Barkochba a Rákellenes Világnapon

A Nézőpontváltó Egyesület, amelynek elsődleges célja a daganatos betegek mentális egészségének megőrzése, hangulatának javítása, az idei Rákellenes Világnap tiszteletére, 2021. február 4-étől a nagyközönség számára is elérhetővé teszi Sári Edina: Barkochba című drámájának felolvasószínházi produkciójából készült kisfilmet.

A Barkochbát eddig csak zárt közösségek, beteg- és orvoscsoportok számára, élőben vetítették országszerte. Ezeket a vetítéseket szakember vezetésével feldolgozó beszélgetés követte, amelynek témája az orvos-beteg kommunikáció.

A dráma orvos szakértője Dr. Prezenszki Zsuzsanna, a pszichoonkológia területén több mint húsz éves tapasztalattal rendelkező pszichoterapeuta, aki sok év kórházi gyakorlat után most az Összehangolva – Gyógyít a képzeleted! Alapítvány szakmai vezetője.

 

A Nézőpontváltó Egyesületet és az Összehangolva – Gyógyít a képzeleted! Alapítványt a közös célok mentén partneri szálak fűzik össze. Azzal a szándékkal nyitják meg a film megtekintésének nyilvános lehetőségét, hogy az érintetteken kívül a civil társadalmat is érzékenyítsék a daganatos betegek helyzetére, hiszen bárki, bármikor kerülhet beteg-helyzetbe, amikor nagyon fontos, hogy az akár félelemből eredő elutasítás helyett a környezetétől megértést, támogatást kapjon.

A film megalkotói művészi munkájukkal szintén csatlakoznak a két civilszervezet célkitűzéséhez.

Író: Sári Edina

Operatőr: Ottrok Balázs

Szakértő: Dr. Prezenszki Zsuzsanna, pszichiáter, pszichoonkolóus

Szereplők: Barabás Kiss Zoltán, Gubík Ági és Hajnal János színművészek

A dráma felolvasószínházi produkciójából készült film létrehozója a Nézőpontváltó Egyesület, a megvalósítás támogatója az Egészség Hídja Egyesület Összefogás a mellrák ellen (Rózsaszín Lánchíd).

 

Tartalom: Egy vidéki körorvos felesége mellrákos lesz. Dr. Kende Márton kíséri végig feleségét a betegségen, annak felfedezésétől a műtét végéig - miközben szembesül a fővárosi kollégák beteghez való elidegenedett viszonyával, ami az ő praxisában elképzelhetetlen.

Hogyan válik egy „egyen-protokollszerűen kezelt húscafatból” egy emberszámba vett gyógyulandó beteg? Rákérdezhetsz!

BARKOCHBA

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!