A Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei

Az AVON által kiírt pályázatban szereplő címre a Nézőpontváltó Egyesület

Balassa Gabriellát, a Mellrákfórum - Nem vagy egyedül! Alapítvány

vezető önkéntesét jelölte.

Gabi egyike lett a három díjazottnak.

Szívből gratulálunk!

A jelölés szövege:

"Élni és nem félni!" – ez jut róla először eszembe, és az, hogy mekkora létvággyal habzsolja az életet.
Balassa Gabriella melldaganat betegséggel közvetlenül érintett, gyógyult státuszú nő, akinek a betegsége és gyógyulása erőt ad, hogy a saját traumájából fakadóan a MellrákFórum - Nem vagy egyedül! Alapítvány vezetőségében segítse a rákellenes küzdelmet évek óta.
Két gyermeke van, egy nagyfiú és egy kamaszlány. Lili ott van minden életmódnapon, sportrendezvényen, ahol édesanyja oldalán felvilágosítást adhat minden nő legrettegettebb félelméről.
Gabi példát mutat a lányának, és azt tanítja minden hozzáforduló egészségesnek és érintettnek, hogy nem félni és megijedni kell, hanem előrelátóan cselekedni, hátha a testi-lelki szemléletváltással ki lehet cselezni a mára már krónikussá szelídített betegséget.
Fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minden nőt ráébresszen arra, hogy csakis egyedül saját maga felelős a saját testéért, és a saját jóllétéért.
Tanítja a mellönvizsgálatot, és buzdít arra, hogy aki megteheti, vegyen részt képalkotó prevenciós – mammográfiás vizsgálaton.
Munkája és gyermekei ellátása mellett előadásokat szervez, vidékre jár, tettrekészségével remek kis csapatot hozott össze, akik vállvetve segítik egymást a céljaik elérésében, és a hozzájuk forduló bajbajutottakat pedig végigkísérik a betegség kálváriáján.
A sorstárs érti csak igazán, min megy keresztül a hozzá hasonló betegségben, helyzetben lévő, ezért Gabi a saját praktikáival támogatja a betegségből éppen kilábalókat. Szóval, vagy tettel, de a beteg mellett áll, és nem számolgatja a segítségre fordított időt.
Először nem akarta, hogy jelöljem őt, de végül sikerült rábeszélni. Tudom, hogy nem azért dolgozik, hogy megköszönjék, vagy hogy elismerjék.
Azt is tudom, hogy a pályázat díját szívpárnákra költené, hogy ajándékba adhassák mellműtött lányoknak, asszonyoknak.
Ötezer szívpárna jönne ki a díjból, ötezer nőnek juttatna szívbéli segítséget.
Szívből ajánlom őt a Hétköznapi Hős-díjra.

Sári Edina elnök, Nézőpontváltó Egyesület

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!