Nézőpontváltó® köszöntők

"A Nézőpontváltó® csapat tevékenysége arra irányul, hogy szemléletváltásra biztasson, és abban praktikusan segítsen. Felhívják a figyelmet arra, hogy az emberek álljanak önmagukhoz másként, mint addig! Vigyázzanak arra a testre, ami az övék! Próbálják az adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni! De ha mindazok ellenére mégis megbetegednének, akkor tudják, kikhez, hova fordulhatnak támogatásért, kik nyújtanak segítő kezet.”

Dr. Borbényi Erika, Szedlacsek Emília és Sári Edina köszöntő üzenete az oldalra látogatóknak.

 

Tovább olvasom

A Hála festő, Lakatos Norbert

A Nézőpontváltó Egyesület alapítótagjaiként úgy döntöttünk, hogy Lakatos Norbert Hála festő mögé állunk azért, hogy elméleti tudásunkkal, kapcsolati tőkénkkel és szervezőkészségünkkel támogatni tudjuk az ő kórházak felé történő munkafelajánlásainak szponzorkeresését.

Hogy a két keze munkája nyomán szépülhessenek azok a kórházi szobák, ahol gyermekek és felnőttek remélik, várják a gyógyulásukat. A szebb, komfortosabb környezet jótékonyan hat a lélekre, ami felgyorsítja a test épülését.

Hát, ezért segít ő. És hálából.

Mi az ő története?

Tavaly a kislányom egy lassú lefolyású betegség miatt bent volt a kistarcsai Flór Ferenc kórházban pár napot.

Az orvosok nagyon lelkiismeretesen bántak vele és az anyukájával. Mind tudjuk, hogy mennyit tanultak, mire doktorrá váltak, de milyen sok nehézséggel küzdenek: túl vannak terhelve, ráadásul a megfelelő eszközökkel sincsenek ellátva.

A fizetésük pedig! Botrányosan kevés!

És amilyen állapotok között kell dolgozniuk, na az kiakasztó! Gondoltam, értékelem az erőfeszítésüket és valahogy meghálálom.

Én festőként keresem a kenyerem…, nem is volt kérdés, mibenvaló lesz a hálám: a szakmai tudásomat adom nekik ingyen és bérmentve, hogy igényes környezetben gyógyíthassanak. 

Felajánlottam tehát a főorvos úrnak a munkámat, és biztos voltam benne, hogy a saját szobáját fogja kifestetni.

Hát, nem! A nővérszobát mondta egyből, hogy azt fessem ki, mert nagyon lehangoló, pedig ő azt szeretné, ha a nővérei jókedvűen tudnának ott kávézni, pihenni pár percet, hogy aztán újult erővel tudjanak tovább dolgozni. 

Ez annyira meghatott, hogy akkor találtam ki, nem hagyom abba, amíg bírok segítsgéet nyújtok a kórházaknak. 

Szükségük van a segítségre, hogy ne veszítsék el a hitüket a hivatásukban!" 

 

És mire van szüksége Norbinak ahhoz, hogy dolgozni tudjon?

Elsősorban festékre és ecsetre, ezen kívül egyéb, a felújításhoz, festéshez-mázoláshoz szükséges alapanyagokra.

 

Norbival a Semmelweis Egyetemen, a Generáció A Jövőért meet-up-ján találkoztunk, ahol fiatal orvostanhallgatók és rezidensek csoportjai hívtak meg kórházakal, orvosokkal együttműködő civil szervezeteket, és a kórházakat segítő egyéneket.

Mint például Lakatos Norbertet.

Sokat olvashattunk róla, amikor tavaly felkapta a média, de mint megtudtuk tőle, az újdonsághullám elült, és azóta kalapoznia kell szponzorokért, hogy tovább festhesse, újíthassa fel a lerobbant kórházi osztályokat.

Nagy öröm és megtiszteltetés egyesületünknek, hogy segíthetünk neki.

Kérünk mindenkit, aki festékboltokkal, barkácsáruházakkal bármilyen kapcsolatban áll, hogy hirdetési felületért cserébe, szponzorálják festékkel, ecsettel Norbit, a Hála festőjét, mert azzal egy remek célt támogatnak.

Mi, a Nézőpontváltó Egyesület honlapján és két FB oldalán kiemelt helyen adunk hírt minden szponzor-támogatóról!

 

A munkatársaim nevében köszönöm,

Sári Edina elnök, programvezető

  

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!