Sztómaexpó a biztonságos életért

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Van Holnap! Zsákos Alapítvány nagy sikerű Sztómaexpó elnevezésű rendezvénye.

Az évente megrendezésre kerülő komplex, egyedülálló program célja, hogy a vastagbélrák, vagy más betegségek miatt sztómával élők egy helyen kapják meg a legfontosabb információkat, melyek segítségükre lehetnek a biztonságos és kényelmes mindennapokban.

A rendezvény a téma összetettsége miatt több részből áll. Az érdeklődők szakértők előadásait hallgathatják meg különböző témákban, mint bőrápolás, sport vagy táplálkozás, a felmerülő egyéni kérdéseket pedig intim szférájú tanácsadó sarkokban tehetik fel az alapítvány szakértőinek.

A témák kiválasztásánál fontos szempont, hogy a már sztómával élők, még műtét előtt állók, és hozzátartozóik is megtalálják azt, ami számukra érdekes lehet. Ezeken kívül az érdeklődők megismerhetik a legújabb ápoló eszközöket, valamint ingyenesen juthatnak információs és sztómaterápiás mintacsomaghoz, mely nagy segítség lehet, hogy megtalálják a számukra leginkább megfelelő eszközöket.

A Sztómaexpó kiemelt témája a betegjogok, azon belül is a sztómaviselők jogai. A legtöbb beteg nincsen tisztában az állapotával és a segédeszközöket illető lehetőségeivel, ezért sokan megoldatlan, kezeletlen problémákkal élnek együtt, ami megnehezítheti a mindennapjaikat.

Ezért a program célja, hogy minden érintettel megismertesse a törvény által biztosított jogait, beleértve a megfelelő tájékoztatást, és a megfelelő segédeszközt is.

Helyszín: B32 Galéria és Kultúrtér, Budapest, XI. Bartók Béla út 32. 

Időpont: 2016. szeptember 9. 11.00-14.00 óra

Iratkozzon fel hírlevelünkre!