssége, ezért járjanak el azokra akkor is, ha nem érzik szükségét, ne várjanak az intő jelekre!

Éljék tudatosan az életüket, gondolkodjanak hosszútávon legfőbb értékükről, a testük egészségéről úgy, ahogyan a pénzügyi befektetéseikről: körültekintően és előrelátóan feltérképezve az értékállóság lehetőségét, továbbá cselekedjenek öntevékenyen a saját- és szeretteik vitalitásának, egészségének megőrzése, fejlesztése érdekében.

 

Ha krónikus beteget ápolnak a családban, akkor még inkább gondoskodjanak saját szellemi- és lelki épségük fenntartásáról! Időről-időre adjanak a lelküknek kimenőt, biztosítsanak maguknak időt a feltöltődésre, aminek egyik tökéletes módja a színházba járás.

Amennyiben a környezetükben ápolnak krónikus beteget, kérdezzék meg az őt menedzselő hozzátartozótól: hogy van? A kérdés pszichés életmentés lehet, ezért hallgassák végig a választ! Már azzal hatalmas lelki tehertől szabadulhat meg a betegápoló hozzátartozó, hogy beszélhet a saját nehézségeiről, amit a családban nem illik elmondani.

Kérdezzünk, hallgassunk, figyeljünk egymásra, váltsunk nézőpontot sajátmagunk, és szeretteink jól-léte érdekében!  

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!