Szívbobbanás pályázatunk II. helyezettje: Szép Györgyi

Bemutatkozás: Grafológiával foglalkozom, igazságügyi szakértő vagyok. Munkámmal segítem az igazságszolgáltatást.

Régebben dolgoztam a családi vállalkozásunkban, tanultam és dolgoztam nyomdai montőrként, voltam iskolatitkár, óvodatitkár, pénztáros, közművelődésszervező, adminisztrátor, adatrögzítő, általános művelődési központ alapítványának adminisztrációját végeztem, grafológia rovatot vezettem a hetente országosan megjelenő Meglepetés Magazinban, grafológia könyveket írtam, jelenleg "késik" a járvány miatt a mesekönyvem megjelenése.
Írtam újságcikkeket egyik volt munkahelyem tevékenységéről és grafológia témában, grafológia témájú tanulmányt és könyvet, meséket, verseket, részt vettem a Gábriel József festőművészről készült könyv megírásában, az Izsák Imre tudós csillagászról készült könyv készítésében is közreműködtem és a róla szóló film elkészítéséhez is hozzájárultam a régi levelezések-kézírások vizsgálatával, analízis készítésével.
Kedvenc elfoglaltságok: grafológia, melyet a hivatásomnak tekintek, írás, olvasás, zene, színház... Szívesen szerepeltem televízióban, rádióban. 

Egyedül élek, gyermekem nem születhetett.

 

Kedves Olvasó!

Most valóban megtudhatod, introvertált vagy ambivertált alkat vagy-e, mert ha ezen típusokba tartozol, egészen jól tűröd a karantént, nem visel meg túlzottan! Azért, mert rendkívül mélyen érzel, szenzitív vagy, folyton rengeteg impulzus ér el hozzád. Ha viszont extrovertált vagy, sajnos valóban megszenveded ezt az időszakot! Hiszen neked folyton menni és látni kell, körülötted állandóan történnie kell valaminek, hogy jól érezd magad. Nem észleled, hogy még a csendnek is hangja van, s annyi minden történik akkor is, amikor úgy látszik „messziről”, hogy nem is történik semmi.

De:

Minden rosszban van valami jó! – tartja a mondás.

Először is: gondolkodjunk!

Komoly és nehéz feladatot kaptunk, melyet csak akkor lehet hamar megoldani, ha kollektíven teszünk érte! Mindenki végezze a saját dolgát lelkiismeretesen!

Tartsuk szem előtt: Sok kicsi sokra megy! Semmi nem tart örökké! Aminek kezdete, annak vége is van! 

Mi az, amit megtehetünk saját magunk és mások egészsége érdekében?                       Maszkot viselünk és lehetőleg gumikesztyűt, gyakran mosunk kezet, rendszeresen takarítunk, csak akkor mozdulunk ki a lakásból rövid időre, ha muszáj. Ésszerűen vásárolunk, amit lehet, házhoz rendelünk. Nem stresszeljük magunkat azzal, hogy egész álló nap (ál) híreket olvasunk! Lehetőleg minden nap levegőzünk, szívunk egy kis friss oxigént és gyűjtünk a Naptól D-vitamint jobb híján az erkélyen, nyitott folyosókon járkálva. Szobabiciklizhetünk, tornázhatunk televíziós segítséggel is, hogy termeljünk magunknak elegendő boldogsághormont a nehéz időkben! Étkezésnél is igyekezzünk kedvezni a szervezetünknek! Ha jól van a testünk, a lelkünk jobban érzi magát, a szellemünk élesebben zakatol! Próbáljuk ezek működését egyensúlyba hozni – most igazán van rá időnk, ne keressünk kifogást! Álmodjuk és tervezzük a jövőt!

Miért is lenne rossz a csend, a tisztább levegő, hogy ráérsz figyelni a természetet?! Végre hallod a madarakat, a finom kis neszeket, melyeket eddig nem vettél észre a nyüzsgő, zajos városban. Napról napra éled a tavaszban a sok gyönyörű zöld. Minden nap más és más színeket látsz! Ha rácsodálkozol, talán eztán igényed lesz rá, hogy majd sétálj, kóricálj egyet „csak úgy”, magad örömére, ha ennek vége lesz!

Most van időd alaposan kitakarítani, rendszerezni a lakásban felgyülemlett holmikat, megszabadulni a lomoktól, csinosítgatni a környezetedet... Magadban is a megfelelő polcokra tenni a történteket, megélteket, emlékeket. Jól kialudni, kipihenni magad.

Olvashatsz, tévézhetsz, zenét hallgathatsz, meditálhatsz, kártyázhatsz, használhatod a modern kütyüket, ha társaságra vágysz. Számtalan módon töltődhetsz, találd meg a módját!

Ne arra gondolj, hogy mit nem lehet tenni, hanem arra, hogy miket lehet mégis! Miből mit lehet építeni!

Ne azt hidd, hogy a pohár félig üres, hanem azt, hogy félig tele van!

Figyelj! Ha az életben is mindig arra fókuszálsz, hogy mid nincs, mit nem birtokolsz, mi nem lehet valószínűleg sosem a tiéd, mit nem próbálhatsz ki, soha nem leszel elégedett és boldog ember. S a szomszéd fűje sem mindig zöldebb, ha igazán közelről alaposan megvizslatjuk! Mindig körül kell nézni magadban és magad körül!

Krízishelyzetben vagyunk mindannyian. Rossz stresszben. De ez is előrevisz! Hidd el! Csak idő kérdése! Ne legyél türelmetlen!

Végezetül álljon itt néhány „házi bölcsesség” a tarsolyomból:

 • jobb a jó szűkebb úton járni, mintsem a bő, de veszélyesen
 • ismerd meg magad, mert a csoda benned van
 • fedezd fel a környezeted, mert a segítség közel van
 • ne légy irigy, gonosszá, elégedetlenné, beteggé tesz
 • a harag rossz tanácsadó
 • hallgass a szívedre
 • hallgass az eszedre
 • mosolyra mosoly a válasz!
 • ha kapni akarsz, elébb adj
 • az élet rövid: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra
 • ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan
 • a szépség múlandó, a csúnyaság maradandó
 • légy szeretetre méltó, ne csak magadra gondoló
 • szólj, gondolj, tégy jót - minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád
 • legyen tiszta a lelkiismereted, nyugodtan alszol
 • a remény hal meg utoljára
 • a koporsónak nincsen zsebe
 • bánj úgy másokkal, ahogyan szeretnéd, hogy veled bánjanak
 • inkább légy becsületesen szegény, mint becstelenül gazdag.

Szép Györgyi 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!