Az én életmódváltásom története 2016. pályázat eredményhirdetése, díjkiosztója

Évek óta tanakodunk azon, hogy az általunk szervezett előadások, szemináriumok, work shopok, illetve cikkeink, interjúink üzenetei eljutnak-e az emberekhez, és ha igen, vajon mihez kezdenek az információkkal, ezért 2016. őszén pályázatot írtunk ki.

 

Rengeteg pályamű érkezett Az én életmódváltásom története címmel kiírt pályázatra.  

Összesen 11 pályaművet találtunk érdemesnek a díjazásra, nagy harc volt a zsűriben, mindenki anyaoroszlánként védte a saját pályamű-védencét, ezért hosszú viták után  alakult ki a végső sorrend.

A kiválasztási szempontok a következő gondolatok mentén történtek: legyen mindenki számára hasznos és praktikus, legyen hosszútávon fenntartható, ne legyen túl költséges, ne kizárólag a testsúlyvesztést tartsa szem előtt, lehetőleg integrálódjon a program a szűkebb (család) és tágabb (baráti, munkahelyi) közösségbe, hogy ne legyen kirekesztve az életmódváltó, és végül legyen pozitív és sugározzon életörömöt.

A pályázat kiírásával egyidejűleg Rippel Ferenc, az Életmódváltó-csapat vezető coach-a elkezdett dolgozni Aranyosi Péter humoristával és Hajnal János színésszel, a Barátok közt tévésorozat egyik fiatal szereplőjével. Mindkettejük célja az életmódváltás, de más-más aspektusból, mint ahogyan azt a pályázat díjkiosztóján elmesélték. A felpörgetett életükhöz kívánnak egészség-mankókat kapni: Aranyosi Péter a tudatos és rendszeres mozgástól energikusabb lesz, Hajnal János a táplálkozása megváltoztatásával igazodik a hektikus forgatási felvételekhez, és színház próbarendhez, fellépésekhez.

A díjátadón a Nézőpontváltó Egyesület® szakmai vezetője, Dr. Borbényi Erika onkológus, a Semmelweis Egyetem főorvosa az életmódváltás fiziológiai; Dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna, mellrák rehabilitációs szakember a szemléletváltás rehabilitációban betöltött szerepéről, és arról beszél, hogy sosincs késő; Dr. Darnói Tibor idegsebész, holisztikus orvos, a változtatás mentális kihívásairól; majd Dr. Somogyi Péter ortopéd szakorvos, a Sport Kórház osztályvezető főorvosa az életmódváltás leglátványosabb moduljának, a mozgás/sportnak megkezdése előtti teendőkre készít fel, és annak pozitív hatásairól beszél röviden.

 

Összegzésként elmondhatjuk, hogy igen, érdemes beszélnünk az életmódváltás eszközeiről, formáiról, praktikáiról, mert az emberekben él a változtatás vágya még akkor is, ha ez nem azonnal manifesztálódik valódi, a külvilág által látható változásban.

 

A változtatni akarás szikráját viszont mi, nézőpontváltásra buzdítók adjuk nekik, ami szerencsés esetben a motivációt lobbantja lángra az addig szunnyadó – punnyadó? - parázson.

 

Karácsonyig mind a 11 nyertes pályaművet közöljük teljes terjedelmében, változtatás nélkül.

 

A Nézőpontváltó® Egyesület szakemberi gárdájával azt kívánjuk a kíváncsi olvasónak, hogy merítsen és lopjon sok-sok ötletet, kövesse a bátor úttörőket, utánozza újonnan kialakult, egészségre törekvő szokásaikat!

 

Győztesünk, Bagolyné Szűcs Andrea „Kitt-katt” programjának blogját hamarosan megnyitjuk itt, az oldalon, lehet őt követni, csatlakozni hozzá!

Nem kell ahhoz más, csak egy kis nyitottság a világra, önmagunk szeretni akarása azért, hogy még sokáig legyünk ép- és egész-séges tagjai szűkebb és tágabb környezetünknek.

 

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket azzal, hogy elküldte a saját személyes történetét!

Nagyszerű érzés volt olvasni azokat, mert ez egy remek visszajelzés számunkra, hogy van értelme a munkánknak még akkor is, ha nem folyamatosan látjuk az eredményét!

További sikeres, egész-séges, sz-épséges, új életet és 2017. évet kívánunk a mottónkkal:

 

Az egészség MINDEN, a minden EGÉSZSÉG nélkül semmi!

 

Sári Edina programvezető, Nézőpontváltó Egyesület®, elnök

 

 

Idézetek az első három (4) helyezett pályaműből:

 

I. helyezett: Bagolyné Szűcs Andrea, Kitt-katt program - a hobbival kiteljesedett életéért díjaztuk.

„Jó érzés volt, hogy ma teszek valamit a család egészséges holnapjáért.”  

 

II. helyezett: Zirstein Zita

„Lassan, de biztosan megtanultam elfogadni a betegséget, a tényt, hogy megváltoztatott és megacélozott, megtanított egészségesen élni és figyelni magamra, a testem és a lelkem jelzéseire.”

 

II. helyezett: Leisztner Réka

„A fókusz teljes mértékben a probléma megértésére és ahhoz tartozó tudatos életmódra került.” 

 

III. helyezett: Gárdonyi Andrea

„Legelőször is leszoktam a dohányzásról, ami abból állt, hogy egyszerűen letettem a cigit, majd utánanéztem a dolgoknak és egy éven belül aerobic sportedző, valamint Zumba Fitness Instructor lettem.”

 

Női Különdíj: Sebeők Sarolta

Mozdulj, Anyu! programja a zsűri szerint sokaknak segíthet a példaadásban, kitartásban

 

Férfi különdíj: Kovalovszky Zoltán

A zsűri szerint Zoltán azért (is) érdemel díjat, mert férfiként mer beszélni a váltásról és hallgat a feleségére

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!